Menu
EUR
De beste sushi benodigdheden voor in uw horecagelegenheid!

De beste sushi benodigdheden voor in uw horecagelegenheid!

Door: Teddy Zimmerman Reacties: 0

Wat zijn dé belangrijkste sushi benodigdheden?

Voor het maken van lekkere en verschillende soorten sushi zijn er een aantal efficiënte sushi benodigdheden voor in uw professionele horeca keuken die niet kunnen ontbreken. Hieronder zetten wij dé ideale sushi benodigdheden voor u op een handig rijtje:

- Een professionele rijstkoker kan niet ontbreken in dit lijstje. Zo hebben wij bijvoorbeeld de Japanse rijstkoker van het merk Tiger. Deze rijstkoker is gemaakt van RVS, geschikt voor intensief gebruik en ideaal voor het koken van sushi rijst. Per kookbeurt kan er een hoeveelheid in van 3,6kg droge rijst. Wat hierbij erg handig is om te gebruiken, is een antikleef rijstmatje. Het matje is geschikt voor universeel gebruik in de rijstkokers.

- Een rijstwarmhouder hoort ook écht bij de sushi benodigdheden, zoals deze thermische rijstwarmhouder van RVS. Dit product heeft een hoogwaardige isolatie, de wanden zijn gemaakt van hard polyurethaanschuim en in de deksel zit styreenschuim. De rijstwarmhouder houdt vers gekookte rijst maar liefst 6 uur warm en de kwaliteit blijft hierbij op en top! Ook is er in de deksel een vochtopnemer aanwezig die ervoor zorgt dat overtollig vocht wordt opgenomen en er geen water in de rijst valt. Hierdoor blijft de rijst perfect op smaak. Dat wordt smullen!

- Daarnaast hebben wij ook diverse uitvoeringen beschikbaar van de sushi snijplank. Zo hebben wij sushi snijplanken van HMPE en gemaakt van rubber.

- Een antislip mat voor onder het snijblad is ook een waardevolle toevoeging bij dit handige lijstje aan sushi benodigdheden. Deze mat kunt u plaatsen onder de kunststof snijplanken zodat de plank niet verschuift bij het bereiden van de sushi.

- Ook een thermobox is een ideale aanvulling. Deze thermobox uit Japan is gemaakt om sushi in te bewaren en heeft een felblauwe kleur.

- Bij de bereiding van sushi rijst wordt er gebruikgemaakt van een Japanse Sushi Hangiri. Dit product is er in verschillende afmetingen: van een diameter van 39 cm tot een diameter van 72cm.

- Naast de bovenstaande producten hebben wij ook sushi benodigdheden zoals: een Maki snijder voor het verwerken van rollen sushi tot 6, 8 of 10 gelijke stukken, een sushi hangiri spatel en een vergiet gemaakt van kunststof.

Rijstwarmhouder - RVS   Thermobox sushi Japanse sushi hangiri

Tamago pan voor een verrukkelijke sushi omelet!

In onze uitgebreide collectie aan sushi benodigdheden hebben wij ook prachtige Tamago pannen. Deze professionele pannen zien eruit als een feestje, zijn gemaakt van koper en hebben een houten handvat. Dit geeft de pan een stijlvolle uitstraling en de Tamago pan is er in drie verschillende maten: 18cm, 21cm en 24cm. Tamago is een Japanse omelet die bestaat uit meerdere dunne laagjes ei. Deze laagjes worden opgerold en de binnenkant blijft heerlijk luchtig, omdat de omelet steeds een beetje meer wordt opgerold tijdens de bereiding. Tamagoyaki is de volledige naam van deze omelet en wordt gemaakt met zoete rijstwijn, sojasaus en bouillon. Vervolgens wordt deze omelet gemaakt op een traditionele manier in een vierkante pan van koper, de Tamago pan. De sushi omelet heeft een zoete smaak en kan gegeten worden als ontbijt. Ook wordt de omelet vaak gebruikt als een topping bovenop de sushi. De Tamago pan hoort wat ons betreft écht thuis bij de sushi benodigdheden.

Tamago pan - koper - voor omelet

De basis ingrediënten voor een sushi recept

Voor een heerlijk sushi recept heeft u een aantal basis ingrediënten nodig en deze zetten wij hieronder voor u op een rijtje:

- Met stipt op nummer één staat de sushi rijst.

- Vervolgens heeft u rijstazijn en witte wijnazijn nodig.

- Ook zout kan niet ontbreken en een klein snufje suiker.

- Vervolgens zijn we beland bij het gedroogde zeewier en de geroosterde sesamzaadjes.

- Voor de sushi kunt u natuurlijk gebruikmaken van ingrediënten naar keuze zoals: tonijn, zalm, komkommer, avocado en ga zo maar door! Met sushi kunt u alle creatieve kanten op!

- Dan komen we bij de altijd lekkere en scherpe wasabi pasta, ingelegde gember en heerlijke sojasaus.

Ga creatief aan de slag en maak een feestje van uw sushi menukaart!

 

Bent u na het lezen van deze blog nieuwsgierig naar meer inspiratie over horeca apparatuur? Lees dan ook onze blog over een koeltoonbank precies zoals u hem wilt!

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »