Het vergroten van de duurzaamheid in uw restaurant

  • Geplaatst op
  • Door Teddy Zimmerman
  • 0
Het vergroten van de duurzaamheid in uw restaurant

We worden ons steeds meer bewust van de impact die wij hebben op het milieu en dat is een hele goede ontwikkeling. Met een aantal kleine veranderingen kunnen we ons steentje al bijdragen aan een groenere horeca wereld. Wat zijn dan duurzame verpakkingen en andere zaken waar u aan kunt denken? In onze nieuwste blog helpen wij u een handje en vertellen wij over een koffiebeker die goed is voor u én voor het milieu, gaan we verder in op duurzame verpakkingen waarmee u alle kanten op kunt en kijken we naar een aantal praktische aandachtspunten om voedselverspilling tegen te gaan. Ontdek de blog hieronder en begin vandaag nog met het maken van meer milieubewuste keuzes!

Een koffiebeker die goed is voor u én het milieu

Een koffiebeker die goed is voor u én voor het milieu, dat is toch een prachtige uitkomst! Bij HorecaRama hebben wij diverse koffiebekers in ons assortiment die een waardevolle toevoeging zijn in uw horecagelegenheid. Als u bijvoorbeeld een heerlijke koffiezaak heeft en er veel mensen zijn die een lekkere coffee to go komen halen, dan zijn onze koffiebekers ideaal. Ze zijn er in allerlei soorten en maten. Op deze manier heeft u voor iedere unieke koffie een eigen beker.

 

Wij hebben koffiebekers die geschikt zijn voor een perfecte latte macchiato, een cappuccino, een espresso en ga zo maar door! De composteerbare koffiebeker van het merk Fiesta Green hoort wel thuis in het lijstje van onze favorieten. Het is een papieren beker met een plantaardige binnenwand. Ze zijn bovendien perfect om te gebruiken op een voedselmarktje en in koffiezaakjes. Uw coffee to go ziet er nog aantrekkelijker uit in deze bekers en ze zijn gemaakt van PLA materiaal. Dit zorgt ervoor dat ze stevig, handig en betrouwbaar zijn. Een heerlijke koffie is natuurlijk nog erg warm in het begin en daarom is een koffie bekerhouder een erg handig hulpmiddel. In onze collectie zijn ze beschikbaar voor bekers met een inhoud van 23cl, 34cl en 45cl. Een coffee to go is nog nooit zo’n feestje geweest!

 

Koffiebeker - composteerbaar

 

Duurzame verpakkingen waar u alle kanten mee op kunt

Ook hebben wij veel andere duurzame verpakkingen waarmee u alle kanten op kunt. Zo hebben wij papieren draagzakken die zijn gemaakt van 100% gerecycled papier. Dit is wat ons betreft zeker een product wat u toe kunt voegen aan uw duurzame verpakkingen in uw restaurant of andere horecagelegenheid. Het is een draagtas met een stevige handgreep en een perfecte oplossing bij het gebruik van afhaalmaaltijden. Er is genoeg ruimte om meerdere bakjes op elkaar te stapelen in de tas en de draagtas is beschikbaar in verschillende modellen: een kleine, medium en grote variant.

 

Als u een lunchzaak heeft of een restaurant met smaakvolle lunchgerechten dan is een papieren baguettezak ideaal! Heerlijk belegde broodjes gezond, een luxe filet americain met stukjes ei of een broodje met zachte brie en knapperige walnoten. In deze duurzame verpakkingen kunnen uw klanten meteen zien wat voor lekkers ze hebben besteld door de doorzichtige folie aan de voorkant. Ook dit product is 100% recyclebaar en gemaakt van papier en folie. Door deze duurzame verpakkingen te gebruiken, laat u aan uw klanten zien dat u oog heeft voor het milieu.

 

Als laatste willen wij graag nog de duurzame kartonnen bakjes belichten van het merk Vegware. Het zijn bakjes die zijn gemaakt van PLA en dit is biologisch afbreekbaar plastic. Binnen een korte periode van 12 weken zijn de bakjes volledig composteerbaar en ze zijn ideaal om te gebruiken voor bijvoorbeeld hete soep of een zalige pasta. Om deze bakjes veilig af te dekken, kunt u deze het beste gebruiken met de duurzame platte deksels die wij ook in onze collectie hebben. Vegware is een groen merk die zich specialiseert in plantaardige en duurzame verpakkingen voor allerlei soorten voedsel. De producten zijn volledig composteerbaar en kunnen hergebruikt worden. Doordat de duurzame verpakkingen zijn gemaakt van materiaal die hernieuwd of gerecycled is, wordt de koolstofvoetafdruk verminderd. De koolstofvoetafdruk is de hoeveelheid koolstofdioxide die er door de hele wereld wordt uitgestoten ten behoeve van de consumptie in Nederland. Het is een berekening van de invloed van onze uitstoot van broeikasgassen op het milieu.

 

Draagzak - papier    Kartonnen bakje

 

Minder verspilling en meer oog voor de natuur

Het zorgen voor minder voedselverspilling en meer oog creëren voor de natuur, dat is een mooi doel om na te streven. Om dit te kunnen realiseren zijn er een aantal dingen die u kunt ondernemen. Wij zullen hieronder een aantal ideeën noteren zodat u inspiratie op kunt doen om de duurzaamheid in uw restaurant te vergroten:

 

- Gebruik steeds meer duurzame verpakkingen voor uw mooie producten.

- Maak gebruik van overgebleven producten om zo een nieuw en creatief gerecht te maken.

- Laat uw gasten weten dat ze een doggybag mee naar huis kunnen nemen met het eten wat er nog over is. Op deze manier gaan er geen mooie producten verloren en kunnen uw gasten nog een keer genieten van het heerlijke eten!

- Maak een perfecte planning voor het doen van inkopen van uw mooie ingrediënten. Op deze manier zorgt u ervoor dat er zo min mogelijk voedsel verloren gaat.

- Kijk naar de opties voor een kleinere keuze op de menukaart. Op deze manier hoeft u minder verschillende producten op voorraad te hebben en kunt u gemakkelijker inschatten welke producten u vaak en minder vaak gebruikt.

- Zorg voor een gescheiden afvalinzameling. Door afval gescheiden in te zamelen en te recyclen draagt u bij een beter en groener milieu. Door te recyclen worden grondstoffen gespaard en het zorgt voor minder broeikasgassen.

- Kies voor ‘fair trade’ producten en zorg ervoor dat u goed op de hoogte bent van de herkomst van uw producten

- Maak een eigen kruidentuin en zet dit in het zicht van uw gasten. Dit ziet er niet alleen heel leuk uit, het is ook nog eens super lekker en gezond!

 

Wilt u nog meer lezen over interessante horeca tips en inspiratie opdoen voor uw eigen zaak? Ontdek dan bijvoorbeeld onze blog over het winterproof maken van uw horeca buitenterras!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.