Menu
EUR

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden | HorecaRama B.V. Versie 09-04-2025 / Klik hier voor downloaden in PDF.

ARTIKEL 1. | DEFINITIES

In deze algemene voorwaarden worden de volgende termen, steeds met hoofdletter beginnend, in de navolgende betekenis gebruikt.

  1. HorecaRama: de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid HorecaRama B.V., gevestigd aan Reitdiep 4, 3077 AZ te Rotterdam, ingeschreven in het Handelsregister onder KvK-nummer 62849115.
  2. Klant: iedere natuurlijke of rechtspersoon met wie HorecaRama een Overeenkomst heeft gesloten of beoogt te sluiten.
  3. Consument: een Klant, natuurlijk persoon, niet handelend in de uitoefening van een beroep of bedrijf.
  4. Partijen: HorecaRama en de Klant gezamenlijk.
  5. Overeenkomst: iedere overeenkomst tussen Partijen in het kader waarvan HorecaRama zich jegens de Klant heeft verbonden tot de levering van Producten en/of het verrichten van Werkzaamheden.
  6. Overeenkomst op Afstand: een Overeenkomst die tussen HorecaRama en een Consument wordt gesloten in het kader van een georganiseerd systeem voor contractsluiting op afstand zonder gelijktijdige persoonlijke aanwezigheid van HorecaRama en de Consument en waarbij, tot en met het moment van het sluiten van de Overeenkomst, uitsluitend gebruik wordt gemaakt van één of meer middelen voor communicatie op afstand, zoals in geval van een consumentenkoop die middels de webshop van HorecaRama tot stand wordt gebracht. Een Overeenkomst is aldus geen Overeenkomst op Afstand indien voor totstandkoming daarvan geen georganiseerd systeem voor contractsluiting op afstand wordt gebruikt, bijvoorbeeld als de Consument de contactgegevens van HorecaRama op internet opzoekt en per e-mail of telefonisch een Overeenkomst sluit.
  7. Producten: de in het kader van de Overeenkomst door HorecaRama aan de Klant te leveren zaken, waaronder, doch niet uitsluitend, uiteenlopende soorten keukenapparatuur begrepen kunnen zijn.
  8. Werkzaamheden: de in het kader van de Overeenkomst door of namens HorecaRama uit te voeren werkzaamheden, waaronder niet-limitatief bedoeld, begrepen kunnen zijn, plaatsing en montage van Producten en onderhouds- en reparatiewerkzaamheden.
  9. Schriftelijk: communicatie op schrift, communicatie per e-mail, per WhatsApp of enige andere wijze van communicatie die met het oog op de stand der techniek en de in het maatschappelijk verkeer geldende opvattingen hiermee gelijk kan worden gesteld.

ARTIKEL 2. | ALGEMENE BEPALINGEN

  1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod van HorecaRama en iedere Overeenkomst waarop deze algemene voorwaarden van toepassing zijn verklaard, alsook op alle daaruit tussen Partijen voortvloeiende rechtsverhoudingen.
  2. De toepasselijkheid van de eventuele algemene voorwaarden van de Klant wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen.
  3. Deze algemene voorwaarden zijn mede bedongen ten behoeve van de eventuele derden die HorecaRama bij de uitvoering van de Overeenkomst betrekt. Derhalve kunnen deze derden, voor zover het recht op nakoming van de bedingen naar hun aard of strekking niet uitsluitend voorbehouden kan zijn aan HorecaRama, jegens de Klant een beroep doen op de bepalingen van deze algemene voorwaarden als ware zij, in plaats van HorecaRama, zelf partij bij de Overeenkomst.
  4. Van het bepaalde in deze algemene voorwaarden kan uitsluitend uitdrukkelijk en Schriftelijk worden afgeweken. Indien en voor zover hetgeen Partijen uitdrukkelijk en Schriftelijk zijn overeengekomen, afwijkt van het bepaalde in deze algemene voorwaarden, geldt hetgeen Partijen uitdrukkelijk en Schriftelijk zijn overeengekomen.
  5. Vernietiging of nietigheid van één of meer van de bepalingen uit deze algemene voorwaarden of de Overeenkomst als zodanig, tast de geldigheid van de overige bedingen niet aan. In een voorkomend geval zijn Partijen verplicht in onderling overleg te treden teneinde een vervangende regeling te treffen ten aanzien van het aangetaste beding. Daarbij wordt zoveel mogelijk het doel en de strekking van de oorspronkelijke bepaling in acht genomen.

