Hoe kiest u de ideale horeca koelkast?

  • Geplaatst op
  • Door Teddy Zimmerman
  • 0
Hoe kiest u de ideale horeca koelkast?

Het kiezen van de juiste horeca koelkast kan nog wel eens een opgave zijn en is onmisbaar in uw hotel, restaurant, bar of andere horecagelegenheid. Het goed vers houden van voedsel is een appeltje eitje met de koelkasten die wij in onze collectie hebben. In deze blog vertellen wij u meer over de diverse modellen die wij hebben in ons assortiment, lichten wij er een aantal toe en geven wij handige aandachtspunten die u vast en zeker kunt toepassen bij het kiezen van een horeca koelkast. Pak een lekker bakje koffie en lezen maar!

Wat voor horeca koelkasten zijn er aanwezig in ons assortiment?

Wij hebben een breed scala aan horeca koelkasten in ons assortiment. Daarom helpen wij u graag een handje om een goed inzicht te krijgen in de diverse modellen. Op deze manier kunt u eenvoudiger een afweging maken bij de keuze van een koelkast. Wij hebben bijvoorbeeld een RVS koelkast van het merk Polar met een enkele gedeelde deur. Deze koelkast heeft een geventileerde koeling die zorgt voor een egale temperatuurverdeling en er is ook een automatische ontdooifunctie aanwezig. Het is een koelkast die ideaal is bij het gebruik van producten die regelmatig in of uit de koelkast moeten en heeft een capaciteit van 600 liter. Hieronder gaan wij verder in op twee modellen van het merk Foster. Een merk met onder andere professionele koelkasten die perfect zijn in zowel kleine als grote horeca keukens.

Enkeldeurs Foster koelkast

De enkeldeurs koelkast van Foster is een echte eyecatcher in uw horeca keuken. Het is een professionele koelkast uit de EcoPro G2 Serie en deze serie staat voor een mooi design, goede kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie. Deze koelkast is erg geschikt om te gebruiken in diverse horecagelegenheden. Door de geavanceerde luchtstroomtechnologie komt de koude lucht precies op de juiste plekken. Daarnaast blijft het voedsel een lange tijd vers en deze koelkast werkt in de warmste keukens waar er een omgevingstemperatuur aanwezig is van maar liefst 43°C. Bovendien heeft de koelkast een inhoud van 600 liter.

RVS koelkast Polar    Koelkast enkeldeurs Foster Koelkast dubbeldeurs Foster
     

Dubbeldeurs Foster koelkast

Voor een koelkast met een inhoud van 1350 liter bent u bij de dubbeldeurs Foster koelkast aan het juiste adres! Ook deze robuuste koelkast komt uit de EcoPro G2 serie en is perfect om te gebruiken in allerlei horecagelegenheden. Bovendien heeft de koelkast een intuïtief touchscreen dat u kunt vergelijken met een touchscreen op een smartphone. Het ventilatiesysteem zorgt voor een snelle koeling van de processor en daardoor wordt de looptijd verminderd. Ook dit model kan perfect gebruikt worden in de warmste keukens met een omgevingstemperatuur van 43°C. Daarnaast is de deur ergonomisch en zijn er 6 roosters aanwezig waar u producten op neer kunt zetten.

Praktische aandachtspunten bij het aanschaffen van een horeca koelkast

Er zijn een aantal praktische aandachtspunten die u zeker mee kunt nemen in uw zoektocht bij het aanschaffen van een horeca koelkast. Deze zetten wij hieronder in een handig rijtje:

- De capaciteit van een horeca koelkast speelt een essentiële rol. Het ligt eraan of uw horecagelegenheid kan volstaan met een kleinere professionele horeca koelkast of juist een groter model. Een kleiner model heeft nog steeds een grote inhoud van 400 tot 600 liter. Een stapje hoger bij de horeca koelkasten is een variant met een inhoud van 700 tot maar liefst 1400 liter.

- Daarnaast is het handig om na te gaan of u een koelkast wilt met een enkele deur of een dubbele deur om uw voedsel in kwijt te kunnen. De kleinere koelkasten hebben vaak een enkele deur en de horeca koelkast met een ruimere opslagcapaciteit hebben meestal een dubbele deur.

- Ook het materiaal komt zeker voor in dit rijtje. Gaat u voor een koelkast die is gemaakt van het duurzame RVS of kiest u voor een horeca koelkast van wit of zwart staal. De keus is aan u!

- Een overzicht maken van welke producten u gaat bewaren in uw horeca koelkast is een belangrijk onderdeel. Let daarbij op de bewaartemperatuur van het voedsel, want dit verschilt per product.

- De manier van koelen is er ook een om niet te vergeten. Bij het koelen is er een keuze tussen drie mogelijkheden: statisch, geventileerd of geforceerd. Bent u benieuwd naar alle ins en outs over deze mogelijkheden, lees dan de blog die wij hebben geschreven over het verschil tussen de soorten koeling.


Bent u na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar de koelkasten die wij hebben bij HorecaRama? Neem dan snel een kijkje tussen de professionele koelkasten!


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.