Horeca pannen voor in de professionele keuken of voor thuis!

  • Geplaatst op
  • Door Teddy Zimmerman
  • 0
Horeca pannen voor in de professionele keuken of voor thuis!

Professionele horeca pannen zijn niet meer weg te denken uit uw prachtige horeca keuken of uw keuken thuis. Ze zijn essentieel en zorgen ervoor dat u de lekkerste gerechten op tafel zet voor uw gasten en voor uzelf. Of het nou gaat om het grillen van eten, het stomen, wokken of iets anders, een pan die hiervoor geschikt is, maakt het verschil! In deze blog vertellen wij meer over de soorten horeca pannen die er zijn, waar ze van gemaakt zijn en voor welke kook doeleinden ze gebruikt kunnen worden. Daarnaast gaan wij verder in op welke hittebronnen geschikt zijn voor de pannen en bekijken wij hoe het zit met de antiaanbaklaag in pannen. Lees hieronder snel verder!

Welke soorten horeca pannen zijn er allemaal en voor welke kook doeleinden?

Er zijn diverse soorten horeca pannen aanwezig in ons assortiment. Het grootste deel van de horeca pannen zijn gemaakt van plaatstaal, RVS of aluminium. Ook zijn er gietijzeren of geëmailleerde pannen. Horeca pannen kunnen natuurlijk gebruikt worden voor veel verschillende soorten kook doeleinden. De soorten pannen die het meest worden gebruikt in de keuken zijn koekenpannen en kookpannen. Iedere keuken is uniek en daarom vindt u bij ons allerlei soorten pannen met diverse maten.


Een koekenpan wordt gebruikt voor het bakken van vlees, vis, aardappelen, groenten en nog veel meer heerlijke gerechten. Wij hebben mooie koekenpannen die zijn gemaakt van hoogwaardig RVS met een diameter van 24cm, 28cm of 32cm.


Daarnaast hebben wij ook een uitgebreide collectie aan kookpannen die vaak terug te zien zijn in de professionele keuken. Het merk Pujadas heeft diverse kookpannen die gemaakt zijn van aluminium met roestvrijstalen handgrepen en ook pannen die volledig gemaakt zijn van RVS. De kookpannen zijn inclusief deksel en zijn er in lage, middelhoge en hoge modellen. Zo heeft u een ruime keus en kunt u kijken waar u het liefste mee aan de slag gaat in de keuken. Als u bijvoorbeeld kiest voor een kookpan met een diameter van 30cm, dan is de hoogte 12,5cm en kan er 8,4 liter in bij een laag model. Bij een middelhoog model is de hoogte 18,5cm en het aantal liter is 12,7. Het hoge model heeft een hoogte van 30cm en een inhoud van 21,2 liter.


Als u bijvoorbeeld veel vis en schaaldieren op uw menukaart heeft, bent u bij ons zeker aan het juiste adres. Wij hebben professionele vispannen waar de vis bijvoorbeeld in zijn geheel kan worden gekookt. Daarnaast hebben wij ook pannen waarmee u de vis kunt bakken, stomen, koken of grillen.


Daarnaast hebben wij bij HorecaRama ook speciale pannen voor poffertjes of voor het maken van crêpes. Een bakje poffertjes doet het altijd goed en voor het bereiden van lekkere, dunne pannenkoekjes raden wij het gebruik aan van een crêpespan. Zo hebben wij deze prachtige crêpespan in ons assortiment, gemaakt van plaatstaal met een diameter van 24cm. Ook zijn er kleine en luchtige pannenkoekjes, blini’s, die worden geserveerd met zoet of hartig beleg. Met onze ideale blinispannen heeft u deze binnen een handomdraai gemaakt.

koekenpan RVS     crêpespan - plaatstaal

Voor welke hittebronnen zijn de horeca pannen geschikt?

Er zijn verschillende soorten horeca pannen en hittebronnen. Als we kijken naar gas als hittebron, dan zijn eigenlijk alle horeca pannen geschikt om hierop te gebruiken. Bij een andere hittebron, inductie, is dit niet het geval.  Het is bij een inductie kookplaat essentieel dat de pan magnetisch is. Pannen die geheel gemaakt zijn van het materiaal aluminium, koper en teflon zijn niet geschikt om te gebruiken op een inductie kookplaat. Als een pan een RVS bodem heeft met aan de binnenkant het materiaal teflon, dan is deze wel geschikt voor inductie. Het gaat om de bodem van de pan die contact maakt met het inductie veld.  


Horeca pannen die gemaakt zijn van RVS zijn wel perfect om te gebruiken op inductie. Ze zorgen ervoor dat de horeca pannen verwarmd worden door middel van een elektromagnetische spoel. Dit bevindt zich onder het glasoppervlak. Inductie maakt dan ook geen gebruik van verwarmingselementen, maar de spoel zorgt ervoor dat uw pannen binnen een paar seconden al goed op temperatuur zijn. Bij HorecaRama hebben wij onder andere kookpannen en wokpannen die geschikt zijn voor inductie.

Wel of geen antiaanbaklaag voor horeca pannen?

Horeca pannen met een antiaanbaklaag hebben een antikleeflaag aan de binnenkant waardoor het voedsel niet aan de pan blijft plakken. U kookt hierdoor met minder vet en olie. Ook het schoonmaken van de pan gaat op een eenvoudige manier.


De Teflon antiaanbaklaag is een aantal keer in het nieuws geweest vanwege schadelijke stoffen voor de gezondheid, die vrijkomen tijdens het koken. Teflon is de naam die wij kennen en dit is hetzelfde als de stof PTFE. Op dit moment bevatten de Teflon pannen over het algemeen geen schadelijke stoffen meer. Wat vooral van belang is, is dat de pan niet boven de 260 graden zonder vet verhit wordt. Als dit wel het geval is, wordt de pan te heet, gaat de antiaanbaklaag eraan en komen er schadelijke stoffen vrij. Het gebruik van de stof PFOA, die voorheen werd verwerkt in de PTFE, is sinds een aantal jaren wettelijk verboden en dit wordt dus gelukkig niet meer gebruikt in producten.


De vervangende stof voor PFOA is GenX en dit zit in een PTFE antiaanbaklaag. Teflon is hierdoor niet meer schadelijk en de nieuwere horeca pannen die deze antiaanbaklaag bevatten, kunt u dus op een veilige manier blijven gebruiken. Pannen met veel krassen of losse stukjes kunt u beter vervangen voor nieuwe en frisse horeca pannen.Wilt u graag een kijkje nemen tussen onze uitgebreide collectie aan horeca pannen? Wacht dan niet langer en kies vandaag nog welke horeca pannen u wilt toevoegen aan uw professionele keuken of keuken thuis!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.