Hygiënisch werken in de horeca: hoe zorgt u hiervoor?

  • Geplaatst op
  • Door Teddy Zimmerman
  • 0
Hygiënisch werken in de horeca: hoe zorgt u hiervoor?

Een brandschone omgeving en hygiënisch werken in de horeca is een onmisbaar punt in een horecazaak. Niet alleen voor uzelf en uw personeel, maar juist ook voor de klanten die in uw zaak een hapje komen eten en drinken. Wij begrijpen dat u hier een aantal vragen over heeft en in onze nieuwste blog behandelen wij als eerste de HACCP regels. Vervolgens gaan we door met de professionele snijplanken in alle kleuren en het efficiënte gebruik van gekleurde stickers. Het laatste aandachtspunt zijn de dispensers en horeca kleding die op en top bijdragen aan een optimale hygiëne. Leest u ook met ons mee?

HACCP regels

Voor het hygiënisch werken in de horeca denkt u vast meteen aan de HACCP. De regelgeving van de HACCP is een voedselveiligheidssysteem en heeft een aantal regels waar bedrijven zich aan moeten houden als zij zich bezighouden met voedsel. Het staat voor ‘Hazard Analysis Control Points’ en het gaat in feite over een risico inventarisatie voor het analyseren voor eten en drinken. Dit is een essentieel bij het hygiënisch werken in de horeca. Het voedselveiligheidssysteem is gebaseerd op zeven kernpunten. Het complete productieproces komt hierbij duidelijk in beeld en ook de mogelijke gevaren komen aan bod.

Professionele snijplanken en het gebruik van stickers

Voor het bereiden van al uw prachtige producten is het gebruik van de juiste snijplanken altijd nodig. De professionele snijplanken in ons assortiment zijn er in verschillende kleuren. Denk hierbij aan blauw voor het snijden van rauwe vis, een gele snijplank voor het snijden van rauw gevogelte en een rode variant voor het bereiden van rauw vlees. Daarnaast zijn er nog een aantal kleuren en ze hebben allemaal een specifiek doel. Het is ontzettend belangrijk dat u de juiste horeca snijplank gebruikt, omdat u kruisbesmetting wilt voorkomen. Ziekmakende bacteriën krijgen zo geen schijn van kans en komen niet van het ene op het andere product terecht. Lees meer in onze blog over de diverse kleuren horeca snijplanken: hoe gebruikt u deze op de juiste manier?

Daarnaast is het ook handig om verschillende stickers te gebruiken. Denk hierbij aan dag stickers met daarop de juiste datum op de producten. Hierdoor ziet u in één oogopslag welk product het is en het is aan te raden om het bij producten te doen waarvan de houdbaarheidsdatum niet langer is dan een paar dagen. Als er producten zijn waarvan het niet direct duidelijk is wat het precies is en die een langere houdbaarheidsdatum hebben, dan is het gemakkelijk om te kiezen voor labels. Op deze labels zet u dan eenvoudig neer wat het is en binnen de kortste keren pakt u het juiste product. Deze weekdag stickers bevatten stickers voor de hele week met verschillende kleuren zodat het verschil direct zichtbaar is. Het gebruik hiervan zorgt voor hygiënisch werken in de horeca.

Weekdag stickers - kleuren

 

Dispensers en horeca kleding voor een optimale hygiëne

Vervolgens zijn we beland bij het laatste punt. We bespreken hieronder een aantal producten die perfect aansluiten op het hygiënisch werken in de horeca.

- Centerfeed dispensers: deze dispenser plaatst u op iedere gewenste plek en de handdoekjes die erin zitten zijn handig om uw handen goed af te drogen. In een drukke keuken of op het toilet is dit erg handig. Wij hebben diverse modellen in onze collectie. Zo is er de centerfeed dispenser Jantex gemaakt van kunststof. Deze variant is eenvoudig aan de wand te bevestigen en het praktische treksysteem zorgt voor minder verspilling van het papier. Een win-win situatie!

- Zeep dispensers: daarnaast zijn er ook de horeca zeepdispensers. Hiermee heeft uw personeel altijd schone handen en dat is ideaal voor het bereiden van voedsel. Ook in de toiletten is het een onmisbaar product voor uw gasten.

- Handenwasbak: een handen wasbak gemaakt van roestvrijstaal is een product om toe te voegen in uw professionele horeca keuken. Op deze manier zorgt u voor hygiënisch werken in de horeca en is uw personeel altijd voorzien van frisse handen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan deze handen wasbak RVS met een hogere en een lagere wasbak.

- Kokskleding: kokskleding is een essentieel aandachtspunt bij het hygiënisch werken in de horeca. Er zijn bijvoorbeeld koksbuizen in allerlei varianten, koksmutsen in diverse kleuren en handige haarnetjes voor een optimale hygiëne. Neem zeker een kijkje tussen de kokskleding in ons assortiment.

- Professionele vaatwassers: de laatste in dit rijtje is de horeca vaatwasser. Er zijn verschillende modellen zoals de doorschuifvaatwasser of een voorlader vaatwasser. Met de hand de vieze vaat afwassen neemt meer tijd in beslag en werkt minder efficiënt. Met een vaatwasser heeft u binnen no time schoon servies in handen.

 

Centerfeed dispenser      Handen wasbak - RVS

 

Wilt u nóg meer lezen over hygiënisch werken in de horeca. Dan verwijzen wij u graag naar onze blog over de HACCP regels, alles wat u moet weten!


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.