Menu
EUR
Het reinigen van een professionele friteuse

Het reinigen van een professionele friteuse

Door: Teddy Zimmerman Reacties: 0

Welke aandachtspunten zijn er bij het onderhouden van een friteuse?

Bij het schoonmaken en onderhouden van een friteuse zijn er een aantal praktische aandachtspunten om meteen mee aan de slag te gaan! Voor de gezondheid van uw gasten, de duurzame en langere levensduur is het écht essentieel om uw friteuse goed te onderhouden. Met de onderstaande punten is dit een piece of cake.

Efficiënt vetfilter

Allereerst is er de mogelijkheid om de olie in uw friteuse te filteren en dit is binnen de kortste keren gedaan met de vetfilters in ons uitgebreide assortiment. Tijdens het frituren komen er grote hoeveelheden vet aan te pas voor de gefrituurde gerechten. Het is daarbij belangrijk om het vet regelmatig te verschonen. Met het gebruiken van vetfilters geniet u een langere tijd van uw professionele friteuse. Dit komt, omdat er bijna geen afvalstoffen zijn die achterblijven in het vet zoals kleine stukjes patat of stukjes paneer. De keuze is reuze en neem gerust een kijkje tussen ons aanbod van het vetfilter. De kruimels vangt u hiermee eenvoudig op. Hierdoor wordt de kwaliteit van de olie gewaarborgd. Als de kruimels achterblijven in de friteuse en teveel in de olie terechtkomen, dan branden de kruimels aan en dat wilt u natuurlijk voorkomen.

Regelmatig de olie verversen

Het is aan te raden om de olie te vervangen nadat het 5 tot 7 keer is gebruikt. Dit is een algemene schatting en kan altijd afwijken naarmate u de friteuse vaak of minder vaak gebruikt. Daarnaast is het verversen altijd belangrijk als er een sterke geur of smaak aanwezig is. Ook bij een donkere kleur van de frituurolie of bij een stroperig geheel, dan is het tijd voor een vervanging.

De reiniging en het onderhoud

- Allereerst is het essentieel dat de friteuse volledig is afgekoeld en op een veilige plek staat waar deze niet om kan vallen.

- Haal altijd de stekker uit het stopcontact voordat u ermee aan de slag gaat.

- De olie moet goed afkoelen voordat u de friteuse gaat schoonmaken. Het is daarbij aan te raden om de olie eruit te halen en volledig leeg te tappen.

- Ga vooral niet in de weer met natte schoonmaakdoeken en agressieve schoonmaakmiddelen zoals chloor.

- De onderdelen die zijn gemaakt van roestvrijstaal maakt u schoon met een kleine hoeveelheid lauw water, een borsteltje en een beetje zeep. Schurende schoonmaak producten moet u hiervoor vermijden.

- De frituurmand, het verwarmingselement en de deksel hebben een uitgebreide reiniging nodig. Witte azijn is een ideaal product om het vet te verwijderen uit uw friteuse. Het zorgt voor het ontkalken van het apparaat en ook voor het ontvetten ervan.

Welke uitvoeringen hebben wij in ons assortiment?

Bij HorecaRama hebben wij diverse uitvoeringen van de professionele friteuse in ons assortiment. Hieronder zetten wij twee friteuses in het zonnetje:

MBM professionele friteuse

MBM is een Italiaans merk en heeft diverse professionele kookapparatuur voor in uw horeca keuken. Neem bijvoorbeeld deze friteuse in een staand model en uitgevoerd op gas. De kuip capaciteit is 14 + 14 liter, dus hier maakt u aardig wat frietjes en krokante snacks mee voor uw klanten. De regeling van de temperatuur loopt van 110°C tot 190°C en er is een grote koude zone. Daarnaast zijn er verwarmingselementen die u eenvoudig te kantelen zijn en er zitten twee frituurmandjes bij.

Friteuse - staand model - MBM

 

Modular professionele friteuse

Naast MBM hebben wij ook deze friteuse Modular 650 en dit is een elektrische uitvoering. De kuip capaciteit is 2 x 10 liter en er zijn afgeronde hoeken aanwezig. Dit vereenvoudigt de schoonmaak en er zijn ook aan beide kanten aftapkranen met een afvoerpijp. Daarnaast is er een koude zone en zijn de frituurmandjes voorzien van kruimelvangers. Laat het frituren maar beginnen en bekijk onze horeca friteuses.

 

Friteuse - Modular 650

 

Denkt u na het lezen van deze blog, ik wil nóg meer handige horeca informatie en inspiratie? Neem dan ook een kijkje bij onze blog over een koeltoonbank precies zoals u hem wilt!



Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!