Menu
EUR
Wat is de werking van een salamander?

Wat is de werking van een salamander?

Door: Raïf Reacties: 0

Wat is een salamander en hoe werkt het?

Met een salamander in uw professionele horeca keuken is het eenvoudig om uw gerechten en ingrediënten te verwarmen, warm te houden, te gratineren, glaceren en karamelliseren. Het is een perfecte toevoeging aan uw assortiment en het heeft allerlei mogelijkheden, daar leest u verderop meer over. Een salamander lijkt op een oven, alleen er is geen deur aanwezig en er zijn ook uitvoeringen die geen zijwanden hebben. Deze modellen zijn handig als u grote schotels in de salamander gaat plaatsen.

Bij een salamander zijn er verwarmingselementen en de temperatuur is gemakkelijk in te stellen. Vanaf de bovenkant van het apparaat wordt er warmte uitgestraald naar uw gerechten. Het is daarnaast ook prettig dat het toestel gelijkmatige warmte afgeeft. Hierdoor ontstaat er een mooi en bruin korstje.

 

Wat voor soort modellen zijn er in ons assortiment?

In onze uitgebreide collectie zijn er grotere en kleinere uitvoeringen beschikbaar. Er zijn modellen met zijwanden en zonder zijwanden, de keuze is reuze.

De salamander Lynn is een elektrisch model en is uitgevoerd in roestvrijstaal. Daarnaast is er een verchroomd grillrooster en zijn de handvatten gemaakt van kunststof. Bovendien zijn ze hittebestendig en dat werkt prettig in een drukke en veilige horeca omgeving. Er zijn drie regalen om de hoogte van het rooster aan te passen en er is een handige lade om de kruimels op te vangen. Op deze manier werkt u efficiënt en op een schone manier. Een handige timer is ook aanwezig en de temperatuur heeft een bereik van maar liefst 50°C tot 300°C. Door het compacte formaat is de salamander eenvoudig te plaatsen op verschillende plekken.

Naast de salamander met zijwanden hebben wij ook varianten zonder zijwanden. Deze salamander van MBM werkt op gas. Het apparaat is gemaakt van roestvrijstaal en is eenvoudig in hoogte te verstellen. Een handige functie bij dit model is dat u er ook voor kunt kiezen om een deel van het oppervlak te verwarmen in plaats van het volledige gedeelte. Bovendien zijn de verwarmingselementen kantelbaar en dit vereenvoudigt de schoonmaak. Er zijn nog veel meer varianten om uit te kiezen, dus neem zeker een kijkje bij ons aanbod van de salamander.

Gratineren, opwarmen en nog veel meer!

 

Hieronder geven wij een aantal mogelijkheden om een salamander op en top te gebruiken:

- Bij een salamander is er sprake van een sterke bovenwarmte en daarom is dit ook een ideaal product om bijvoorbeeld een laagje kaas op een gerecht te gratineren.

- Denk bijvoorbeeld ook aan een gekarameliseerd laagje op uw vlees of vis voor dat extra beetje smaak.

- Ook het opwarmen van een verse schotel macaroni is binnen een mum van tijd gedaan.

- Een smakelijke ovenschotel van een bruin korstje voorzien, dat is hiermee binnen handbereik!

Naast deze voorbeelden zijn er nog veel meer mogelijkheden, dus begin uw zoektocht vandaag nog en ga aan de slag met een salamander in uw professionele horeca keuken.

 

Bent u nieuwsgierig naar meer horeca inspiratie en informatie of wilt u graag meer weten over onze professionele apparatuur? Ontdek dan onze blog over: geweldig geraspte kaas met onze kaassnijmachines.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »