Menu
EUR
5 Tips voor het (ver)bouwen van uw horecazaak

5 Tips voor het (ver)bouwen van uw horecazaak

Door: Teddy Zimmerman Reacties: 0

Zorg voor een duidelijk budget

Maak van tevoren een duidelijk budget voor uzelf voor het (ver)bouwen van uw horecazaak. Dit zorgt voor een goed overzicht en hierdoor komt u niet voor onverwachte kosten te staan die niet te overzien zijn. Hieronder geven wij een globaal overzicht van de aspecten waar u rekening mee dient te houden bij het (ver)bouwen van uw horecazaak:

 

- De bouwkosten. Denk hierbij aan timmerwerken, het plaatsen van wanden, het aanleggen van elektra, water- en gas leidingen en het aanleggen van de afvoer.

 

- Daarnaast zijn er de apparatuur kosten. Dit zijn kosten van bijvoorbeeld de professionele horecakeuken, de bar, een goede ventilatie, sprankelende verlichting, perfect geluid, een kassa en een goede beveiliging.

 

- Vervolgens komen we aan bij het derde punt en dat zijn de kosten van de inrichting. Ook dit speelt een essentiële rol bij het (ver)bouwen van uw horecazaak. Bij een prachtige horecagelegenheid hoort een inrichting die tot in de puntjes is verzorgd. Denk hierbij aan het meubilair, de toiletgroepen, de vloeren, de wanden, de kasten en de decoratieve interieurbouw elementen.

 

- Ook de marketingkosten staan in dit rijtje. Bij een mooie zaak hoort een goede website, mooie folders, een online bestelsysteem. Vervolgens hebben we nog de social media kanalen zoals, Facebook, Instagram en LinkedIn om interessante en pakkende inspiratie op te plaatsen. De promotie campagnes horen hier ook bij.

 

- De laatste in dit rijtje zijn de opstartkosten, de personeelskosten, de kosten van kleine keukenmaterialen en natuurlijk de kosten van het heerlijke eten en drinken wat u gaat serveren aan uw gasten.

 

Potten met verf - wit

 

Plan een lange tijd vooruit

Plan ver vooruit bij het (ver)bouwen van uw horecazaak. Een goede voorbereiding is het halve werk en hier is niks van gelogen. Bij het (ver)bouwen van een horecazaak zijn er veel partijen en leveranciers betrokken. De levertijden van een leverancier kunnen oplopen van 3-4 weken tot een periode van 8-10 weken. Als u van tevoren een goede planning maakt, speelt u hier eenvoudig op in en ontstaat er geen vertraging. Het is niet fijn als de huur van uw horecazaak al loopt en u nog gesloten bent voor uw gasten. Iedere week dat de bouw langer duurt, is een extra week dat u niet open bent om uw gasten te voorzien van een lekker hapje en drankje en om omzet te draaien. Als u een globale planning heeft van wat er wanneer gaat gebeuren, dan is dit goed te voorkomen. Dit kan gaan van het in ontvangst nemen van de sleutel tot aan het bouwen, het inrichten en het openen van uw zaak. De juiste volgorde is hierbij belangrijk. 

 

Kies de inrichting die bij uw horecazaak aansluit

Kies voor de inrichting die perfect aansluit bij uw horecazaak. Iedere horecazaak is uniek en de inrichting is dat ook. Vragen zoals: wat gaat u verkopen, wat is uw doelgroep en waar zit uw horecazaak, zijn handige vragen om voor uzelf te beantwoorden.

 

De inrichting van uw horecazaak moet logisch aansluiten op de behoeften van uw concept. Als u bijvoorbeeld eten en drinken gaat serveren in uw restaurant en daarnaast ook kiest voor bezorgen en afhalen, kies dan voor een handige looproute. Een looproute die niet te veel kruist met de gasten die in uw horecazaak een hapje aan het eten zijn. Misschien bent u een sfeervolle kroeg aan het bouwen waar de nadruk ligt op drankjes en borrelen. Het is dan aan te raden om een extra grote bar te maken waar veel mensen aan kunnen zitten.

 

Het is praktisch om een globale plattegrond te tekenen voor uzelf zodat u in één oogopslag ziet wat er op welke plek gaat komen. Het bezoeken van andere horecazaken is een handig hulpmiddel om een frisse dosis inspiratie op te doen.

 

Zorg voor de juiste leveranciers

Het is goed om met meerdere partijen te praten en om de tafel te gaan zitten. Door een uitgebreid onderzoek te doen en goed te overleggen, maakt u weloverwogen beslissingen waar u voor de volle honderd procent achter staat. Let hierbij op de balans tussen het aanbod, de prijs, de kennis, de service en de kwaliteit van de bijbehorende leverancier. Goedkoop kan achteraf gezien duurkoop zijn en een hele hoge prijs betalen voor een goede kwaliteit is ook niet altijd haalbaar of de juiste keuze. Zorg er daarom voor dat u op een transparante manier in gesprek gaat. Zo weten beide partijen waar ze aan toe zijn en zijn er geen onduidelijkheden tijdens of na het (ver)bouwen van uw horecazaak.

 

Wilt u vrijblijvend in gesprek over keuken- en bar apparatuur? Neem dan contact op met een van de professionele adviseurs van HorecaRama!

 

Kies voor projectbegeleiding

Het coördineren van een verbouwing is een tijdrovende klus en hierbij is kennis en expertise vereist. Heeft u zelf de tijd en kennis om de volledig verbouwing van uw horecazaak te coördineren of huurt een projectleider in die dit voor u verzorgd? Op het gebied van kennis, expertise en taken organiseren komt er een hoop bij kijken. Het maken en het controleren van de afspraken zijn ook een belangrijk punt. Als er geen duidelijke communicatie is bij het (ver)bouwen van uw horecazaak, gaat dit ten koste van de efficiëntie en de kwaliteit. De kosten van het project lopen hierdoor op en het project zelf duurt bijvoorbeeld langer dan gepland. Het kiezen van projectbegeleiding zorgt voor een helder overzicht.

 

Heeft u behoefte om eens vrijblijvend te praten over uw horeca verbouwing? Neem dan contact op en maak een afspraak met ons in de showroom in Rotterdam!

 

 

Bent u na het lezen van deze blog nieuwsgierig naar meer horeca inspiratie? Neem dan ook zeker een kijkje bij onze blog over de ideale bakplaat in uw horecagelegenheid!

 

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »