Menu
EUR
Dé ultieme checklist bij het starten van een koffiezaak

Dé ultieme checklist bij het starten van een koffiezaak

Door: Ivo Reacties: 0

De belangrijkste aandachtspunten op een rijtje 

Een goed plan maken en uitwerken, het aanvragen van de juiste vergunningen, de inrichting van uw koffiezaak met horeca koffiemachines en ga zo nog maar even door. Allerlei zaken die aan de orde komen bij het starten van een eigen zaak. Het kost even wat tijd, maar alle positieve energie die u erin stopt, haalt u er ook weer uit. Tijd om aan de slag te gaan!  

- Het opstellen van een ondernemingsplan en het doen van marktonderzoek is van essentieel belang. Welke koffiezaken zitten er al in de buurt en op welke manier ben ik uniek? Wat voor assortiment ga ik aanbieden en hoe zit het met de koffieprijzen in de buurt? Diverse vragen om voor uzelf uit te werken. Door uw plan goed op papier te zetten, krijgt u een duidelijk overzicht en dit zorgt op zijn beurt ook weer voor meer rust in uw hoofd. Wat is de vraag en wat is het aanbod? Zet de sterke punten, zwakke punten, mogelijkheden en bedreigingen bij elkaar en speel hier goed op in.  

- Breng goed voor uzelf in kaart welke kosten er allemaal komen kijken bij het opstarten. In onze blog over hoeveel het kost om een restaurant te bouwen vertellen wij hier meer over. Houd uw administratie, financiën en belastingen overzichtelijk en up to date. 

- Bedenk op welke locatie u uw koffiezaak wilt hebben en breng daarbij uw doelgroep duidelijk in beeld. Als u uw doelgroep goed voor ogen heeft dan is het eenvoudiger om hierop in te spelen.  

- Een volgend punt zijn ook de horeca vergunningen en verzekeringen. Dit kan verschillen per gemeente en het is dan ook aan te raden om bij de desbetreffende gemeente hier meer informatie over in te winnen. Denk bijvoorbeeld aan een aansprakelijkheidsverzekering en een arbeidsongeschiktheidsverzekering.  

- Neem uitgebreid de tijd voor het samenstellen van een heerlijke menukaart waar uw klanten voor terug blijven komen.  

- Maak effectief gebruik van social media, een pakkende marketing strategie en een betoverende branding. De sfeer die uw zaak uitstraalt dient herkenbaar te zijn voor uw klanten. Laat dit bijvoorbeeld terugkomen in diverse Instagram posts en deel stories met daarbij een kijkje achter de schermen. Op die manier geeft u een persoonlijke touch aan uw koffiezaak.  

- Zorg voor een aantrekkelijke uitstraling van uw koffiezaak. Bij HorecaRama hebben wij een ruim assortiment horeca koffiemachines en daar zit er vast en zeker eentje voor u tussen. In het volgende stuk vertellen wij hier meer over.  

Krachtige koffiebonen en koffie apparatuur  

Voor de uitstraling en inrichting van uw koffiezaak met een koffiemachine bent u bij ons aan het juiste adres. Ook het kiezen van dé ideale koffiebonen hoort bij het starten van een koffiezaak. De bonen zorgen voor een unieke smaak en wat de perfecte bonen zijn is heel persoonlijk. Het verschilt per klant waar de voorkeur naar uit gaat en er zijn diverse koffie aanbieders. Ook bij verschillende groothandels zijn er heerlijke koffiebonen verkrijgbaar. Er is een ruime keuze aan koffiebonen en de 100% Arabica blijft toch wel een favoriet. De afstelling van uw horeca koffiemachine maakt of breekt de smaak en kwaliteit van uw koffie. Het is aan te raden om dit door een professionele monteur te laten afstellen, want de installatie moet op en top in orde zijn.  

Doorlooptijd en magnifieke melksoorten  

De doorlooptijd is ook een punt om niet te vergeten bij de horeca koffiemachines. Dit is de tijd die het water nodig heeft om door de koffie heen te lopen. Dit verschilt per product, maar de beste tijd is tussen de 25 en 30 seconden als we kijken naar de espresso machines. Met deze tijd is de smaak optimaal en heeft u binnen no time een uitstekend kopje koffie. Daarnaast is ook het kiezen en aanbieden van verschillende soorten melk een punt om bij stil te staan. Gaat u voor halfvolle melk, de volle variant, amandel, haver of bijvoorbeeld sojamelk, de keuze is aan u.  

Uitstroom temperatuur en koffiebekers  

Daarnaast is er ook nog de juiste uitstroom temperatuur en dit is tussen de 92°C en 95°C. Voor een ideaal kopje koffie is het belangrijk dat de juiste druk door de horeca koffiemachine gaat en dat de koffie goed is afgesteld. Daarnaast moet ook de filterdrager goed warm zijn, net als het kopje. Gebruik voor het kopje een opwarmtijd van 25 tot 30 seconden. Een mooie schuimlaag op een cappuccino maakt de koffie natuurlijk compleet. Ontdek onze collectie aan horeca servies voor allerlei koffiekopjes of neem een kijkje tussen onze to go koffiebekers. Duurzaam en eenvoudig mee te nemen, kom maar op met al die koffie! 
 

Espressomachines en koffiemolens 

Horeca espressomachines zijn er in diverse soorten en maten. Een horeca espresso machine is vanuit kwalitatief oogpunt het beste om neer te zetten in uw koffiezaak. Deze Ascaso Bar One Ground espresso machine heeft twee groepen en is uitgevoerd in een zwarte kleur. De horeca koffiemachine is gemaakt van roestvrijstaal. Er zit een stoompijpje aan de zijkant, er is een boiler voor de stoom en het hete water. De capaciteit hiervan is vier liter. Een plaatje om te zien en koffie om bij weg te dromen. Ook de La Marzocco Linea Classic espresso machine is er eentje om in het zonnetje te zetten. Er zijn twee stoompijpjes aanwezig, een boiler voor de stoom en eentje voor de koffie. Het is een horeca koffiemachine die meteen opvalt bij uw klanten door de mooie afwerking en de LED verlichting.  

Ascaso Bar One Ground - espresso machine    La Marzocco Linea Classic - espresso machine

 

Daarnaast zijn er ook nog de koffiemolens. Het vermalen van de koffiebonen is hiermee zo gedaan. Net als het bepalen van de grofheid van de bonen die u gebruikt en het instellen van de maal capaciteit. Bekijk ons volledige aanbod van de horeca koffiemachine en voor professioneel advies staan wij graag voor u klaar.  

 

Koffiemolen - espresso machine

 

Wilt u meteen aan de slag met het bedenken van koffie creaties? Ontdek dan ook zeker onze blog over: de lekkerste koffies voor op uw menukaart! 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!