Dé ideale horeca blender voor een ijskoude smoothie, ijskoffie of andere dranken!

  • Geplaatst op
  • Door Teddy Zimmerman
  • 0
Dé ideale horeca blender voor een ijskoude smoothie, ijskoffie of andere dranken!

Met het stijgen van de temperatuur, neemt ook de behoefte toe naar ijskoude dranken en dat is helemaal logisch. Want wat is er lekkerder dan een smakelijke smoothie of een ijskoffie om af te koelen gedurende een warme dag. Ook op een minder warme dag is een smoothie of ijskoffie natuurlijk een aangenaam tussendoortje. Een smoothie draagt bij aan de dagelijkse dosis fruit, vitaminen en er is ontzettend veel variatie mogelijk. In deze blog geven wij informatie over het verschil tussen een professionele horeca blender en een gewone blender, lichten wij twee horeca blenders toe, geven wij praktische punten waar u op kunt letten bij de aanschaf en als laatste een verfrissend smoothie idee die u meteen wilt uitproberen!

Het verschil tussen een professionele horeca blender en een gewone blender

Er is wel een degelijk verschil tussen een professionele horeca blender en een gewone blender. Het verschil heeft te maken met een aantal factoren. Zo is het aantal wattage belangrijk, want als dit hoger is, dan kan de blender ook meer aan. Bij het maken van veel smoothies en ijskoffies wilt u natuurlijk wel een blender die dit goed aan kan. Vervolgens is er het x aantal toeren en dit zijn de omwentelingen die het mes maakt per minuut. Wat ook nog een duidelijk verschil is, is de motorkracht om het elektrisch opgenomen vermogen om te zetten in draaibewegingen. Een professionele horeca blender heeft meer motorkracht en heeft ook een hoge kwaliteit messen nodig als u bijvoorbeeld ijsblokjes wilt crushen voor in uw ijskoude dranken.

Wat voor horeca blenders zijn er allemaal aanwezig in ons assortiment?

In ons brede assortiment zijn verschillende soorten horeca blenders aanwezig. Zo is er bijvoorbeeld de professionele Quantum High Performance blender HBH950 van Hamilton Beach. Dit is een horeca blender die per dag maar liefst 75 tot 99 dranken, smoothies en ijskoffies per dag kan maken. Daarnaast kunnen er volledige ijsblokken in de blender zodat u heerlijk crushed ice kunt maken voor in een ijskoffie of cocktail. Ook is er een geluiddempende beschermkap zodat u uw gasten kunt voorzien van een verfrissende smoothie of ijskoffie zonder dat er veel geluid aanwezig is.

Daarnaast hebben wij ook van Hendi een mooi model met een geluiddempende kap. Deze kap is gemaakt van polycarbonaat en het bereiden van smoothies, fruit en toetjes is hiermee geen probleem! Door middel van de draaiknop en de pulse schakelaar kan het vermogen ingesteld worden. De blender wordt geleverd met een breukvaste kan van 2,5 liter, een stamper en een deksel. Naast deze modellen hebben wij er nog veel meer online staan, dus neem vooral een kijkje tussen al het moois!   

 

Hamilton beach blender            Hendi blender

 

Praktische punten bij het kopen van een professionele horeca blender

Bij het aanschaffen van een professionele horeca blender zijn er een aantal praktische punten waar u op kunt letten. Het is erg handig om voor u zelf na te gaan hoeveel glazen u per keer wilt maken. De inhoud van de kan verschilt per model. Als u bijvoorbeeld een breed aanbod heeft met verschillende drankjes, dan sluit een variant met een 1 of 2 liter kan goed aan bij uw wensen. Gaat u in één keer drankjes maken voor meerdere personen, dan is een blender met een inhoud van 2 of 4 liter juist het beste om te gebruiken. Daarnaast kunt u kijken naar welke standen er allemaal aanwezig zijn en van welk materiaal de blender gemaakt is. Glas is bijvoorbeeld eenvoudiger schoon te maken vergeleken met kunststof. Ook speelt het geluid van een blender een belangrijke rol. Een geluiddempende beschermkap biedt een perfecte uitkomst als u zo min mogelijk geluid wilt ervaren.

 

Het maken van een verfrissende zomerse smoothie  

Het maken van de onderstaande verfrissende en heerlijke zomerse smoothie is binnen een mum van tijd gepiept. De ingrediënten die u ervoor nodig heeft, zijn als volgt:

- Bevroren stukjes aardbei, frambozen en bramen.

- Deze bevroren fruitstukjes doet u in de blender en mengt u met magere yoghurt, griekse yoghurt of plantaardige yoghurt. Dit is net waar uw voorkeur ligt en wat u graag wilt serveren aan uw gasten.

- Vervolgens voegt u een aantal munt blaadjes toe voor een frisse smaak.

- Al deze ingrediënten mixt u samen tot een mooi geheel. De smoothie kunt u serveren in een mooi glas met een aardbei aan de zijkant voor een zomers effect. Het enige wat u daarna nog hoeft te doen is de smoothie zelf proeven, serveren en genieten maar!

- Deze smoothie kan simpel en snel aangepast worden door het gebruik van andere fruitsoorten. Als u houdt van een tropische smoothie is een mix van papaja, ananas en kokos een echte aanrader!

- Van alle blenders hebben wij ook extra kannen in ons assortiment. Hiermee kunt u veel verschillende dranken maken.

 

Wilt u uw zoektocht starten naar dé juiste professionele horeca blender? Ontdek dan onze ruime collectie aan professionele blenders en geniet binnenkort van een ijskoude smoothie of ijskoffie.

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.