Praktische aandachtspunten bij de aanschaf van een ijsvitrine

  • Geplaatst op
  • Door Teddy Zimmerman
  • 0
Praktische aandachtspunten bij de aanschaf van een ijsvitrine

Zodra het zonnetje zichzelf laat zien, krijgen we steeds meer trek in een heerlijk ijsje! Ook met minder warme temperaturen is een ijsje altijd goed. In deze blog komt u meer te weten over de verschillende ijsvitrines, de ideale temperatuur voor schepijs, vragen die u zichzelf kunt stellen en het verschil tussen statische en geforceerde koeling. Lees snel verder!

Wat voor modellen ijsvitrines zijn er allemaal?

Bij HorecaRama hebben wij verschillende modellen ijsvitrines, want iedere ijssalon heeft zo zijn eigen unieke stijl. Zo zijn er hele handige en mooi uitziende tafelmodel ijsvitrines. Deze ijsvitrine is kleiner van formaat en kan op een tafel of toonbank geplaatst worden zodat uw klanten deze meteen in de spotlights zien staan. Daarnaast zijn er ook staande ijsvitrines die dus een stuk groter zijn qua formaat en verkrijgbaar zijn in verschillende varianten. Er zijn staande ijsvitrines met gebogen glas en een rechte glasopbouw. Het is aan u de keus op welke manier u uw heerlijke schepijs smaken wilt showen!

 

ijshoorntjes met bolletjes ijs

 

Wat is de perfecte temperatuur van het schepijs in een ijsvitrine?

Het schepijs in de ijsvitrine wilt u natuurlijk op de perfecte temperatuur bewaren zodat u snel en eenvoudig kunt scheppen. Een temperatuur die ligt tussen de -22 en -25 graden Celsius is de beste temperatuur voor het bewaren van het ijs. Het schepijs blijft zo het lekkerste van smaak en ook de structuur gaat niet verloren. Het scheppen van de smaakvolle ijsbolletjes wilt u natuurlijk zo goed en snel mogelijk doen om veel klanten blij te maken met een ijsje. Dit is dan ook het beste bij een temperatuur die ligt tussen de -12 en -15 graden Celsius. Om het schepijs te bewaren op een ideale temperatuur, is een schepijs bewaarkast echt wat u nodig heeft. In deze bewaarkast kunt u uw lekkere ijs opslaan en de kwaliteit behouden. U kunt hier het ijs in doen aan het einde van de dag en de volgende ochtend verplaatst u het schepijs zo weer naar de schepijsvitrine.

 

Vragen die u zichzelf kunt stellen bij het kopen van een ijsvitrine

Bij de aanschaf van een ijsvitrine zijn er verschillende vragen die u mee kunt nemen in uw zoektocht. De punten waar u aan kunt denken zijn als volgt:  
- Wat voor soort ijs ga ik aanbieden?
- Hoeveel ijssmaken ga ik verkopen?
- Hoeveel ijsbakken moeten er in een schepijsvitrine passen?
- Wat is de temperatuur van de ijsvitrine en blijven hierdoor mijn ijsjes in een conditie waar je u tegen zegt?
- Wat is de omgevingstemperatuur in mijn ijssalon of zaak waar u het ijs gaat verkopen?

 

Dit zijn vragen die u vast en zeker zullen helpen bij het kiezen van dé ideale ijsvitrine voor uw prachtige ijssalon of zaak waar u het ijs gaat verkopen.

 

Statisch en geforceerde koelingen, wat zijn de verschillen?

Statische koeling

Een statisch gekoelde ijsvitrine wordt gekoeld door middel van leidingen met een koelmiddel. Dit koelmiddel bevindt zich in de wanden van de koeling en de kou wordt dan ook overgebracht vanuit de wanden. Er vindt weinig luchtcirculatie plaats en er kunnen binnenin schommelingen zijn van de temperatuur. Onderin zal de temperatuur vaak lager liggen dan bovenin. Bij een statische koeling zullen uw producten wel minder snel uitdrogen. Een lekker gebakje krijgt geen droge buitenkant en blijft top van smaak!

Geforceerde koeling

Dan is er nog de geforceerde koeling en hierin wordt de koude lucht de koeling ingeblazen door middel van een ventilator en een externe verdamper. De kou komt vanuit de externe verdamper en de kou komt de koeling in via de bovenkant of de zijkant, het stuk waar de motor en verdamper aanwezig zijn. Als producten snel gekoeld moeten worden en goed op de juiste temperatuur moeten blijven, dan is een geforceerde koeling ideaal om te hebben.

 

Bent u na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar de ijsvitrines in ons assortiment? Bekijk dan snel ons brede aanbod!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.