Hoe kiest u een professioneel tosti ijzer?

  • Geplaatst op
  • Door Teddy Zimmerman
  • 0
Hoe kiest u een professioneel tosti ijzer?

Een smakelijke tosti is er in alle soorten en maten. Klein, groot, met of zonder kaas, het is heerlijk voor een snelle hap of juist voor een uitgebreide lunch. Met een tosti op uw menukaart kunt u uw creatieve geest volop aan het werk zetten en allerlei leuke combinaties bedenken waar uw gasten voor terug blijven komen. In onze nieuwste blog komt u meer te weten over welke professionele tosti ijzers wij allemaal in ons assortiment hebben, hoe u deze het beste schoonmaakt, wat handige aandachtspunten zijn bij de aanschaf van een professioneel tosti ijzer en tot slot een tosti recept om bij weg te dromen. Ga er goed voor zitten en lees snel verder!

Welke professionele tosti ijzers zijn er allemaal en hoe maakt u deze het beste schoon?

Een professioneel tosti ijzer is er in diverse uitvoeringen en bij HorecaRama hebben wij dan ook een ruim assortiment. Als eerste zullen wij u wat meer vertellen over het tosti apparaat. Dit is een mooi model met klemmen waar een tosti in geplaatst kan worden. Zo hebben wij bijvoorbeeld een tosti apparaat die gemaakt is van het duurzame roestvrijstaal en voorzien is van praktische klemmen. Het professionele tosti apparaat van Milantoast heeft een capaciteit van 4 sleuven om sneetjes brood in te plaatsen. Wat erg handig is bij dit professionele tosti ijzer, is dat iedere sleuf een eigen tijdklok en een controlelampje bevat. Hierdoor kunt u precies zien wanneer u heerlijke tosti ready to go is! Ook zijn er tosti ijzers verkrijgbaar waar u een tosti op de plaat legt en het apparaat dicht klemt zoals het tosti bakapparaat van CaterChef. Het apparaat heeft een tijdklok, een thermostaat voor een goede temperatuurregeling en bakhelften met een non-stick laagje zodat uw smeuïge tosti niet aan de plaat blijft plakken, wel zo handig! Het temperatuurbereik is 0°C tot maar liefst 300°C voor een perfecte warme tosti.

 

Daarnaast hebben wij een doorloop toaster die u vaak tegenkomt in een hotel bij een uitgebreid ontbijt buffet. Uw gasten kunnen een sneetje brood gemakkelijk op de loopband plaatsen en binnen no time rolt er een knapperige toast uit. De rolband toaster van CaterChef is er één om in uw horeca keuken te hebben staan. De kleur en krokantheid van de toast kan worden bepaald door de snelheid van de band.

 

Als klap op de vuurpijl hebben wij diverse open Quartz ovens in onze collectie. Deze ovens zijn geschikt voor het bereiden van tosti, het roosteren van brood of het gratineren van gerechten. Er zijn uitvoeringen met 1 verdieping aanwezig, maar ook met twee verschillende ruimtes die apart van elkaar kunnen worden ingesteld. Dit is handig als u maar 1 ruimte wilt gebruiken of verschillende temperaturen in wilt stellen. Het tosti apparaat van Hendi bevat 6 efficiënte tostiklemmen om al uw heerlijke tosti’s in te bereiden. Er zijn maar liefst twee verdiepingen en de oven is binnen een handomdraai opgewarmd. Dit komt door de infrarood kwartsbuizen en de maximale temperatuur wordt al bereikt binnen een snelle 30 seconden.

 

Rolband toaster - RVS    Quartz oven - tosti

 

Het reinigen van uw professionele tosti ijzer

Het is belangrijk dat u uw professionele tosti ijzer op de juiste manier reinigt. Dit is om ervoor te zorgen dat het apparaat uitstekende prestaties blijft leveren en om de levensduur te verlengen. Het is hierbij essentieel om de stekker uit het stopcontact te halen en te zorgen dat het professionele tosti ijzer goed is afgekoeld. De buitenkant van het apparaat kan met een vochtige doek schoongemaakt worden. Voor de plekken waar u minder makkelijk bij kunt, kunt u gebruikmaken van een schoonmaakborstel om zo de etensresten die achtergebleven zijn te verwijderen. Vaak is er een uitneembare kruimellade aanwezig, net als bij het Hendi tosti apparaat gemaakt van RVS. Het is van belang dat u het broodrooster niet op zijn kop houdt en heen en weer schud om de kruimels te verwijderen. Hierdoor kunnen de knoppen op het professionele tosti ijzer minder goed gaan werken en kan het apparaat beschadigd raken.

 

Tosti ijzer - RVS

 

Wat zijn praktische aandachtspunten bij het aanschaffen van een professioneel tosti ijzer?

Bij de aanschaf van een professioneel tosti ijzer zijn er een aantal praktische aandachtspunten die u mee kunt nemen om een definitieve keuze te maken. Wij zetten er een aantal voor u op een handig rijtje:

- Het is goed om na te gaan hoeveel tosti’s u ongeveer op een dag maakt. Hierdoor kunt u bepalen of u een professioneel tosti ijzer wil met bijvoorbeeld 2 sleuven, 4 sleuven of juist gaat voor een tosti apparaat met twee verdiepingen en 6 tostiklemmen. De keuze is reuze!

- Binnen hoeveel tijd is het professionele tosti ijzer warm en is hij gereed voor gebruik is ook een vraag die u uzelf kunt stellen. In een drukke horecagelegenheid is het handig om een snelle en efficiënte doorloop te hebben. Des te eerder kunnen uw gasten genieten van hun snelle hap of uitgebreide lunch.

- Ook is het handig om na te gaan op welke manier u kunt zien dat de tosti klaar is om uit het apparaat te halen. Veel apparaten hebben een tijdklok en een controlelampje.

 

Tosti recept om bij weg te dromen

Een tosti recept om bij weg te dromen, daar worden we allemaal blij van! Hieronder zetten wij stap voor stap neer hoe u een knapperige tosti maakt met een Spaans tintje. Met een paar eenvoudige ingrediënten maakt u dit recept in uw horecagelegenheid of als een echte chef bij u thuis.

- Zorg voor brood met een goeie smaak. Desembrood is één van onze favorieten om te gebruiken.

- Vervolgens belegt u de tosti met een flinke laag kaas en let hierbij goed op de soort kaas die u gebruikt. Het lekkerste is als de kaas goed smelt en dat is het beste met cheddar kaas, mozzarella of een Goudse kaas. Het maakt voor dit recept niet uit welke kaas u gebruikt, alle soorten passen er perfect bij.

- Daarna komen de zongedroogde tomaten om de hoek kijken, net als de pijnboompitten en zwarte olijven. Wees niet te zuinig met de ingrediënten en zorg voor een rijkelijk belegde tosti.

- Tot slot voegt u smakelijke plakjes chorizo of serranoham toe.

- Vergeet ook niet om de buitenkant van de tosti in te smeren met een vleugje boter voordat u hem in het professionele tosti ijzer doet. Dit geeft een extra krokant en knisperend laagje waardoor uw tosti er prachtig uitziet! Daarna hoeft u nog maar één ding te doen en dat is genieten van uw heerlijke tosti!

 

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze professionele horeca apparatuur? Ontdek dan ook onze blog over kookapparatuur voor het maken van een heerlijke pasta en pizza.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.