Menu
EUR
De ideale bakplaat voor in uw horecagelegenheid!

De ideale bakplaat voor in uw horecagelegenheid!

Door: Teddy Zimmerman Reacties: 0

Materiaal en uitvoeringen van een professionele bakplaat

De professionele bakplaat is een geliefd product binnen de horeca. Dit is niet voor niets, want u kunt er vele creatieve kanten mee op. Zo kunt u er een heerlijke uitsmijter mee maken, een hamburger mee grillen en ook het bakken en braden van groente, vlees of vis is een piece of cake. De meeste uitvoeringen die wij bij HorecaRama in ons assortiment hebben, zijn voorzien van een stalen bakplaat. De hitte wordt op deze manier goed afgegeven. Daarnaast zijn er ook modellen van de professionele bakplaat met materiaal, zoals: gietijzer, verchroomd staal of een keramische bakplaat.

Ook zijn er bakplaten aanwezig met een gladde of gegroefde bakplaat. Een gladde bakplaat kan worden gebruikt voor het bakken en braden van groente, vlees en vis. Daarnaast wordt een gegroefde plaat vaak aanbevolen voor vlees. Een professionele bakplaat is ideaal in een drukke omgeving zoals een horeca keuken, want u kunt hier ruime hoeveelheden tegelijkertijd op bakken. Wat ook een pluspunt is, is dat er meerdere gerechten naast elkaar kunnen worden gemaakt. Dit bespaart tijd en voor u het weet, kunnen uw gasten genieten van de zalige gerechten waar ze voor terug blijven komen!

Zo hebben wij bijvoorbeeld een prachtige bakplaat op gas van Combisteel. Het is een gladde en verchroomde gasbakplaat, gemaakt van het duurzame RVS. De bakzone heeft een ideale dikte van 15mm, er is een praktische olie opvanglade van RVS en een schuin kookoppervlak. Hierdoor kan de professionele bakplaat eenvoudig worden schoongemaakt en ook de temperatuur heeft u binnen een mum van tijd ingesteld met behulp van de thermostaat. Deze bakplaat kan worden gebruikt als tafelmodel.

Bakplaat - Combisteel

 

Een professionele bakplaat van MBM en het reinigen ervan

Naast de hiervoor benoemde bakplaat, hebben wij nog veel meer uitvoeringen in ons uitgebreide assortiment. Zo hebben wij diverse bakplaten op zowel gas als een elektrische uitvoering van het merk MBM. Dit is een Italiaanse kooklijn met een prachtig robuust design waar je u tegen zegt. De Italiaanse kwaliteit komt perfect terug in de stijlvolle afwerkingen en hoogwaardige materialen van de apparatuur. De Domina 980 kooklijn van MBM heeft bijvoorbeeld deze professionele bakplaat op gas. Het is een staand model met een gladde plaat waar u de meest lekkere gerechten op kunt bereiden. De kookplaten van dit model zijn 15mm dik, het werkblad is gemaakt van RVS en heeft een dikte van 2mm. De temperatuur is met deze bakplaat binnen een mum van tijd geregeld, er is een licht aflopende kookplaat en een praktische opvanglade van RVS waar het vet mee wordt opgevangen. Deze professionele bakplaat heeft 2 keer een brander van 8kW en een gewicht van 135kg.

Reinigen van een bakplaat

Het reinigen en goed onderhouden van uw professionele bakplaat is een essentieel onderdeel in uw schoonmaak proces. Met een scheut soda, warm/lauwwarm water, een afwasborstel en/of een schuurspons kunt u van start gaan. Als eerste is het belangrijk dat de bakplaat volledig is afgekoeld wanneer u deze schoonmaakt. Maak met de schuurspons of afwasborstel de plaat weer glimmend en gebruik een bakplaatschraper voor het verwijderen van etensresten van uw professionele bakplaat.
Binnen no time kunt u weer aan de slag!

Bakplaat - MBM

Recept om van te smullen

Op een professionele bakplaat kunt u tal van gerechten bereiden. Hieronder geven wij een eenvoudig en smakelijk gerecht: garnalen met een pittig randje!

- Maak als eerste de garnalen goed schoon en verwijder de zwarte draadjes aan de binnenkant.

- Zorg dan voor een lekkere marinade van pesto, uitgeperste teentjes knoflook, een pittig pepertje en een flinke scheut olijfolie. Laat dit ongeveer een uurtje in de koelkast staan voordat u verder gaat met de volgende stap.

- Het enige wat u nog hoeft te doen is de garnalen op de bakplaat neer te leggen, regelmatig om te draaien en te wachten totdat ze ready to go zijn!

 

Wilt u graag nog meer te weten komen over onze horeca apparatuur? Lees dan zeker de blog over kookapparatuur voor het maken van een heerlijke pasta en pizza!


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!