Voor iedere situatie een goede horeca koffiemachine

  • Geplaatst op
  • Door Teddy Zimmerman
  • 0
Voor iedere situatie een goede horeca koffiemachine

Een goede koffiemachine is bijna niet meer weg te denken als we kijken naar verschillende horecagelegenheden, zoals restaurants, lunchzaken en hotels. Een horeca koffiemachine is niet alleen ideaal voor het zetten van een verse kop koffie, ze zien er ook uit om door een ringetje te halen. Wij vertellen in de onderstaande blog graag meer over barista proof horeca espressomachines, snelfilter koffiemachines en een koffie percolator. Als laatste bespreken we de volautomatische koffiemachines. Ga er goed voor zitten en lees lekker verder!

Barista proof horeca espressomachines

In een lunchzaak of andere horecazaak, staat een goede kwaliteit koffie serveren bovenaan. Met een horeca espressomachine maakt u met verse bonen een perfect bakje koffie. Wat erg fijn is aan een espressomachine, is dat u de temperatuur van de boiler eenvoudig instelt. Een espressomachine is een horeca koffiemachine met een pomp. Deze pomp perst vervolgens heet water door de fijn gemalen koffie en dit vindt plaats onder een hoge druk. Hierdoor ontstaat er een vers en lekker kopje koffie. Een doorlooptijd van 25-28 seconden is perfect.  

 

Zo hebben wij de Ascaso Bar One Ground espresso machine met twee groepen. De machine is uitgevoerd in een zwarte kleur en verder gemaakt van het duurzame roestvrijstaal. De machine bevat een stoompijpje aan de zijkant. Daarnaast is er een boiler voor het stoom en hete water. De capaciteit hiervan is vier liter en het apparaat heeft een gewicht van 56kg.

 

Een espressomachine en een koffiemolen is een gouden combinatie. Voor uw espressomachine gaat u aan de slag gaat met gemalen koffiebonen. Met de Fiorenzato Allground classic maalt u koffiebonen binnen een korte tijd klein en fijn. Per dag kunt u een hoeveelheid van 1,4kg koffie fijnmalen.

 

Horeca espressomachine - Ascaso Bar - zwart Koffiemolen - Fiorenzato

 

Een snel bakkie met de snelfilter koffiemachines

Met een snelfilter koffiemachine maakt u een vers kopje filterkoffie voor uw gasten. Een groot voordeel van deze horeca koffiemachine, is de snelle doorlooptijd waardoor u snel een nieuwe pot koffie maakt. Daarnaast blijft uw koffie ook voor een langere tijd warm en goed van smaak. Ook is een flinke hoeveelheid koffie binnen een handomdraai gemaakt. Een snelfilter koffiemachine is handig voor een voetbalkantine, bij verjaardagen, een sportvereniging of bij een bedrijfskantine.

 

In deze horeca koffiemachine doet u gemalen koffie in een korffilter. Vervolgens loopt de koffie erdoorheen en komt terecht in een thermoskan. Hiermee kunt u direct de koffie inschenken. Dit koffiezetapparaat van 1,8 liter van CaterChef is een professioneel apparaat met twee geëmailleerde warmhoudplaten. De korffilters type 250/90 passen in deze horeca koffiemachine en bovendien is er geen opwarmtijd. Dat is ideaal, zodat u meteen een verse koffie zet voor uw gasten.

 

Wat is een koffie percolator en hoe werkt het?

Een koffie percolator is heel handig als u grote hoeveelheden koffie maakt. Dit is bijvoorbeeld tijdens een vergadering, bij evenementen, grote bijeenkomsten of in hotels. Daarnaast is een koffie percolator ook een handige koffiemachine voor op de camping. Dit komt doordat de koffie percolator vrij mobiel is en u kunt deze gemakkelijk verplaatsen en meenemen. Het grootste pluspunt is dat de koffie goed warm blijft en ook dat er alleen stroom nodig is.

 

De koffie percolator dubbelwandig van Saro heeft een inhoud van 10,8 liter en heeft een aftapkraantje. Hier kunt u 100 kopjes koffie uit halen en er is een handig indicatieglas aanwezig. Zo kunt u direct zien hoeveel koffie er nog in zit en of u al moet zorgen voor een nieuwe lading koffie. De binnenkant is gemaakt van RVS.

 

Nu vraagt u zich af, hoe werkt het percoleren? Dit proces beschrijven wij hieronder:

 

- Het waterreservoir is bij het percoleren met water en gemalen koffie gevuld. Dit wordt verwarmd door een warmtebron en dit zorgt ervoor dat het waterreservoir warm is.

- Zodra het water het kookpunt bijna bereikt, stuwt de percolator het water naar boven door het buisje heen.

- Hierdoor ontstaat er een heerlijke koffie met een aroma waar je u tegen zegt!

 

Koffie percolator - dubbelwandig

 

Volautomatische koffiemachines: alles in één

Op kantoor en in kleinere horecazaken komt u vaak een volautomatische koffiemachine tegen. Met deze horeca koffiemachine zet u een heerlijk bakkie koffie gemaakt van verse bonen. Voordat u een machine aanschaft, is het praktisch om na te gaan welke koffiespecialiteiten u wilt aanbieden aan uw gasten en personeel. Daarnaast is ook het aantal kopjes per dag van belang. Aan de hand hiervan maakt u een weloverwegen keuze.

 

Met de volautomatische koffiemachine KV1 Classic heeft u een goede te pakken! Met één druk op de knop geniet u van een verse cappuccino, een latte macchiato, een espresso of een normale koffie. Iedereen heeft een unieke koffiesmaak en met deze horeca koffiemachine is er voor ieder wat wils. Het apparaat heeft een reservoir voor de bonen van maar liefst 1000 gram en de residubak vangt ongeveer 35 kopjes op. Bovendien kunt u de machine aansluiten op een vaste wateraansluiting, maar er is ook een watertank. Deze tank heeft een inhoud van 1,8 liter.

 

Volautomatische koffiemachine

 

Bent u nieuwsgierig naar andere uitvoeringen van de bovengenoemde koffiemachines? Ontdek dan ons volledige assortiment horeca koffiemachines!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.