Menu
EUR
Vacumeermachine: het langer vers houden van levensmiddelen!

Vacumeermachine: het langer vers houden van levensmiddelen!

Door: Teddy Zimmerman Reacties: 0

Hoe werkt een vacumeermachine en hoe lang blijven producten vers?

Het vacuüm verpakken van producten is een proces waarbij er lucht rond het product wordt verwijderd en vervolgens wordt afgesloten in een luchtdichte verpakking. De kracht van de pomp bepaalt de snelheid van het leegzuigen. Een vacumeermachine verwijdert de lucht en daarmee ook de zuurstof. Op deze manier wordt er voorkomen dat bacteriën, schimmels, gisten en andere micro- organismen het voedsel kunnen bederven, want deze hebben zuurstof nodig om te kunnen groeien. Als de vochtige lucht is verwijderd en de vacumeerzak is geseald, dan blijven de zuurstofniveaus dalen daar waar de koolstofniveaus toenemen. De omgeving van een lage zuurstof en hoge kooldioxide, vermindert de groei van normale bederforganismen.
Hierdoor wordt de houdbaarheid van allerlei soorten voedsel en vloeistoffen verlengd met maar liefst 3 tot 5 keer de normale, gekoelde levensduur. Producten die vacuüm verpakt zijn, moeten wel gekoeld bewaard blijven. Hieronder geven wij een aantal voorbeelden van soorten producten met daarbij de houdbaarheid bij een normale koeling en de geschatte levensduur na het vacuüm verpakken:

 

Producten

Normale koeling

Na vacuüm verpakken

Vers rund- en kalfsvlees

1 - 2 weken

6 weken

Vers varkensvlees

1 - 2 weken

2 weken

Gerookte vis

1 - 2 weken

6 - 12 weken

Verse vis

1 - 2 dagen

1 week

Pizza

1 - 2 dagen

1 week

Kaas

1 - 1,5 week

6 - 12 weken

 

Wat zijn de voordelen van een vacumeermachine?

Een vacumeermachine heeft veel voordelen die zeker de moeite waard zijn om mee te nemen in het proces van het kiezen van een dergelijke machine. Hieronder zetten wij er een aantal op een rijtje, zodat u meteen een goed overzicht heeft!

- Met stipt op nummer is het feit dat het vacuüm verpakken van levensmiddelen zorgt voor een langere houdbaarheid. Hierbij blijven de producten perfect op smaak en wordt de kwaliteit gewaarborgd.

- Er kunnen grote hoeveelheden voedsel in één keer worden opgeslagen, verschillende porties of volledige gerechten. Hierdoor zal er ook minder voedselverspilling zijn.

- De uitdroging van producten wordt voorkomen waardoor de smaak behouden blijft.

- Producten worden beschermd tegen invloeden van buitenaf.

- Producten kunnen op een hygiënische en gebruiksvriendelijke manier worden verpakt en snel worden gebruikt wanneer dat nodig is.

- Er wordt kostbare ruimte bespaard in uw koeling. Bakjes en dozen nemen vaak aardig wat ruimte in en door gebruik te maken van vacumeerzakjes, scheelt dit aanzienlijk.

- Het vacuüm verpakken van levensmiddelen is volledig volgens de strenge HACCP-procedures.

- Het is een uiterst zuinige en efficiënte manier van verpakken. Er zijn lage kosten aan verbonden en het verwerken neemt maar een korte tijd in beslag, waardoor u kostbare tijd overhoudt voor andere taken.

 

Wat voor modellen vacumeermachines hebben wij in ons assortiment?

Wij hebben verschillende vacumeermachines in ons assortiment. Zo hebben wij standaard modellen met een klep en kamer modellen. Bij een vacumeermachine is het belangrijk om rekening te houden met de sealbreedte. De afmeting van de vacumeerzak moet goed passen bij de afmetingen van de sealbak van de vacumeermachine.

 

De vacumeermachine van Buffalo is een standaard model met een klep. De machine en sealer zijn gemaakt van RVS, beschikt over een handige pulse knop, een geïntegreerde drukmeter en handmatig sealen. Deze vacumeermachine is niet geschikt om te gebruiken voor vloeistoffen, maar wel voor allerlei andere soorten voedsel. Het is een uitvoering die geschikt is voor vacumeerzakken met een reliëf.

 

Vacumeermachine - Buffalo - met klep     Vacumeermachine - Henkovac - kamer model Vacumeerzak - doorzichtig

 

Daarnaast hebben wij kamer modellen van de vacumeermachine in huis. Deze zijn ook eenvoudig in gebruik en zorgen voor snelle resultaten. Van het merk Henkovac hebben wij bijvoorbeeld de vacumeermachine Tafelmodel T4, tafelmodel T5 en nog veel meer! Dit is een professioneel model dat u vaak terug ziet komen in de horeca en in winkels. Het zijn robuuste en gebruiksvriendelijke machines met een optimaal resultaat. Alle kamermachines van Henkovac hebben standaard een service indicator waarmee u weet wanneer u de olie moet vervangen en een ontvochtigingsprogramma waardoor de pomp schoon blijft, niet kan oxideren en een langere tijd mee kan gaan. Het reinigingsprogramma van de pomp sluit de vacumeermachine automatisch af wanneer het einde van het programma is bereikt. Ook een afneembare contrabalk waardoor de deksel eenvoudig gereinigd kan worden en een LCD scherm zijn aanwezig. De vacuümkamers zijn ook gemakkelijk schoon te maken. Het is een vacumeermachine waarbij producten hun smaak niet verliezen.

 

Bent u benieuwd naar welke modellen wij bij HorecaRama in onze collectie hebben? Neem dan snel een kijkje tussen ons brede assortiment vacumeermachines!

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »