Menu
EUR
Tips voor het aanschaffen van de juiste horeca vaatwasser

Tips voor het aanschaffen van de juiste horeca vaatwasser

Door: Teddy Zimmerman Reacties: 0

Glanzende glazen met een glazenspoelmachine

 

Een glimmende vaat, wie wil dat nou niet? Met een glazenspoelmachine is dit binnen handbereik. Met deze horeca vaatwasser reinigt u tientallen glazen binnen een korte tijd. Het kost slechts enkele minuten en dit scheelt veel tijd vergeleken met het afwassen met de hand. Wij hebben bijvoorbeeld glazenspoelmachines met 35x35cm en 40x40cm korven.

 

Een glazenspoelmachines wast op een iets lagere temperatuur dan een normale horeca vaatwasser. De lagere temperatuur is van belang, omdat het glaswerk erg gevoelig materiaal is. De perfecte temperatuur voor het wassen van glaswerk is een temperatuur van 55 tot 60 graden. Een temperatuur van 70 graden is ideaal voor het naspoelen. Zo hebben wij de glazenspoelmachine AF 40.30 van Aristarco. Dit is een model met een zeepdispenser, een afvoerpomp én een naglansdispenser. Met deze vaatwasmachine heeft u een compleet pakket.

 

Een glazenspoelmachine met een osmose installatie zorgt ervoor dat u geen glazen meer hoeft te poleren. Deze installatie haalt alle harde stoffen, zoals zout kalk en mineralen uit het water. Hierdoor hebben de glazen een gepoleerd resultaat. Daarnaast zorgt een osmose installatie ervoor dat u een lange tijd geniet van uw glazenspoelmachine. Er kan geen kalk uit het water achterblijven in de machine. Wat ons betreft een win-win situatie!

 

 Glazenspoelmachine - Aristarco

 

Voorlader vaatwasser voor kleinere horecazaken

 

Vervolgens komen we aan bij het volgende model van de horeca vaatwasser. De voorlader vaatwasser past goed in kleinere horecazaken. Deze vaatwasser plaatst u vaak onder een tafel of naast andere apparatuur. Wel is deze uitvoering arbeidsintensiever voor uw personeel, omdat zij de vaatwaskorven erin en eruit moeten tillen. Daarom raden wij ook aan om de machine te plaatsen op een onderstel. De horeca vaatwasser staat dan op een fijne werkhoogte. De vaatwasser AF 50.35 van Aristarco is volledig gemaakt van RVS, heeft een dubbelwandige deur en een watertank met afgeronde hoeken. Hierdoor heeft de horeca vaatwasser een functie die zelfreinigend is.

 

Een voorlader in combinatie met een waterontharder is een uitstekende combinatie. Het Nederlandse water heeft een bepaalde hardheid dat de vaatwasser niet ten goede komt. Hierdoor ontstaat er binnen een paar maanden vaak kalkaanslag en daardoor verbruikt de machine meer energie. Een waterontharder haalt kalk uit het water en daardoor blijft het niet achter in de vaatwasmachine. Ook zorgt een ontharder ervoor dat er een kleinere hoeveelheid zeep nodig is per wasbeurt.

 

 

Doorschuifvaatwasser voor grotere horecazaken

 

Het derde model is de doorschuifvaatwasser. Dit is een uitvoering die vaak te zien is in grotere horecazaken. Deze horeca vaatwasser is gekoppeld aan een aan- en afvoertafel. De vaat komt binnen op de aanvoertafel. Vervolgens gaat u aan de slag met sorteren en het voorwassen van de vaat met een voorspoeldouche. Daarna schuift u de korf door in de machine en na het was proces schuift u de korf door via de afvoertafel. De afwas is razendsnel gedaan en hierdoor houdt u meer tijd over voor andere taken.

 

De doorschuifvaatwasser ECO-604B van Hobart is er eentje om te onthouden. Deze horeca vaatwasser is volledig gemaakt van roestvrijstaal en heeft een optimaal wasbereik door de groothoeksproeiers. De machine werkt met een capaciteit van maximaal 48 korven per uur en werkt met korven die een afmeting hebben van 50x50cm.

 

 

De gereedschappen wasmachine

 

Als laatste bekijken wij een horeca vaatwasser die ervoor zorgt dat uw keuken gereedschappen er tiptop uitzien. Deze gereedschappen wasmachine is er in een uitvoering van de voorlader vaatwasser en in een doorschuif vaatwasser. De invoerruimte bij deze machine is groot en hier staan flinke vaatwaskorven in. De uitvoeringen die wij hebben, zijn gemaakt van roestvrijstaal en er is een doseerpomp ingebouwd.

 

Aandachtspunten bij de horeca vaatwasser

 

Hieronder benoemen wij nog een aantal praktische aandachtspunten die handig zijn bij uw zoektocht:

 

- Kijk of de vaatwasser enkelwandig of dubbelwandig is. Een enkelwandig model maakt vaak meer lawaai en zorgt voor extra warmte afgifte aan de buitenkant van de machine.

- Een vaatwasmachine gebruikt vaatwasmiddel en naglansmiddel. Bij de uitgebreidere uitvoeringen is er een doseerder voor de zeep aanwezig. Deze voegt automatisch de juiste hoeveelheid zeep toe. Kijk of dit wel of niet bij de vaatwasser zit en maak dan een weloverwogen keuze.

- Ook is het goed om rekening te houden met de afvoerleiding. Als deze hoger zit dan de afvoer van de vaatwasser, dan heeft u een afvoerpomp nodig. Dit is nodig voor het verwijderen van het afvalwater.

 

Bent u nieuwsgierig naar nog meer verfrissende horeca tips en tricks? Ontdek dan onze blog over horeca bestek: welke soorten zijn er allemaal en welke past bij u?

 


Reacties (0)

gravatar
Sebastiaan
Geplaatst op 2022-12-06 16:05:46
Hi Rowena,

Bedankt voor uw reactie, hier kunnen wij zeker bij helpen!
Eén van mijn collega´s zal spoedig contact met u opnemen om u verder te helpen.

Met vriendelijke groet,
Sebastiaan
HorecaRama

gravatar
Rowena H
Geplaatst op 2022-12-06 15:14:24
Hi goedendag,

Wij zijn opzoek naar een vaat/wasser/ spoelmachine voor een kleine horeca zaak.

en ook een kleine ijs machine
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »