Hoe werkt een Combisteamer?

  • Geplaatst op
  • Door Laurence van den Berg
  • 0
Hoe werkt een Combisteamer?

De Combisteamer is een van de meest gebruikte en meest veelzijdige apparaten in de professionele horecakeuken en daarom nagenoeg onmisbaar. Een Combisteamer kan alles wat een (hetelucht)oven ook kan, maar dan nog veel meer! In dit artikel leest u over alle mogelijkheden van de Combisteamer.

De onbegrensde mogelijkheden van een Combisteamer
Met een Combisteamer kunt u eindeloos veel gerechten op verschillende manieren bereiden, ook grote hoeveelheden tegelijk. De Combisteamer lijkt een beetje op een oven, maar heeft aanzienlijk meer mogelijkheden. Dit apparaat kan stoom, hete lucht en een combinatie hiervan toevoegen aan het bereidingsproces. De professionele modellen kunnen dit zelfs zeer nauwkeurig en op exact het juiste moment toedienen. De temperatuur is zeer nauwkeurig in te stellen waardoor ook het garen van voedsel tot de mogelijkheden behoort. Door het maken van bepaalde programma’s kunt u uw voorkeursinstellingen bewaren en kan iedereen dezelfde gerechten produceren! Op deze manier serveert u consistent de heerlijkste pasta’s, groenten, rijst, vlees- en visgerechten of andere smaakvolle producten.
Bekijk hier een video over de werking van een Unox Combisteamer
De grote voordelen van een Combisteamer
Met een combisteamer kunt u eenvoudig grote hoeveelheden voedsel volledig bereiden. De meeste combisteamers zijn geschikt voor Gastronormbakken, zodat u gerechten eenvoudig en snel met gastronormbak in de steamer kunt plaatsen. Naast het gebruiksgemak, zitten er ook een aantal gezondheidsvoordelen aan het bereiden van voedsel met een Combisteamer. Door het toevoegen van stoom aan het bereidingsproces blijven smaken, kleuren en geuren beter behouden! Toegevoegde kruiden trekken beter in vlees en visgerechten wat de smaak zeer ten goede komt en de gerechten blijven lekker sappig! De grootste winst valt echter te behalen bij het bereiden van groenten. Door groenten te stomen in plaats van koken blijven de mooie kleuren behouden en gaan er geen vitamines verloren!

Met een combisteamer kunt u dus eenvoudig, snel, consistent gezonde en heerlijke maaltijden bereiden!

Het onderhouden van de Combisteamer
Net zoals al het andere apparatuur in uw keuken, moet ook de combisteamer goed onderhouden worden om er zo lang mogelijk plezier van te hebben en hygiënisch te houden. Veel van onze combisteamers beschikken over speciale reinigingsprogramma’s waarmee u met slechts een druk op de knop de steamer kunt reinigen.

Accessoires voor de Combisteamer
Naast enorm veel verschillende Combisteamers hebben wij ook diverse accessoires in ons assortiment. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onderstellen, reinigingsmiddelen, waterontharders en afzuigkappen.

Heeft u behoefte aan meer informatie over Combisteamers of bent u toe aan een demonstratie om te ontdekken welke voordelen u kunt behalen met een professionele Combisteamer? Neem dan contact met ons op!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.