ARTIKEL 3. | AANBOD EN TOTSTANDKOMING VAN OVEREENKOMSTEN

  1. Elk aanbod van HorecaRama is vrijblijvend. HorecaRama kan zijn aanbod tot onverwijld, althans zo spoedig mogelijk na de aanvaarding daarvan door de Klant, nog herroepen.
  2. Indien een aanbod van HorecaRama is gebaseerd op de door de Klant verstrekte gegevens, staat de Klant in voor de juistheid en volledigheid van deze gegevens. HorecaRama is nimmer aansprakelijk voor eventuele schade ontstaan als gevolg van door de Klant verstrekte onjuiste of onvolledige gegevens.
  3. Kennelijke fouten en vergissingen in een aanbod van HorecaRama, binden HorecaRama niet.
  4. Iedere Overeenkomst komt, onverminderd het bepaalde in lid 1, tot stand op het moment dat het aanbod van HorecaRama, op de eventueel daartoe door HorecaRama aangewezen wijze, door de Klant is aanvaard. Indien de aanvaarding van de Klant afwijkt van het aanbod van HorecaRama, komt de Overeenkomst niet conform deze afwijkende aanvaarding tot stand, tenzij HorecaRama anders aangeeft.
  5. Indien HorecaRama de Klant, naar aanleiding van een mondeling gesloten Overeenkomst, een Schriftelijke bevestiging daarvan verstrekt, wordt geacht dat deze bevestiging de Overeenkomst juist en volledig weergeeft, tenzij de Klant ter zake binnen twee werkdagen na ontvangst van de bevestiging gemotiveerd en Schriftelijk heeft geklaagd.
  6. Indien de Klant de Overeenkomst op naam van een andere natuurlijke of rechtspersoon sluit, verklaart hij door het aangaan van de Overeenkomst daartoe bevoegd te zijn. De Klant is naast deze (rechts)persoon hoofdelijk aansprakelijk voor de nakoming van de verplichtingen uit die Overeenkomst.

