Bakplaatmatten

Het gebruik van bakplaatmatten in de oven kent veel voordelen. De oven blijft schoon, bakplaten koeken niet aan en hoeven niet schoon te worden gemaakt of snel te worden vervangen. Het gebruik van een bakplaatmat is hygiënisch. Ook voor uw gerechten is het gebruik van een bakplaatmat veel beter omdat bijvoorbeeld cake, koek en brood niet aan de bakplaat blijft plakken. HorecaRama heeft een flink aantal bakplaatmatten in het assortiment voor uw professionele oven.

Bakplaatmatten

De bakplaatmatten van HorecaRama

Bij HorecaRama vindt u verschillende mogelijkheden voor de aanschaf van bakplaatmatten. Anti-aanbak bakplaten van kunststof, maar ook bakpapier en bakplaatvellen. De kunststof bakplaatmatten gaan lang mee en zijn bestand tegen temperaturen tot 230 of 250 graden.

Kijk naar het assortiment bakplaatmatten van HorecaRama om de voor u beste keuze te maken. U vindt ook veel andere accessoires voor de oven in het assortiment van HorecaRama zoals handschoenen en een groot aantal verschillende roosters of een onderstel voor uw oven.

Bakplaatmatten van kunststof

De bakplaatmatten van kunststof zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen zoals 40x30cm of 60x40cm maar ook in GN-maten vindt u verschillende mogelijkheden voor de aanschaf van een bakplaatmat van kunststof. De bakplaatmatten zijn beschikbaar in verschillende kleuren. U kunt ook kiezen voor een bakplaatmat siliconflex, eveneens verkrijgbaar in verschillende maten. Uiteraard zijn de bakplaatmatten uitgevoerd in anti-aanbak en bestand tegen hoge temperaturen, tot 250 graden.

Bakplaatmatten, bakpapier en andere accessoires

Naast bakplaatmatten in soorten en maten vindt u bij HorecaRama ook een ruime keuze uit bakpapier en bakplaatvellen. Kijk bij de afdeling accessoires voor de oven. U vindt bij de accessoires voor de oven naast bakplaatmatten onder meer ook roosters, ovenschalen, handschoenen en ovenreiniger. Ook voor de oven zelf vindt u bij HorecaRama een uitgebreid aanbod ovens. Van pizza ovens tot gasovens, elektrische ovens, ovens met grillfunctie, bake-off ovens en combisteamers.

 

Vraag en antwoord over de bakplaatmatten

 

Wat zijn de voordelen van bakplaatmatten?

Bakplaatmatten hebben diverse voordelen. Als eerste blijft de oven goed schoon, want de bakplaten krijgen geen aangekoekte resten. Daarnaast is een bakplaat niet snel aan vervanging toe bij het gebruiken van een bakplaatmat. Hierdoor houdt u uw oven goed schoon en neemt het reinigen weinig tijd in beslag. Ook is een bakplaatmat antikleef. Hierdoor kleven producten er niet aan vast.

Van welk materiaal worden bakplaatmatten gemaakt?

Bakplaatmatten zijn vaak gemaakt van kunststof. Hierdoor zijn ze snel en eenvoudig schoongemaakt. Daarnaast hebben wij ook bakplaatmatten gemaakt van siliconflex. Ook dit materiaal is binnen de kortste keren schoon en klaar om meteen te gebruiken. Bovendien hebben de bakplaatmatten een anti-aanbak laag.

Welke uitvoeringen van de bakplaatmatten zijn er?

De bakplaatmatten zijn er in verschillende uitvoeringen. Hierbij kunt u denken aan bakplaatmatten in verschillende kleuren, zoals in het zwart en in het rood. Daarnaast hebben de bakplaatmatten verschillende afmetingen, zodat u kunt kijken welke bakplaatmat het beste bij uw oven aansluit. Ze zijn er in maten van bijvoorbeeld 60x40cm, maar ook in GN-maten.