Vaatwasser of horeca vaatwasser

  • Geplaatst op
  • Door Ivo Hu
  • 0
Vaatwasser of horeca vaatwasser

Er zijn veel verschillende modellen vaatwassers. Welk model het beste geschikt is voor u en wat de verschillen zijn tussen gewone vaatwassers en horeca vaatwassers leest u hier.

Wat is het verschil tussen een gewone vaatwasser en een horeca vaatwasser?

De vier belangrijkste factoren van ieder vaatwasser zijn:
- Waskracht
- Tijd
- Temperatuur
- Wasmiddel (chemie)

Deze factoren zorgen samen voor de balans, is er één kleiner of minder sterk dan zullen de andere sterker moeten zijn om het gewenste resultaat te kunnen bieden.

Enkele voorbeelden van deze vier factoren in de praktijk:

Met de hand afwassen:
De temperatuur is minder hoog en wasmiddel is minder sterk. Hierdoor moet u meer kracht zetten op de vaat om deze schoon te krijgen.

Een huishoudvaatwasser:
De temperatuur en de kracht die deze machines uitvoert is lager dan die van een professionele horecavaatwasser. Hierdoor is de factor tijd vele malen groter

Horeca vaatwasser
Deze machines werken op hoge temperaturen, waardoor er minder kracht en tijd nodig is in vergelijking met de handafwas of bij een huishoudvaatwasser.


Huishoudvaatwassers zijn altijd voorlaad modellen, hierbij wordt de vaat via de voorkant in de meegeleverde (meestal vastzittende) rekjes geplaatst.
Horecavaatwassers zijn echter verkrijgbaar in verschillende modellen. Er zijn voorladers verkrijgbaar waar eenvoudig een vaatwaskorf in geplaatst kan worden via de voorkant, maar er zijn ook doorschuif vaatwassers verkrijgbaar. Dit zijn grotere vaatwasmachines die vaak zijn aangesloten op een aan- en afvoertafel. Dit is ideaal voor drukke horecagelegenheden met veel afwas, waarbij de afwas eerst even snel voorgespoeld kan worden op de aanvoertafel en vervolgens heel gemakkelijk de machine ingeschoven kan worden. Wanneer de machine klaar is (na ongeveer 60 seconden) kan de vaatwaskorf doorgeschoven worden naar de afvoertafel voor verdere verwerking.

Dit zijn de twee meest voorkomende modellen binnen de horeca. Naast de voorlader en de doorschuiver, zijn er ook grote gereedschappen wasmachines (bijvoorbeeld voor grote pannen e.d.) en korventransportmachines (deze beschikken over een lopende band waar korven achter elkaar geplaatst kunnen worden) beschikbaar.

Een ander voordeel van een horeca vaatwasser is dat het reinigingsmiddel meestal automatisch kan worden toegediend. Bij huishoudvaatwassers doet u dit vaak handmatig voor iedere wasbeurt.
Professionele horecavaatwassers hebben vaak een zeepdoseerder die in een jerrycan met vaatwasmiddel geplaatst wordt, deze tapt automatisch de gewenste hoeveelheid zeep voor iedere wasbeurt zodat u snel en efficiënt door kunt werken.

Wilt u meer lezen over de verschillende modellen horecavaatwassers? Lees hier dan ons blog over tips voor het aanschaffen van de juiste horeca vaatwasser.

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.