ARTIKEL 4. | HERROEPINGSRECHT BIJ OVEREENKOMSTEN OP AFSTAND

  1. Behoudens het bepaalde in het overige van dit artikel en met name het bepaalde in lid 2, kan de Consument een Overeenkomst op Afstand tot 14 dagen nadat de Producten aan de Consument zijn geleverd, zonder opgave van redenen herroepen. Indien de Overeenkomst op Afstand uitsluitend voorziet in het verrichten van Werkzaamheden, vangt de bedenktijd aan op de dag van totstandkoming van die Overeenkomst. Indien de Overeenkomst op Afstand voorziet in zowel de levering van Producten als het verrichten van Werkzaamheden met betrekking tot deze Producten, zoals het plaatsen en/of monteren daarvan door of namens HorecaRama, dan vangt de bedenktijd aan op de dag dat de Producten aan de Consument zijn geleverd (en zijn geplaatst c.q. gemonteerd).
  2. De Consument heeft geen herroepingsrecht bij:
  3. een Overeenkomst op Afstand waarbij de Consument HorecaRama specifiek verzocht heeft hem te bezoeken om daar dringende reparatie of onderhoud te verrichten, met uitzondering van:
  • aanvullende Werkzaamheden waar de Consument niet uitdrukkelijk om heeft verzocht;
  • de levering van andere zaken dan die noodzakelijk zijn om het onderhoud of de reparatie uit te voeren;
  1. een Overeenkomst op Afstand tot het verrichten van Werkzaamheden, na afronding van die Werkzaamheden indien:
  • de nakoming is begonnen met uitdrukkelijke voorafgaande instemming van de Consument; en
  • de Consument heeft verklaard afstand te doen van zijn herroepingsrecht zodra HorecaRama de Overeenkomst op Afstand is nagekomen;
  1. een consumentenkoop betreffende de levering van volgens specificaties van de Consument vervaardigde Producten, die niet geprefabriceerd zijn en die worden vervaardigd op basis van een individuele keuze of beslissing van de Consument, of die duidelijk voor een specifieke persoon bestemd zijn;
  2. een Overeenkomst op Afstand ten aanzien waarvan het herroepingsrecht op andere gronden volgens Afdeling 6.5.2B van het Burgerlijk Wetboek is uitgesloten dan wel geen toepassing vindt. Deze gronden zijn voor het huidige aanbod van Werkzaamheden en Producten van HorecaRama niet relevant, maar indien daarvan in toekomstige gevallen toch sprake is, zal de betreffende uitsluitingsgrond uitdrukkelijk in het aanbod van de betreffende Werkzaamheden c.q. Producten worden vermeld.
  3. Uitvoering van de Werkzaamheden binnen de bedenktijd geschiedt slechts op uitdrukkelijk verzoek van de Consument.
  4. De Consument kan de Overeenkomst op Afstand herroepen door daartoe per e-mail of door gebruikmaking van het door HorecaRama aangeboden modelformulier voor herroeping, een verzoek in te dienen bij HorecaRama. Zo spoedig mogelijk nadat HorecaRama in kennis is gesteld van het voornemen van de Consument om de Overeenkomst op Afstand te herroepen en indien is voldaan aan de voorwaarden van dit artikel, zal HorecaRama de herroeping van de Overeenkomst op Afstand per e-mail aan de Consument bevestigen.
  5. In geval van geleverde Producten dient de Consument gedurende de bedenktijd zorgvuldig om te gaan met de betreffende Producten en de eventuele verpakkingen daarvan. De Consument mag de te retourneren Producten slechts in die mate hanteren en inspecteren voor zover nodig is om de aard en kenmerken van de Producten te beoordelen. Het uitgangspunt hierbij is dat de Consument de Producten slechts mag hanteren en inspecteren zoals hij dat in een fysieke winkel zou mogen doen.
  6. Indien de Consument van het herroepingsrecht gebruik maakt, zal hij de betreffende Producten onbeschadigd, met alle geleverde toebehoren en - indien mogelijk - in de originele staat en verpakking aan HorecaRama terugleveren. Indien de Consument voor de teruglevering gebruik maakt van de dienstverlening van HorecaRama, is HorecaRama gerechtigd daarvoor redelijke kosten in rekening te brengen. HorecaRama is niet verantwoordelijk voor het in oorspronkelijke staat terugbrengen van de ruimte waar de Producten in gebruik waren en is niet aansprakelijk voor de kosten die daarmee gepaard gaan.
  7. De Consument is aansprakelijk voor de eventuele waardevermindering van geretourneerde Producten die het gevolg is van een manier van omgaan met de Producten die verder gaat dan is toegestaan ingevolge lid 5. HorecaRama is gerechtigd deze waardevermindering aan de Consument in rekening te brengen, al dan niet door deze te verrekenen met de eventueel van de Consument reeds ontvangen betaling.
  8. Voor reeds uitgevoerde Werkzaamheden na een verzoek overeenkomstig het bepaalde in lid 3, is de Consument HorecaRama een bedrag verschuldigd dat evenredig is aan dat gedeelte van de Werkzaamheden dat door HorecaRama is nagekomen op het moment van uitoefening van het herroepingsrecht. Het evenredige bedrag dat de Consument aan HorecaRama is verschuldigd, wordt berekend op grond van de totale prijs zoals uitdrukkelijk is overeengekomen.
  9. Teruglevering van Producten dient plaats te vinden binnen 14 dagen nadat de Consument de Overeenkomst op Afstand conform het bepaalde in lid 4 heeft herroepen. Indien HorecaRama voor de demontage zorgdraagt, dient de Consument HorecaRama daartoe binnen de bedoelde termijn van 14 dagen in de gelegenheid te stellen.
  10. De kosten van retournering van Producten komen voor rekening van de Consument.
  11. HorecaRama zal de eventueel reeds van de Consument ontvangen betaling, minus de eventuele waardevermindering als bedoeld in lid 7 en de eventuele kosten als bedoeld in lid 6 en/of 8, zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping van de Overeenkomst op Afstand aan de Consument terugbetalen, mits de eventueel terug te leveren Producten door HorecaRama zijn terugontvangen, dan wel door de Consument is aangetoond dat de Producten daadwerkelijk retour zijn gezonden.
  12. Indien slechts ten aanzien van een gedeelte van de bestelling het herroepingsrecht wordt uitgeoefend, dan komen de eventuele leveringskosten die door de Consument in eerste instantie zijn betaald, niet voor restitutie of kwijtschelding in aanmerking.

