Welke soorten horeca glazen zijn er allemaal?

  • Geplaatst op
  • Door Teddy Zimmerman
  • 0
Welke soorten horeca glazen zijn er allemaal?

Whiskyglazen, cocktailglazen, wijnglazen, theeglazen en ga zo nog maar even door. Ieder drankje is uniek en de horeca glazen die erbij horen zijn dat ook. Hét juiste glas geeft een aantrekkelijke uitstraling aan de drankjes die u serveert. In deze blog geven wij informatie over welke horeca glazen er aanwezig zijn in ons assortiment, wat dé ideale glazen zijn voor het serveren van een cocktail en een heerlijk recept om zelf te shaken en aan de slag te gaan met een Whisky Sour.

Wat voor horeca glazen zijn er aanwezig in ons assortiment?

In ons assortiment hebben wij allerlei horeca glazen die te gebruiken zijn in restaurants, bars of in een andere horecagelegenheid. Hieronder benoemen wij er een aantal.

Als eerste zijn er de speciale whiskyglazen van Arcoroc die perfect zijn voor een Whisky on the rocks op een mooie zomeravond. Ook een longdrinkglas in verschillende maten behoort tot ons aanbod. Ze zijn er met een inhoud van bijvoorbeeld 17cl, 23cl en 31cl. Op deze manier kunt u zelf een mooie selectie maken en kijken welke glazen u allemaal nodig heeft. Een longdrinkglas kan gebruikt worden voor frisdrank, limonade of een verfrissend glas water.

Daarnaast zijn er Tumbler glazen van het merk Libbey die uw tafel binnen no time een elegante uitstraling geeft. Ook voor prachtige horeca glazen voor een heerlijk wijntje op het terras of een champagne bij een speciale gelegenheid bent u bij ons aan het juiste adres. Naast deze glazen zijn er natuurlijk ook theeglazen te vinden, want een theetje na het diner is altijd een goed idee!

Dé ideale horeca glazen voor het serveren van een cocktail

Voor het serveren van een verfrissende cocktail zijn er verschillende horeca glazen die u kunt gebruiken. Zo is er het klassieke tumblerglas die iedereen wel kent. Dit glas is perfect om te gebruiken voor een pure whisky, maar ook voor cocktails zoals een Whisky Sour of een Old Fashioned. Door de brede vorm is het handig om er ijs in te doen en dit zorgt voor de finishing touch. Wij hebben glazen met een inhoud van onder andere: 20cl, 24cl en 35cl.

Een prachtig Gin Tonic glas kan natuurlijk ook niet ontbreken tussen een mooie kaart met cocktails. Dit glas heeft een lange, slanke steel en een extra grote kelk. In de kelk is er dan genoeg ruimte om ijs en citroenschil toe te voegen. Het Gin Tonic glas is in onze collectie aanwezig met een inhoud van 56cl en 79cl.

Tumbler whiskyglas     Tumblerglas met citroen

Het bereiden van een smaakvolle Whisky Sour 

Het bereiden en serveren van een lekkere Whisky Sour is een waardevolle toevoeging in uw horecagelegenheid. Deze whisky cocktail behoort tot de klassiekers, het drankje is zoetzuur van smaak en heeft bourbon als basis. Binnen 8 minuutjes is deze cocktail gemaakt en ready to go! Hieronder geven wij de ingrediënten en benodigdheden. Shaken maar!

- Whisky 60ml
- Sap van een verse citroen 30ml
- Suikersiroop 10-15ml
- Een klein beetje Angostura bitter (optioneel)
- Eiwit van 1 ei
- Tumblerglas

Al deze ingrediënten kunt u één voor één toevoegen en dan is het de kunst om alles goed door elkaar te shaken. Als laatste stap kunnen sinaasappelschilletjes toegevoegd worden in het glas om echt de puntjes op de i te zetten.


Bent u na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar de horeca glazen in ons assortiment? Ontdek dan snel onze mooie collectie.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.