Het opstarten en schoonmaken van uw horeca apparatuur

  • Geplaatst op
  • Door Teddy Zimmerman
  • 0
Het opstarten en schoonmaken van uw horeca apparatuur

Na een aantal maanden is het eindelijk weer zover! De buitenterrassen mogen open van 12:00 tot 18:00 uur vanaf vandaag, woensdag 28 april. Uw horeca apparatuur zal voor een deel in gebruik zijn geweest tijdens de sluiting van de horeca voor afhaalmaaltijden, maar wij begrijpen ook dat een groot deel voor een langere tijd niet gebruikt is. Om al uw apparatuur weer goed en veilig op te starten en schoon te maken, geven wij hieronder een aantal tips. Lees hieronder snel verder!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een grondige schoonmaak goed voorbereiden is al het halve werk en zal u ook veel tijd besparen. Veel apparatuur in uw horeca keuken is gemaakt van RVS en daar kunt u een sopje met lauw water voor gebruiken. Als u het nog zorgvuldiger aan wilt pakken, dan zijn er allerlei soorten RVS reinigers die u kunt gebruiken. Ook een dweilemmer is zeker geen overbodige luxe om aan te schaffen, want deze is ideaal voor het reinigen van de vloer. Daarnaast is een waarschuwingsbord ook zeker aan te raden als u aan de slag gaat met het schoonmaken. Op deze manier wordt de veiligheid gewaarborgd en is de kans op ongelukken aanzienlijk kleiner.

Nuttige tips bij het schoonmaken van uw horeca apparatuur

Nuttige tips als u uw horeca apparatuur gaat schoonmaken en opstarten, zijn altijd mooi meegenomen. U kunt dan doelgericht aan de slag en zal geen kostbare tijd verliezen. Het maken van ruimte is als eerste erg handig, zodat er niks in de weg staat en u uw gang kunt gaan. Het tussendoor verplaatsen van allerlei apparatuur kost veel energie en tijd die u liever ergens anders voor wilt gebruiken. Alle apparatuur die eenvoudig verplaatst kan worden, kunt u het beste op één centrale plek neerzetten. Daarnaast is ook het afspoelen van de vuilste resten een essentieel onderdeel. Als alle horeca apparatuur vervolgens weer glimt, kan de vloer gedweild worden zodat ook deze weer in een perfecte staat is.Welke horeca apparatuur moet u goed schoonmaken voordat u deze opstart?

Alle horeca apparatuur moet u goed onderhouden en schoonmaken om te zorgen voor kwaliteit en duurzaamheid. Daarom zetten wij hieronder een aantal horeca apparaten voor u op een rijtje:

Afzuigkap: stof en vuil banen zich gemakkelijk een weg in uw afzuigkap. Als er te veel stof en vuil in de afzuigkap zit, zal deze niet meer werken op de manier die u voor ogen heeft. Daarom moet u zorgen voor een goede reiniging voordat u deze weer gaat opstarten.

Bain marie: voordat u de bain marie weer in gebruik neemt, is het van belang om deze goed te ontkalken en grondig schoon te maken.

Friteuse: de mand, het verwarmingselement en de deksel moeten allemaal zorgvuldig gereinigd worden. Om vet te verwijderen uit uw friteuse is witte azijn een geschikt product. Dit heeft u ongetwijfeld al in uw keuken liggen. Het zorgt voor ontkalking en is goed om te ontvetten. De friteuse blijft zo zorgen voor optimale kwaliteit en gaat voor een langere tijd mee.

Ijsblokjesmachine: bacteriën in uw water, dat wil niemand. Dat is dan ook de reden dat de afvoer schoongemaakt dient te worden met een rager. De binnen- en buitenkant van uw Ijsblokjesmachine kan eenvoudig gereinigd worden met een emmer met sop en een doekje. Wij hebben ook een speciale reiniger voor het desinfecteren van ijsblokjesmachines. 

Koffiemachine: zorg ook bij de professionele koffiemachines voor een juiste reiniging. Bij espressomachines moet u eerst de watertoevoer aansluiten, kijken of er geen lekkage is bij de aansluiting en dan de stroomtoevoer aansluiten. Voor de precieze stappen die u daarna neemt, is het aan te raden om te kijken per model wat er moet gebeuren. Vaak is er ook een spoel- en reinigingsprogramma dat een groot gedeelte van het werk voor u doet. Daarnaast moeten ook de bonencanisters zorgvuldig worden schoongemaakt en kunnen oude bonen het beste worden vervangen door nieuwe, verse bonen.

Vaatwasser: bij het herstarten van een vaatwasser moet u denken aan het controleren van de was- en naspoelarmen en filters, de ingebouwde waterontharder bijvullen, de watertoevoer controleren, nagaan of de wasmiddelslangen nog van voldoende kwaliteit zijn en de wasmiddelslangen vullen met zeep. Nadat deze stappen zijn doorlopen, kunt u de machine aanzetten en een hygiëne programma starten.

 

Wilt u na het lezen van deze blog meteen aan de slag met uw horeca apparatuur? Ontdek dan ons ruime assortiment aan dweilemmers en waarschuwingsborden. Maak vandaag uw horeca apparatuur en keuken nog helemaal klaar voor het nieuwe terras seizoen! 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.