ARTIKEL 5. | ANNULERING VAN DE OVEREENKOMST ANDERS DAN OP GROND VAN ARTIKEL 4

  1. Zakelijke Klanten, derhalve niet zijnde Consumenten, hebben het recht om Producten binnen 14 dagen na levering te retourneren, mits de Producten zich in verkoopbare staat bevinden en het retourverzoek voorafgaand Schriftelijk door HorecaRama is goedgekeurd.
  2. Indien het retourverzoek is goedgekeurd, bepaalt de klantenservice van HorecaRama per retourzending de toe te passen waardevermindering, alsmede de verschuldigde transportkosten, administratiekosten en re-stockingskosten. Deze bedragen worden vastgesteld op basis van redelijkheid, mede afhankelijk van de staat waarin het Product verkeert bij terugontvangst. Indien het Product is uitgepakt en/of gebruikt, kan dit de hoogte van de waardevermindering aanzienlijk beïnvloeden. De door HorecaRama vastgestelde bedragen zijn bindend en niet voor discussie vatbaar.
  3. Indien de waardevermindering naar het oordeel van HorecaRama 100% bedraagt, wordt er geen bedrag gecrediteerd. De Klant kan in dat geval verzoeken om het geretourneerde Product terug te ontvangen. Alle kosten in verband met de teruglevering van het Product, waaronder ook transport- en administratiekosten, komen volledig voor rekening van de Klant.
  4. Retourzendingen geschieden voor rekening en risico van de Klant.
  5. Indien de Klant een Overeenkomst annuleert anders dan op grond van het bepaalde in artikel 4 of de vorige leden van dit artikel, blijft de Klant de volledige overeengekomen prijs verschuldigd.

ARTIKEL 6. | VERPLICHTINGEN VAN DE KLANT IN HET ALGEMEEN

De Klant staat ervoor in dat hij, al dan niet op verlangen van HorecaRama, alle informatie die voor de opzet en uitvoering van de Overeenkomst redelijkerwijs relevant is, tijdig, volledig en op de eventueel daartoe door HorecaRama voorgeschreven wijze, aan HorecaRama verstrekt. De Klant staat in voor de juistheid van deze informatie. Voorts dient de Klant HorecaRama steeds alle voor de uitvoering van de Overeenkomst vereiste medewerking te verlenen. De Klant neemt alle redelijke maatregelen om de uitvoering van de Overeenkomst te optimaliseren.

