Menu
EUR
Snel en grote hoeveelheden koelen met een blast chiller

Snel en grote hoeveelheden koelen met een blast chiller

Door: Ivo Reacties: 0

Hoe werkt een blast chiller en welke uitvoeringen zijn er? 

Met een blast chiller zijn producten snel terug te koelen of in te vriezen. De capaciteit is uitgedrukt in kg en hij blaast ijskoude lucht door een afgesloten compartiment. Daardoor daalt de temperatuur van de producten binnen een korte tijd. In een blast chiller is er ruimte voor meerdere GN bakken en daardoor is het eenvoudig om grote hoeveelheden snel te koelen.  

Deze blast chiller 15x 1/1GN is een model waar je u tegen zegt. Hier heeft u dus meer dan genoeg plek om uw gerechten in te plaatsen. Er is een geforceerde koeling aanwezig en de isolatie dikte is 60mm.  

De blast chiller/freezer van Foster is er ook echt eentje om te onthouden. Het is een krachtige uitvoering die zorgt voor een uitstekende voedselveiligheid. Hij koelt in 90 minuten terug van +70°C naar een temperatuur van +3°C. Het invriezen gaat in minder dan 4 uur van +70° naar -18°C. Dit model is ideaal om terug te koelen en is voor het invriezen ook af en toe te gebruiken.  

Naast deze twee zijn er nog veel meer varianten te vinden in onze collectie van de blast chiller. 

Blast chiller      Blast chiller - blast freezer

 

Wat zijn de pluspunten van een blast chiller? 

Met een blast chiller zorgt u voor een optimale voedselveiligheid. Bereide maaltijden moeten terug te koelen zijn van 70°C tot onder de 3°C. Dit dient te gebeuren binnen een tijdsperiode van 90 minuten. Met deze temperatuur krijgen bacteriën weinig kans.   

Daarnaast blijft de smaak van uw heerlijke producten beter behouden en de kwaliteit blijft op en top zoals u dat gewend bent. Bij het proces van langzaam terugkoelen wijzigt de structuur van uw voedsel en dit wilt u natuurlijk koste wat het kost voorkomen. Een perfect stukje vlees dat vocht verliest bij het ontdooien of sauzen die een andere smaak krijgen, dat is absoluut niet de bedoeling. Met een blast chiller zorgt u ervoor dat dit niet het geval is. De structuur van uw voedsel blijft behouden en het is ook nog eens snel gedaan. Een win-win situatie wat ons betreft, laat het koelen maar beginnen! 

Ook voorkomt u voedselverspilling. Door de producten te koelen of in te vriezen en ze op een later moment te gebruiken, gaat er veel minder voedsel verloren. In hotels is dit bijvoorbeeld ideaal, omdat u dan in een korte tijd grote hoeveelheden maaltijden serveert. Heerlijke gerechten en producten die al eerder zijn bereid, staan dan binnen no time op tafel. 
 

Het verschil met een gewone vriezer en diverse tips 

Het koelen en invriezen van warm voedsel is met een blast chiller geen enkel probleem en met een gewone vriezer is dit niet het geval. Bij het kiezen zijn er een aantal handige aandachtspunten om rekening mee te houden. Een aantal punten hiervan zijn:  

- De lucht moet goed circuleren. Let er dus goed op dat dit het geval is bij de blast chiller die u aanschaft.  

- Kijk goed naar welke producten u terug gaat koelen. Zijn de producten hiervoor geschikt?  

- Als derde en laatste punt is het aan te raden om na te gaan wat de hoeveelheid is die u terug gaat koelen of in gaat vriezen. Hierdoor heeft u een goed overzicht van het aantal GN bakken dat in de blast chiller moet passen.  

 

Wilt u nóg meer horeca inspiratie en informatie? Neem dan ook zeker een kijkje bij onze blog over de gastronormbakken: alle ins en outs op een rijtje!



Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!