Koeltoonbanken in de horeca

  • Geplaatst op
  • Door Teddy Zimmerman
  • 0
Koeltoonbanken in de horeca

Een horeca koeltoonbank is een uitstekend product voor het aantrekkelijk presenteren en tentoonstellen van uw heerlijke producten. In deze blog nemen wij u graag mee op reis en vertellen wij over het gebruik van de horeca koeltoonbank en gaan we vervolgens door met de uitvoeringen in ons assortiment. Als klap op de vuurpijl bekijken wij het juiste koelsysteem en allerlei producten met de temperatuur die daarbij hoort. Lees hieronder snel verder!

Waar gebruikt u een horeca koeltoonbank voor?

 Een horeca koeltoonbank gebruikt u als een display in een winkel, een bakkerij, een koffiezaakje of bijvoorbeeld in een cafetaria. Hierin zijn de producten op een aantrekkelijke manier gepresenteerd. Uw zalige producten springen meteen in het oog bij uw klanten die uw horecagelegenheid binnenkomen.

 

Denk bijvoorbeeld aan producten zoals: frikandellen, kroketten, een kaassoufflé, verrukkelijke taarten, gebakjes, vers vlees of vers vis. Daarnaast gaat het ook vaak om groente en fruit die een goed plekje krijgen in de horeca koeltoonbank. De kant voor het bedienen van uw klanten is ruim zodat u meer dan genoeg ruimte heeft om de producten voor uw klant erbij te halen. De vitrine is van glas en daardoor zien uw klanten in één oogopslag wat voor producten erin liggen.

 

Welke uitvoeringen hebben wij in ons assortiment?

 Wij hebben een uitgebreide collectie aan horeca koeltoonbanken zodat u precies dé koeltoonbank heeft die uw zaak weerspiegelt. De koeltoonbanken zijn beschikbaar in zowel kleinere als grotere afmetingen. Zo zijn er tafelmodellen met een afmeting van ongeveer 1 meter. Als u liever gaat voor een groter model dan zijn ze er ook van bijvoorbeeld 3 meter breed. Ook de diepte van de horeca koeltoonbank verschilt per model. Het is belangrijk om goed te inventariseren hoeveel ruimte u beschikbaar heeft om de koeltoonbank neer te zetten. Om de koeltoonbank volledig en goed naar binnen te krijgen is het ook aan te raden om rekening te houden met de breedte van uw deuren.

 

Neem bijvoorbeeld de koeltoonbank Elegance van Diamond. Dit is een variant met een rechte ruit en is ideaal voor slagers, traiteurs of voor in broodjeszaken. Hierin koelt u verschillende soorten voedsel zoals kaas en vleeswaren. Bij deze uitvoering is de voor- en achterkant gemaakt van kunststof platen. De ruimte om uw producten neer te leggen is uitgevoerd in roestvrijstaal en er is een werkblad van graniet. Ook is er mooie verlichting aanwezig en een geventileerde verdamper voor een temperatuur die loopt van 0°C tot 2°C.

 

De horeca koeltoonbank van Docriluc is er eentje waar je u tegen zegt! Met deze producten heeft u de mogelijkheid om een koeltoonbank te customizen precies zoals u dat wilt. Een model in een knalkleur zoals oranje of groen is een echte blikvanger in uw horecazaak. Dit is slechts een greep uit de kleuren die er beschikbaar zijn. Daarbij is er de mogelijkheid om te kiezen voor een kleur op de strip aan de voorkant, een kleur voor het voorpaneel of de volledige koeltoonbank. Daarnaast kiest u voor recht of gebogen glas en zijn er tal van opties om uw koeltoonbank helemaal samen te stellen. Ontdek bijvoorbeeld de koeltoonbank VEA/VEE-9 van Docriluc. Dit is een variant voor fruit, vlees- en zuivelproducten. Kom maar op met het tentoonstellen van uw parels aan producten!

 

Koeltoonbank - Elegance - recht    Horeca koeltoonbank - rood - VE-9 - Docriluc

 

Het geschikte koelsysteem en diverse producten met de bijbehorende temperatuur

 De manier van koelen verschilt per model en de drie manieren zijn als volgt:

 

- Statische koelingen: hiermee drogen uw onverpakte producten niet uit.

- Geventileerde koeling: bij deze variant blijft de temperatuur gelijkmatig.

- Geforceerde koeling: bij dit koelsysteem heeft u een perfecte controle van de temperatuur.

Lees meer over de verschillende manieren van koelen in onze blog: een koeltoonbank precies zoals u hem wilt!

 

Hieronder geven wij een praktisch rijtje met een aantal producten en de bijbehorende temperatuur. Dit is erg handig bij het kiezen van een geschikte horeca koeltoonbank.

 

Levensmiddelen

Aanbevolen temperatuur

Vleeswaren (gehakt, verpakte vleeswaren)

0 tot 2 graden

Gevogelte en wild          

0 tot 2 graden

Vlees en worst                                                               

2 tot 4 graden

Vis en schelpdieren

0 graden

Kant-en-klaar gerechten (vlees/vis)

0 tot 2 graden

Melkproducten/zuivel

2 tot 4 graden

Groente en fruit (gekoeld)

4 tot 8 graden

 

 

Denkt u na het lezen van deze blog, ik wil graag meer weten over het aanschaffen van een horeca koeltoonbank? Bekijk dan ons uitgebreide assortiment met alle modellen van de koeltoonbank!

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.