Gerechten op temperatuur houden met onze warmhoudlampen

  • Geplaatst op
  • Door Laurence
  • 0
Gerechten op temperatuur houden met onze warmhoudlampen

In uw drukke horecazaak en keuken zijn er de hele dag door lekkere gerechten om te serveren. Deze gerechten wilt u natuurlijk op een uitstekende en juiste temperatuur behouden. Met onze warmhoudlampen is dit een piece of cake en genieten uw gasten binnen de kortste keren van uw heerlijke eten. In deze blog vertellen wij meer over het gebruik van een warmhoudlamp. Vervolgens nemen wij de kwartswarmtelampen en infrarode uitvoeringen onder de loep. Als laatste lichten wij een aantal modellen toe. Neem hieronder een verfrissend kijkje!

Waar gebruik ik een warmhoudlamp voor en wat zijn de voordelen? 

Een warmhoudlamp is ideaal om te zorgen dat het product niet afkoelt voordat u het gaat serveren aan uw gasten. Dat is dan ook meteen het grote pluspunt van dit product. Het is een lamp die bedoeld is voor het warmhouden van smakelijke gerechten voor een korte periode. Denk hierbij aan een warmhoudlamp in de horeca keuken waar het eten eventjes eronder staat zodat ze op en top warm blijven.  

Ook is het fijn dat uw gerechten op een constante temperatuur blijven. Hierdoor blijven de smaak en de textuur behouden. Naast de warmhoudlamp is er ook de warmhoudbrug met kwartslampen. Daarover vertellen wij meer in het volgende stukje. Als u uw gerechten op een aantrekkelijke manier wil presenteren en voor een langere periode warm wil houden, dan is een warmhoudvitrine dé ideale uitkomst. Bij deze vitrine gaat het vaak om een temperatuur van boven de 65 graden. Ook hiervan hebben wij diverse modellen in onze collectie.   

De kwartswarmtelampen en de infrarode modellen  

Met de kwartswarmtelampen en de infrarode verwarmingssystemen houdt u uw bereide maaltijden op de juiste serveertemperatuur tot het moment van uitserveren. 
 

De kwartswarmtelampen van het merk Roband zijn een samenstelling van warmte en licht. Ze zetten uw voedsel in de spotlights en zorgen dat uw producten goed zichtbaar zijn. De lamp pakt alleen de oppervlakte van het product en gaat niet door het product. 

Bij de infrarood warmhoudlamp is er geen apart licht aanwezig, maar gaat de warmte als het ware door uw product. Deze lamp is ook heter vergeleken met de lamp uitvoering. Er is infrarode straling aanwezig voor het verzorgen van een ideale warmte. Deze lamp zien wij vaak terug in een professionele horeca keuken. Het voedsel dient warmt te blijven, maar het verlichten van de producten is hierbij niet nodig. De lampen zijn uitgevoerd in een geëxtrudeerd geanodiseerd aluminium profiel.  

Deze warmhoudbrug PRO heeft 5 kwartslampen en heeft een extra stuk beschermend stuk glas. Het is een stekkerklaar model en is direct te gebruiken. De lengte van deze uitvoering is 2100mm en het is een plaatje om toe te voegen in uw keuken.  

Hieronder ziet u als eerste een afbeelding van de kwartswarmtelamp en daarna eentje van het infrarood model van Roband. De temperatuur is afhankelijk van de hoogte waarop u de lamp ophangt. Op de afbeelding ziet u de verspreiding van de warmte met daarbij de temperatuur in °C. 
 

Warmhoudlamp - kwartswarmtelamp - Roband   Warmhoudlamp - infrarood - Roband

 

Welke warmhoudlampen hebben wij in ons assortiment? 

Een warmhoudlamp is dus perfect voor het op temperatuur houden van allerlei voedsel en gerechten. Bij HorecaRama hebben wij een uitgebreid assortiment om een weloverwogen keuze te maken en ze zijn er in verschillende soorten materialen.  

Deze warmhoudkap is bijvoorbeeld uitgevoerd in het koper en er is een lamp meegeleverd van 250 watt. De diameter is 22,5cm, de kap is 22cm hoog en heeft een licht gewicht van 1,4kg. De lamp is eenvoudig te monteren. Tijd om uw producten te laten stralen! 

Warmhoudlamp - koper

 

Ook deze warmhoudlamp dubbel is er eentje om te onthouden. Dit is een dubbele uitvoering en hiermee is het warmhouden van snacks of maaltijden zo gepiept. Er is een infrarood lamp aanwezig en de lamp is uitgevoerd in roestvrijstaal. Hierdoor is de lamp ook eenvoudig schoon te maken voor een volgend gebruik. De flexibele arm bij dit model is handig, omdat u deze gemakkelijk over de gerechten buigt.  

 

Warmhoudlamp - dubbel

 

Bent u nieuwsgierig naar nóg meer horeca inspiratie om toe te passen in uw zaak? Sla dan ook zeker de blog over horeca servies in alle soorten en maten niet over. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.