De essentie van een horeca weegschaal: altijd consistent

  • Geplaatst op
  • Door Teddy Zimmerman
  • 0
De essentie van een horeca weegschaal: altijd consistent

Wegen, wegen en nog eens wegen. Het is een belangrijke taak in de professionele horeca keuken. De juiste hoeveelheden voor uw gerechten zorgen voor een eindresultaat om van te smullen. Wij begrijpen dat u hier een aantal vragen over heeft. In deze nieuwste blog nemen wij dan ook het gebruik van een horeca weegschaal onder de loep en bespreken wij ons ruime assortiment van de horeca weegschaal. Leest u gezellig met ons mee?

Het gebruik van een horeca weegschaal

Een horeca weegschaal is ideaal in een drukke omgeving zoals een horeca keuken. Denk hierbij aan speciale recepten waarbij nauwkeurigheid vereist is. Vooral voor het bakken van taarten en andere zoetige lekkernijen is de horeca weegschaal een graag geziene gast. Ook voor het bakken van heerlijk vers brood maakt u vast en zeker veel gebruik van een horeca weegschaal. De hoeveelheid meel en andere ingrediënten meet u nauwkeurig af.

Voor het aanschaffen van een horeca weegschaal zijn er een aantal handige aandachtspunten en deze zijn als volgt:

- Ga goed voor uzelf na waar ga ik de weegschaal voor gebruiken? Hoe groot zijn de ingrediënten die u erop en erin plaatst. Passen alle producten er goed op. Dit zorgt voor een efficiënte werkomgeving.

- Vervolgens is ook de plek waar de weegschaal een mooi plekje krijgt handig om goed in kaart te brengen. Heeft u een kleinere plek en moet u echt op de afmetingen letten of heeft u wat meer ruimte tot uw beschikking?

- Als laatste is het goed om te bepalen of u de producten heel nauwkeurig wilt afmeten of dat er ook wat speling kan zijn. Een digitale weegschaal is bijvoorbeeld een uitstekende keuze voor het nauwkeurig afwegen. Een analoge weegschaal weegt iets minder precies, maar werkt wel op een handige manier zonder dat er batterijen aan te pas komen.

Welke waanzinnige weegschalen hebben wij in ons assortiment?

In onze professionele en uitgebreide collectie hebben wij diverse horeca weegschalen om uit te kiezen. Hierdoor heeft u een goed overzicht van welke uitvoeringen er allemaal zijn en wij zien dat de weegschaal die weegt van 0 -10 kg het meest geliefd is. Er zijn natuurlijk allerlei modellen en wij lichten ze toe: de digitale weegschaal, de analoge weegschaal en als laatste de platform weegschaal.

De digitale weegschaal

Met een digitale weegschaal heeft u een waardevol product in handen. Op deze horeca weegschaal bevindt zich bijna altijd een tarratoets. Dit is een toets om het nulpunt in te stellen en dat is dan inclusief de kom. Met een tarratoets gaat het gewicht van de kom niet mee met het totale gewicht van de ingrediënten die u weegt. Een nauwkeurige manier van afmeten is bij deze weegschaal een appeltje eitje. Deze digitale weegschaal tot 68kg is een praktisch en compact model. Er is een anti-slip platform dus verschuiven is niet aan de orde. Daarnaast is er een automatische uitschakeling en is er een LCD scherm. Dit scherm bevestigt u ook eenvoudig aan de wand.

Digitale weegschaal - tot 68kg

 

Analoge weegschaal

De analoge weegschaal is er ook eentje om te onthouden. Bij deze variant zijn er geen batterijen nodig en de weegschaal is zeer eenvoudig te gebruiken. De nauwkeurigheid is hierbij wel iets minder precies vergeleken met een digitale weegschaal. Deze keuken weegschaal is gemaakt van RVS, weegt tot 10kg en heeft stapjes in 50 gram. Op de wijzerplaat leest u gemakkelijk het bijbehorende gewicht af en er is een roestvrijstalen kom aanwezig om de producten in te doen.

Keuken weegschaal - RVS

 

Perfecte platform weegschaal

De platform weegschaal is een goed model als u veel grotere en zwaardere producten weegt. Bijvoorbeeld een grote zak met rijst of aardappelen. Niet alleen voor voedsel, maar ook voor het versturen van pakketten is dit een uitstekende weegschaal. Het platform van deze uitvoeringen bestaat uit roestvrijstaal. Dit zorgt voor duurzaamheid én stevigheid, dus laat het wegen maar beginnen! Begin uw zoektocht vandaag nog en bekijk alle modellen van de horeca weegschaal.

 

Heeft u na het lezen van deze blog nóg meer zin in nieuwe horeca inspiratie? Pak er dan een verfrissend drankje bij en lees verder met onze blog over horeca bestek: welke soorten zijn er allemaal en welke past bij u?

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.