Menu
EUR
Hoe werkt een Combisteamer?

Hoe werkt een Combisteamer?

Door: Teddy Zimmerman Reacties: 0

Magnifieke mogelijkheden van de combisteamer

Met een combisteamer heeft u een prachtig apparaat in uw keuken. Op het eerste gezicht lijkt de combisteamer op een oven, alleen bij de combisteamer zijn er meer opties mogelijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 

- De combisteamer kan zowel stoom, als hete lucht en een combinatie van deze twee toevoegen aan het proces van bereiden. De professionele uitvoeringen doen dit heel nauwkeurig en precies op het juiste moment. Een win-win situatie.

- De temperatuur is dus zeer secuur in te stellen. Hierdoor is het garen van voedsel ook een mogelijkheid van de combisteamer.

- Daarnaast kunt u verschillende programma’s maken en uw voorkeurinstellingen bewaren. Hierdoor maakt iedereen dezelfde versie van een het gerecht. Het is fijn voor uw gasten als u iedere keer weer de lekkerste pasta’s, rijst, groenten, vlees- en visgerechten of andere heerlijke gerechten serveert. Smullen maar!

 

Bij HorecaRama hebben wij verschillende uitvoeringen in onze collectie waaronder de combisteamer van Unox. Bij dit model is er bijvoorbeeld een digitaal touchscreen aanwezig en er is ruimte voor 5 keer 2/3GN. In de onderstaande video over de combisteamer van Unox komt u meer te weten over dit veelzijdige apparaat:






Prachtige pluspunten van de combisteamer

Dan gaan we verder met de voordelen. Als eerste is het een apparaat waar u allerlei gerechten mee klaarmaakt. Of het nou gaat om bakken, braden, blancheren, koken, sous vide koken of pocheren, het kan allemaal! Het is efficiënt dat ook grote hoeveelheden tegelijk in de combisteamer passen. De meeste modellen zijn geschikt voor gastronormbakken. Hier hebben wij een flinke collectie van, dus neem zeker een kijkje. Hier plaatst u uw zalige gerechten in en vervolgens doet u deze in de combisteamer. Dit gaat eenvoudig en snel, dus met het gebruiksgemak zit het wel goed.

 

Ook zijn er een aantal voordelen op het gebied van gezondheid. Door het toevoegen van de stoom aan het proces van het klaarmaken, blijven smaken, kleuren en geuren optimaal behouden. Denk ook aan toegevoegde kruiden aan lekkere vlees- of visgerechten. Deze kruiden brengen de smaak nog beter naar boven en zo haalt u alles uit uw verrukkelijke gerechten. Het grootste voordeel ligt wat ons betreft bij het klaarmaken van groenten. Als u groenten stoomt in plaatst van kookt, blijven ze prachtig van kleur en gaan belangrijke vitamines niet verloren. Een apparaat waar u werkelijk waar alle creatieve kanten mee op kunt. Het is dan ook een waardevolle toevoeging in uw professionele horeca keuken. Begin uw zoektocht vandaag nog en bekijk ons volledige assortiment van de combisteamer.  

 

Het onderhouden en reinigen

 Natuurlijk wilt u een lange tijd genieten van uw combisteamer. Het is daarom essentieel om dit apparaat zorgvuldig en goed te onderhouden. Hierdoor blijft de hygiëne van de combisteamer op en top. De meeste combisteamers in ons uitgebreide assortiment hebben speciale programma’s waarmee u het apparaat reinigt. Dit doet u met slechts één druk op de knop en voor u het weet is ie weer helemaal ready to go! Neem bijvoorbeeld de Combisteamer XEVC-0311-E1R van Unox. Dit model bevat maar liefst vijf verschillende volautomatische programma’s voor het schoonmaken van uw apparaat.  

 

Bent u na het lezen van deze blog nieuwsgierig naar meer interessante horeca informatie en inspiratie? Ontdek dan ook onze blog over horeca bestek: welke soorten zijn er allemaal en welke past bij u?

 


Reacties (0)

gravatar
Sebastiaan
Geplaatst op 2023-09-11 14:36:19
Beste heer Valcke,
Hartelijk dank voor uw bericht! Wij hebben u per mail meer informatie toegezonden.

Met vriendelijke groet,
Sebastiaan namens HorecaRama
gravatar
hugo valcke
Geplaatst op 2023-09-09 18:48:29
geachte, ik had graag een technische vraag gesteld, omdat ik zo'n steamer kast nodig heb in mijn atelier voor een specifieke toepassing. Wat mij vooral bezig houdt, is hoeveel druk er ontstaat in zo'n kast tijdens het steamen. Voor mijn activiteit heb ik geen water of verwarming nodig, enkel een kast met venster die een druk aankan.
dank voor uw aandacht. Hoogachtend Hugo Valcke, 0032 55 305555
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »