Gastronormbakken: alle ins en outs op een rijtje!

  • Geplaatst op
  • Door Teddy Zimmerman
  • 0
Gastronormbakken: alle ins en outs op een rijtje!

In uw prachtige restaurant of hotel maakt u vast en zeker gebruik van gastronormbakken voor verschillende soorten voedsel. Ze zijn niet alleen ontzettend handig, maar u maakt ze ook binnen no time weer eenvoudig schoon voor een volgend gebruik. In onze nieuwste blog gaat het over de maten en het veelzijdige gebruik. Daarnaast brengen wij praktische pluspunten van de gastronormbakken aan het licht. Ga er goed voor zitten en lees hieronder verder!

Standaard maten en het veelzijdige gebruik

Er zijn verschillende vaste maten voor de gastronormbakken, dit zijn de GN maten. Er zijn maten zoals: 2/1GN, 1/1GN, 1/3GN en ga zo maar door. Op onze pagina over de gastronorm maten vindt u een uitgebreid overzicht van de vaste maten. Ook geven wij daar antwoord op de vraag hoeveel u kwijt kunt in een gastronormbak en wat de precieze inhoud daar dan van is.

 

Gastronormbakken zijn geliefd in de horeca en dat begrijpen wij maar al te goed. De bakken zijn bijvoorbeeld te gebruiken in de oven, in koelingen, in de bain-marie en in saladettes. Wij bespreken ze hieronder stuk voor stuk.

Gastronormbak - RVS

Oven

Als eerste komt de oven aan bod. Hierin passen GN bakken met de maat 1/1GN. In een oven is het ideaal bij het grillen van een smakelijke kip of het garen van aardappelen. De kip of de aardappelen passen dan goed in een GN bak en deze schuift u zo de oven in. Ook bij een combisteamer zijn de gastronormbakken niet te missen. Bakken, braden, rijst koken, met een combisteamer is dit allemaal binnen handbereik. Alle combisteamers in ons assortiment hebben de maat 1/1GN, 2/3GN of 60x40cm. Met deze maten kunt u tal van ingrediënten en voedsel in de bakken plaatsen om deze daarna in de combisteamer te doen. De gerechten bereidt u volledig in de gastronormbak en daarna bewaart u deze in de koeling voordat u ze in de combisteamer plaatst. Wij hebben een ruime collectie aan combisteamers en per uitvoering staat er vermeld hoeveel bakken erin passen.

 

Koelingen

Bij de koelingen gaat het vaak over de maat 2/1GN en 1/1GN. Hier gebruikt u de gastronormbakken voor de opslag van verschillende soorten voedsel. Denk aan een goed stukje vlees of vis. Zo hebben wij een ruim assortiment aan koelwerkbanken waarbij u meteen ziet welke GN maten hierin passen. Bij deze koelwerkbank met 2 deuren is het product geschikt voor 1/1GN bakken en perfect om mee aan de slag te gaan in wat kleinere horeca keukens.

 

Bain- marie

Ook de bain-marie en gastronormbakken zijn een uitstekende combinatie. Hierin maakt u gebruik van bakken met diverse GN maten. In de bain-marie houdt u gerechten warm die u daarna meteen uitserveert aan uw gasten. Hierdoor blijven uw gerechten perfect op temperatuur en goed op smaak. Bij een heerlijke saté hoort een zalige pindasaus die goed warm is en een bain-marie is hier dé oplossing voor. Ook bij shoarma zaken is het een hele handige toevoeging voor de stukjes döner en shoarma. Ook gesmoord vlees kunt u hier goed in kwijt en vergeet ook niet de lekkere soepen zoals een verse tomatensoep. Deze soepen houdt u gemakkelijk warm in de GN bakken en zijn een echte uitkomst bij cateringbedrijven. Vergeet niet om een kijkje te nemen bij de informatie en onze collectie over de gastronormbakken, want de keuze is enorm. Van GN bakken van RVS tot aan GN bakken van polycarbonaat, GN schalen van melamine of porselein en natuurlijk de bijbehorende deksels.

 

Bain-marie - gastronormbakken - RVS

Saladette

De laatste in dit rijtje is de saladette en hier passen bakken in met de maat 1/1GN tot en met 4/1GN. Een mix en match van bakken is hierbij een aanrader. In de bakken plaatst u diverse sla soorten, komkommer, stukjes tomaat, mais, worteltjes, stukjes augurk en zo kunnen wij nog wel even door gaan. Kom maar op met het samenstellen van een verrukkelijke en verfrissende salade! Een saladette is er in alle vormen en maten, bijvoorbeeld met 2 deuren en ruimte voor 12 GN bakken van 1/6GN of met 3 deuren en 9 keer 1/3GN. Het is maar net waar uw persoonlijke voorkeur ligt en hoeveel ingrediënten u in de bakken neerzet.

Saladette - gastronormbakken - RVS

 

Praktische pluspunten van de gastronormbakken

Gastronorm bakken hebben veel voordelen. Bovenaan het lijstje staat toch wel de universele maten. Hierdoor plaatst u de bakken eenvoudig in verschillende soorten horeca apparatuur zoals wij hierboven hebben beschreven. Ook is het een product voor veelzijdige doeleinden. Denk hierbij aan koelen, gerechten verwarmen en vriezen. Nog een pluspunt is dat de bakken temperatuur- en vaatwasserbestendig zijn.

 

Daarnaast is het luchtdicht sealen van de GN deksels ook zo gepiept met onze speciale deksels. Met deze transparante vacuüm deksel met de maat 1/1GN gaat uw voedsel maar liefst 4 keer langer mee vergeleken met normale deksels. Naast deze maat hebben wij nog meer uitvoeringen beschikbaar. Bekijk onze video over de afmetingen van gastronorm maten voor een handig overzicht.

 

 

Na het lezen van deze blog nieuwsgierig naar andere handige horeca informatie? Ontdek dan ook onze blog over horeca pannen voor in de professionele keuken of voor thuis!

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.