Menu
EUR
Energieverbruik en andere aandachtspunten van gas of elektra in de horeca

Energieverbruik en andere aandachtspunten van gas of elektra in de horeca

Door: Ivo Reacties: 0

Gemiddeld energieverbruik 

Bij het woord energie maken we een onderscheid tussen gas en stroom. Het energieverbruik van gas is te berekenen in kubieke meter gas, oftewel m3. Het energieverbruik van stroom is te berekenen in kilowattuur stroom, oftewel kWh. 

Het is natuurlijk per horecagelegenheid verschillend wat het energieverbruik is. Het ene restaurant is het andere niet, want stuk voor stuk zijn ze uniek. Een wegrestaurant zal een ander energieverbruik hebben vergeleken met een café enzovoorts. Het onderzoeksbureau Ecofys heeft een onderzoek gedaan naar het verbruik in de horeca. Het gaat hier om een schatting en bij een restaurant zou dit uitkomen op een gemiddeld energieverbruik van 19.320kWh aan elektriciteit. Het verbruik op het gebied van gas komt uit op gemiddeld 4.830m3. Daarnaast kijken zij ook naar de vloeroppervlakten per soort restaurant.  

Onderdelen die een rol spelen bij het energieverbruik 

Bij het energieverbruik in uw horecazaak zijn er diverse elementen die hiermee te maken hebben. Het is daarom handig om hier bewust mee om te gaan.  

Denk bijvoorbeeld aan de airco en de ventilatie voor de toevoer en de afvoer. Daarnaast verbruiken alle koelingen samen ook aardig wat energie. Vergeet daarbij ook niet het gasfornuis of het elektrisch fornuis. Ook de combisteamer en de friteuse zijn apparaten die veel stroom of gas verbruiken.  

Daarnaast zijn er ook veel horecazaken die stappen hebben ondernomen op het gebied van duurzaamheid, zoals het opwekken van duurzame energie. Ook hier zal er sprake zijn van een stijging van de energiekosten, maar dit zal waarschijnlijk lager uitvallen door de duurzame maatregelen die zijn genomen.  

Gasfornuis, elektrisch fornuis en nog veel meer producten  

In ons uitgebreide assortiment hebben wij veel producten en professionele apparatuur die uw horecazaak naar een hoger niveau tillen. Een gasfornuis, een elektrisch fornuis, een friteuse op gas of een elektrische friteuse, de keuze is reuze.  

Dit gasfornuis van MBM is bijvoorbeeld een echte aanrader wat ons betreft. Het is een staand model met een open onderstel en heeft een mooie uitstraling in uw professionele horeca keuken. Er is 2 keer een 3,5kW en 2 keer een 6kW brander aanwezig. 

 

Gasfornuis - staand model - MBM      Elektrisch fornuis - Modular 600
 

Ook op het gebied van elektrisch koken bent u bij ons aan het juiste adres. Dit elektrische fornuis Modular 600 heeft maar liefst 5 kookplaten en er is een oven om lekker mee aan de slag te gaan. Er zijn elektrische piëzo ontstekingen, zware branders, thermokoppelingen en morspannen. De kookplaten hebben ieder een vermogen van 1,5kW en de oven is extra breed zodat er van alles in past. Laat het koken maar beginnen! 

Naast de horeca fornuizen zijn er nog veel meer producten om uit te kiezen. Het is aan te raden om goed na te gaan welke manier van koken het beste bij uw horecazaak aansluit en om daar dan meer informatie over in te winnen. Wij denken graag met u mee en voor verdere vragen en professioneel advies staan wij voor u klaar.  

 

Bent u nieuwsgierig naar meer horeca informatie? Neem dan ook zeker een kijkje bij onze blog over het horeca fornuis: koken op gas, inductie en andere vormen. 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!