Menu
EUR
Koken met een sous vide machine: eenvoudig en gezond!

Koken met een sous vide machine: eenvoudig en gezond!

Door: Teddy Zimmerman Reacties: 0

Hoe werkt een sous vide machine?

Met een sous vide machine gaat het om een speciale techniek van het koken. Het eten wordt als eerste vacuüm verpakt. In onze blog vacumeermachine: het langer vers houden van levensmiddelen leest u alle ins en outs over de vacumeermachine.

 

Met een sous vide machine gaat u uw voedsel dus vacuümgaren. Hierbij gaat u het voedsel samen met bijvoorbeeld kruiden eerst vacuüm verpakken zoals wij hierboven al hebben benoemd. Daarna gaat het voedsel in een waterbad op een lage en constante temperatuur zodat het kan garen. De temperatuur van dit waterbad is 50°C, 60° of 70°C. Er is een warmtecirculator aanwezig en dit element verhit en circuleert het water. Daarnaast is dit element ook goed voor de gelijkmatige temperatuur. Het is een manier van bereiden waarbij het garen een gelijkmatig proces is. Hierdoor krijgt u een mooie textuur en een rijke smaak aan het voedsel. Sous vide koken is te gebruiken voor diverse soorten vlees, vis, groenten, fruit en bijvoorbeeld sauzen.

 

Wij hebben bijvoorbeeld de sous vide machine 12,5 liter van Buffalo in onze collectie. Deze machine is gemaakt van het duurzame roestvrijstalen en heeft een nauwkeurige controle van de temperatuur tot op de 0,5 graden. Daarnaast is er een groot LCD display aanwezig en een makkelijk te bedienen controlepaneel. Naast de verschillende sous vide machines zijn er ook sous vide vacuüm kookzakken in ons uitgebreide assortiment te vinden. Ze zijn er in afmetingen van bijvoorbeeld 140x200 mm, 160x230mm en 250x350mm. De keuze is reuze en deze zakken zijn onmisbaar als u aan de slag gaat met deze manier van koken.

 

Sous vide machine - 12,5 liter  Sous vide kookzakken

 

Voordelen van een sous vide machine

Een sous vide machine heeft tal van voordelen. Deze zetten wij hieronder voor u op een handig rijtje:

 

- Het is eenvoudig in gebruik. Na het vacuüm verpakken doet de sous vide machine het werk van garen en voor u het weet staat er een heerlijk gerecht op tafel.

- Daarnaast is het ook een gezonde manier van koken. De smaak en de textuur van het voedsel blijft bij sous vide koken beter aanwezig. De smaak blijft niet alleen sterker, maar blijft ook langer behouden als u het vergelijkt met andere manieren van koken en bakken.

- Een sous vide machine werkt vaak op tijd. Deze tijd stelt u in van 0 – 99 uur. De timer stelt u per recept in en vervolgens heeft u er geen omkijken meer naar. Een win-win situatie al zeggen wij het zelf.

- Bovendien circuleert het water niet aan één kant met warm water, maar is het water overal even warm. Dit is een fijne manier van koken waardoor alles in zijn geheel goed op temperatuur blijft.

 

De soorten en gerechten met een sous vide

Met een sous vide machine zijn smakelijke gerechten binnen handbereik. Er zijn sous vide sticks die u in iedere pan kunt hangen. Deze Plus Sous Vide Stick van Hendi heeft bijvoorbeeld een klem aan de achterkant waarmee u de stick eenvoudig bevestigt aan de pan of pot. Het apparaat gaat automatisch uit als u het gebruikt zonder water. Bovendien heeft het apparaat sensoren voor de temperatuur om overbelasting en oververhitting te voorkomen. Met de andere uitvoering van de sous vide machine is het een op zichzelf staand apparaat die u niet in de pan hangt zoals hierboven al is beschreven. Ontdek ons volledige assortiment van de sous vide machine.

 

Tijd en temperatuur zijn essentieel bij sous vide koken. Hieronder geven wij een aantal voorbeelden van gerechten, soorten voedsel, met daarbij het aantal graden en de tijd:

 

- Lamskotelet: 55° in 60 minuten.

- Buikspek: 80°C in 12 uur.

- Spareribs: 74° in 8 uur.

- Pulled pork: 70° in 18 uur.

- Bavette: 56°C in 2 uur.

- Gehaktbal: 62° in 2 uur.

- Asperges: 88°C in 20 minuten.

- Pompoen: 85°in 45 minuten.

 

Sous vide stick

 

Bent u nieuwsgierig naar meer verfrissende horeca inspiratie? Lees dan ook zeker: aan de slag met onze professionele frietsnijder!

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »