Unox Speed Pro oven; hetelucht en magnetron in één!

  • Geplaatst op
  • Door Teddy Zimmerman
  • 0
Unox Speed Pro oven; hetelucht en magnetron in één!

Een heteluchtoven en magnetron zijn bijna niet meer weg te denken uit de professionele horeca keuken. Met de Unox Speed Pro oven heeft u deze twee ovens in één! In een drukke omgeving is dat erg handig en wij begrijpen dat u over dit prachtige product een aantal vragen heeft. In de onderstaande blog gaan wij daarom dieper in op de verschillende soorten horeca ovens. Vervolgens vertellen wij over de onderscheidende kenmerken van dit prachtige product en als laatste bespreken wij de talloze mogelijkheden die u heeft met de Unox Speed Pro oven. Ga er goed voor zitten en lees snel verder!

De verschillende soorten horeca ovens 

Als eerste kijken wij naar de verschillende soorten horeca ovens. Deze zijn te verdelen in drie categorieën: de heteluchtovens op 230 Volt, de heteluchtovens op 400 Volt en de heteluchtovens waarbij er een vochtfunctie aanwezig is. De heteluchtovens op 230 en 400 Volt bevatten alleen een hete lucht functie. De oven inclusief een vochtfunctie, heeft een extra bevochtiger en die zorgt ervoor dat uw heerlijke producten niet uitdrogen in de oven. Het vochtig maken van de producten kan de smaken en mineralen positief beïnvloeden.  

 

De Unox BakerLux Speed Pro oven 

De Unox BakerLux Speed Pro oven is dé allereerste bake-off en high speed oven in de wereld! Het is een professionele heteluchtoven en magnetron in één en met dit product tilt u uw horeca keuken naar een volgend niveau. Doordat de Unox Speed Pro oven een combinatie is van een heteluchtoven en een magnetron, heeft u geen twee losse ovens nodig in uw professionele horeca keuken. Hierdoor bespaart u kostbare ruimte en kunt u de ruimte efficiënt indelen met ander mooi horeca apparatuur. Bij HorecaRama bent u aan het juiste adres voor de Unox BakerLux Speed Pro oven en ook voor een demonstratie van dit mooie product staan wij graag voor u klaar! 

    

De oven heeft 3 niveaus, een gewicht van 91kg en de Unox Speed Pro oven gaart uw producten maar liefst 15 tot 20 keer sneller dan een standaard heteluchtoven. Binnen no time zijn uw gerechten klaar om te serveren. Daarnaast heeft de Unox Speed Pro oven een groot aantal programma’s: 24 om precies te zijn, waarvan er 12 zijn voor de SPEED functie en 12 zijn voor de BAKE functie. Ook heeft u de mogelijkheid om tot wel 896 verschillende programma’s op te slaan met een unieke naam, afbeelding en notitie. Dit zorgt voor een constante bakkwaliteit waar u en uw gasten heel blij van worden. Bovendien heeft de Unox Speed Pro oven een aansluitwaarde van 400 Volt. Dit betekent dat het gaat om een krachtige oven die een korter tijdsbestek nodig heeft dan de meeste ovens om op de juiste temperatuur te komen. Normaal gesproken daalt de temperatuur bij het openen van de oven en daarna heeft de oven tijd nodig om de juiste temperatuur te bereiken. Deze oven van 400 Volt doet dit sneller dan een horeca oven met een aansluitwaarde van 230 Volt.  

 

Hamburger - Unox - Speed Pro oven

 

Wat voor mogelijkheden zijn er allemaal met de Unox Speed Pro oven? 

Met de Unox Speed Pro oven zijn er diverse mogelijkheden. De Unox ovens onderscheiden zich door de betrouwbare resultaten die ze leveren en de gemakkelijke bediening. Deze prachtige oven zorgt voor de beste resultaten door middel van de Unox technieken. Hieronder zullen wij er een aantal benoemen en kort beschrijven:

  

- De Smart Preheating- technologie: hiermee warmt u de Unox Speed Pro oven op tot de gewenste temperatuur en wordt er rekening gehouden met het laatste gebruik van de oven. 

- Adaptive Cooking: hierbij past u automatisch de kookparameters aan om herhaalbare resultaten te garanderen.  

- Dry plus-technologie: hierbij wordt er vocht uit de bakruimte verwijderd.  

- Speed plus: hierbij worden er microgolven gegenereerd en gelijkmatig in de bakkamer verdeeld.  

- De auto soft-technologie: beheert de temperatuurregeling en regelt de temperatuur om gehele uniformiteit te garanderen. 

- Met data-driven cooking kunt u uw efficiënte Unox Speed Pro oven altijd en overal bedienen. U kunt met de DDC unox het gebruik in realtime controleren, recepten maken en ze binnen een handomdraai vanaf uw pc naar de oven sturen.  

- Met de DDC app kunt u uw verbonden ovens in realtime bewaken en dat allemaal vanaf uw smartphone! Dan is er nog de DDC stats waarmee u uw ovengebruik en verbruiksgegevens kunt analyseren, vergelijken en verbeteren.  

- Als laatste brengen wij de Speedunox naar voren en hiermee kunt u binnen een mum van tijd in uw bibliotheek kiezen welk heerlijk gerecht u gaat koken. De oven stelt dan automatisch alle parameters in.  

 

Unox - Speed Pro oven            Unox - Speed Pro oven - Speed mode            

 

Met de Unox Speed Pro oven heeft u een korte bereidingstijd nodig voor uw gerechten. Zo heeft u met de high speed oven maar liefst 4 burrito’s in 90 seconden en 50 gram lasagne in 100 seconden. Daarnaast heeft u met de convectie-heteluchtoven bijvoorbeeld 18 baguettes in 18 minuten en 27 smakelijke croissantjes in 16 minuten ready to go! 

 

Wilt u na het lezen van deze blog nog meer horeca inspiratie ontdekken? Neem dan vooral een kijkje tussen onze blog over de Robot Coupe groentesnijder: consistentie en efficiëntie in de keuken!  

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.