Welke maten chafing dish zijn er?

  • Geplaatst op
  • Door Laurence van den Berg
  • 0
Welke maten chafing dish zijn er?

De chafing dish is dankzij het compacte formaat ideaal voor verschillende gelegenheden. In dit artikel leest u meer over de verschillende afmetingen en indelingen die u kunt maken met uw chafing dish.

De chafing dish is enorm populair bij cateraars om te gebruiken tijdens buffetten, maar dit product is ook zeer handig voor thuisgebruik bij feesten en partijen. Omdat de chafing dish in verschillende afmetingen verkrijgbaar is en ook nog eens is op te delen in verschillende delen, is hij voor bijna iedere gelegenheid een perfecte uitkomst!

In dit artikel laten wij zien welke maten chafing dish er allemaal zijn. Wilt u meer weten over de werking van een chafing dish? Bekijk dan hier ons blog over de werking van een chafing dish.
De meest voorkomende maat van de chafing dish is 1/1GN. Dit staat voor Gastronorm en is een veel voorkomend begrip in de horeca. Het is een universele maat, waarbij de voedselpan de afmetingen van 325x530mm heeft. Het mooie aan dit formaat is dat de voedselpan vervangen kan worden voor andere Gastronorm bakken. U kunt er bijvoorbeeld ook twee 1/2GN bakken van 325x265mm in plaatsen of drie 1/3GN bakken van 325x176mm. Er zijn nog vele andere combinaties mogelijk, die u naar wens zelf samen kunt stellen op basis van het aantal gerechten die u wenst te presenteren en de hoeveelheid daarvan. Wilt u meer weten over de afmetingen van gastronormmaten, bekijk dan hier ons blog over de afmetingen van gastronormmaten inclusief video.

Naast de 1/1GN chafing dishes zijn er ook kleinere modellen verkrijgbaar met bijvoorbeeld een 1/2GN afmetingen. Deze zijn nog makkelijker te vervoeren en uitstekend geschikt voor bijvoorbeeld kleine porties of bijgerechten. Ook zijn er diverse ronde modellen beschikbaar en er is zelfs een speciale soep chafing dish.

Indien u kleinere bakken dan 1/3GN in een chafing dish plaatst, heeft u een verbindingsstrip nodig. Deze strip zorgt er voor dat uw voedselpannen niet in de waterpan kunnen vallen. Heeft u meer informatie nodig over Gastronormbakken of heeft u hulp nodig bij mogelijke indelingen, staan wij natuurlijk graag voor u klaar!

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.