Menu
EUR
Professioneel de tafel dekken: essentieel voor de feestdagen!

Professioneel de tafel dekken: essentieel voor de feestdagen!

Door: Teddy Zimmerman Reacties: 0

Wat is de etiquette van het tafel dekken?

De etiquette van het tafel dekken is een lange tijd geleden ontstaan in Frankrijk. Met een prachtig gedekte tafel laat u de tafels stralen en hebben uw gasten nog meer zin om uw heerlijke gerechten te proeven. Hieronder vertellen wij hoe u de borden, het bestek en de glazen neerzet op uw prachtig gedekte tafel:

 

- De eerste stap van het tafel dekken zijn de borden. De borden liggen op elkaar van groot naar klein. Het bord voor het hoofdgerecht ligt onderop en het kleine bord bovenaan is voor het voorgerecht.

- De messen liggen altijd aan de rechterkant van het bord. De scherpe kant ligt ook naar de kant van het bord. De lepels liggen ook aan de rechterzijde van het bord en de vorken bevinden zich aan de linkerzijde.

- Het bestek voor het dessert ligt aan de bovenkant. Hierbij liggen dessertlepels met de steel naar rechts en de dessertvorken met de steel naar links.

- Bij het neerleggen van het bestek werkt u altijd van buiten naar binnen. Het bestek wat uw gasten als eerste nodig hebben, ligt aan de buitenkant.

- Vervolgens komen we bij een ander belangrijk onderdeel van de tafel dekken en dat zijn de glazen. Als u bijvoorbeeld witte en rode wijn serveert, heeft u daar verschillende glazen voor nodig. De glazen worden neergezet in een diagonale lijn naar binnen en daarbij begint u met het glas voor de witte wijn, dit is een kleiner model. Daarna komt het glas voor de rode wijn, dit is het grootste wijnglas en als laatste komt het waterglas.

- Als laatste stap bij de etiquette van het tafel dekken is er nog het servet. Deze plaatst u waar het bord later komt. Dit zorgt voor een chique uitstraling en deze kunt u ook in een sierlijke servetring rollen.

 

Welke producten kunnen niet ontbreken bij een perfect gedekte tafel?

Bij een perfect gedekte tafel zijn er een aantal producten om van uw gewone tafel een échte eyecatcher te maken. Bij HorecaRama hebben wij een uitgebreid assortiment waaruit u kunt kiezen zodat de tafel dekken echt een feestje wordt!

 

Zo hebben wij verschillende soorten borden en bestek waarmee u de tafel kunt dekken. Van het merk Olympia hebben wij diverse borden zoals het bord Chia van porselein in een prachtige zandkleur. Deze kunt u combineren met een kleiner bord voor een chique effect met diverse laagjes. Horeca bestek hebben wij ook in diverse uitvoeringen. Daarnaast heeft u bij ons een uitgebreide keuze aan horeca glazen die onmisbaar zijn tijdens het dekken van de tafel. Neem bijvoorbeeld dit elegante wijnglas met een inhoud van 35cl. Door de smalle drinkrand en bijzondere vorm is er sprake van een optimale smaakbeleving.

 

Ook hebben wij stijlvolle wijnkoelers in verschillende modellen. Een verfrissend wijntje wordt vaak gedronken bij het kerstdiner. Regelmatig wordt er een hele fles besteld en voor uw gasten is het dan prettig dat de wijn op de juiste temperatuur blijft. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een wijnkoeler standaard die u naast de tafel van uw gasten neer kunt zetten. Wij hebben deze prachtige wijnkoeler standaard gemaakt van duurzaam RVS. Wat ook erg handig is, is dat de wijnkoeler ingesteld kan worden op twee verschillende hoogtes. Er zijn ook bijpassende wijnkoelers beschikbaar, zoals de wijnkoeler met ringoren. Deze kan boven op de standaard geplaatst worden zodat uw gasten kunnen genieten van een ijskoud wijntje!

 

Wijnglas - smalle drinkrand    Bord porselein - zandkleur

 

Extra tips en tricks voor de tafel dekken en een sfeervolle beleving!

Hieronder benoemen wij nog een aantal extra tips en tricks voor het dekken van de tafel waarmee u een sfeervolle beleving creëert en het echte wintergevoel naar binnen haalt!

 

- Het dekken van de tafel begint met het kiezen van een stijlvol tafelkleed die past bij uw horecagelegenheid. Dit kan van alles zijn, van een mooi wit, zwart of taupe tafelkleed tot een tafelkleed met een mooie rode ruit als patroon. Pak uit en ga voor tafelkleden van verschillende materialen en mix en match om zo een warm effect te creëren.

- Kies voor een bijpassende tafelloper. U kunt ook kiezen voor een natuurlijke loper die bestaat uit sierlijke kersttakken bestrooid met nepsneeuw en overladen met dennenappels.

- Geef de menukaart ook een winterse touch door er kleine takjes en mini kerstballetjes op vast te maken. Zorg bij het menu voor een sierlijk lettertype dat de feestdagen goed weergeeft, zoals een sprankelend goud lettertype.

- Om het dekken van de tafel af te maken kunnen accessoires niet ontbreken. Het geeft een mooi effect als u deze verspreid op de tafel een plekje geeft. Ga voor kandelaars van glas en mix deze met kandelaars in neutrale aardtinten. Dit geeft een rustige en warme sfeer. Ook ziet het er sfeervol uit om de kandelaars in verschillende hoogtes neer te zetten.

 

Krijgt u meteen zin om de tafel te dekken en bent u nieuwsgierig geworden naar meer horeca tips voor de koudere dagen? Vergeet dan ook niet om een kijkje te nemen bij onze blog over het winterproof maken van uw horeca buitenterras.

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!