ARTIKEL 7. | TERMIJNEN

  1. Alle uitvoerings- en/of (op)leveringstermijnen waartoe HorecaRama zich jegens de Klant heeft verbonden, zijn indicatieve, niet-fatale termijnen. Het verzuim van HorecaRama treedt niet eerder in dan nadat de Klant HorecaRama Schriftelijk in gebreke heeft gesteld, in welke ingebrekestelling een redelijke termijn voor de nakoming is vermeld, en HorecaRama na het verstrijken van de laatstbedoelde termijn nog steeds met de nakoming in gebreke is. Een enkele overschrijding van een termijn biedt de Klant dan ook geen recht op ontbinding van de Overeenkomst of enige andere compensatie.
  2. Verzuim van HorecaRama biedt de Klant recht op ontbinding van dat gedeelte van de Overeenkomst waarop het verzuim betrekking heeft, doch nimmer recht op aanvullende of vervangende schadevergoeding.
  3. Indien HorecaRama bij de uitvoering van de Overeenkomst gebruikmaakt van externe transporteurs of andere derden, zoals PostNL, DHL of vergelijkbare vervoerders, is HorecaRama, onverminderd het bepaalde in de vorige twee leden, niet aansprakelijk voor vertragingen, fouten of schade die het gevolg zijn van handelen of nalaten van deze derden; eventuele door de Klant geleden schade als gevolg van vertraagde of foutieve levering door derden, komt niet voor vergoeding in aanmerking.

ARTIKEL 8. | LEVERING VAN PRODUCTEN

  1. Levering van de Producten geschiedt op de uitdrukkelijk overeengekomen plaats en wijze. In geval dat is overeengekomen, worden de Producten tevens door of namens HorecaRama geplaatst en/of gemonteerd op de daartoe aangewezen locatie.
  2. Het risico van verlies, beschadiging of andersoortige waardevermindering van de Producten gaat over op de Klant op het moment dat de Producten door of namens de Klant in ontvangst zijn genomen - of in een voorkomend geval - door of namens HorecaRama zijn geplaatst en/of gemonteerd.
  3. Indien de Producten niet konden worden geleverd, geplaatst of gemonteerd als gevolg van een omstandigheid die de Klant is toe te rekenen, is HorecaRama, onverminderd het bepaalde in het overige van deze algemene voorwaarden, gerechtigd om de Producten voor rekening van de Klant op te slaan, onverminderd de verplichting van de Klant tot voldoening van de overeengekomen prijs en reeds gemaakte bijkomende kosten.
  4. Indien HorecaRama bij toepassing van lid 3 extra kosten maakt, zoals opslagkosten en kosten in verband met meerdere pogingen tot aflevering, plaatsing of montage, welke niet zouden bestaan indien de Klant zijn verplichtingen deugdelijk was nagekomen, komen deze kosten aanvullend voor rekening van de Klant. Opslagkosten kunnen ook worden doorberekend aan de Klant indien opslag op locatie van HorecaRama geschiedt. In dat geval worden de opslagkosten naar redelijkheid door HorecaRama vastgesteld.

ARTIKEL 9. | UITVOERING VAN WERKZAAMHEDEN

  1. De Klant is tijdig vóór de uitvoering van de Werkzaamheden verantwoordelijk voor het zorgdragen voor:
  • het verkrijgen van toegang door de door HorecaRama tewerkgestelde personen op de overeengekomen tijd en gedurende het overeengekomen tijdsbestek, tot de plaats van uitvoering van de Werkzaamheden;
  • een vrij toegankelijke en werkklare werkplek zonder obstakels;
  • voldoende gelegenheid voor de aanvoer, opslag en/of afvoer van zaken die bij de uitvoering van de Overeenkomst worden gebruikt c.q. verwerkt, waaronder mede begrepen apparaten, gereedschappen, andere hulpmiddelen en in verband met de uitvoering van de Overeenkomst eventueel te plaatsen en/of te monteren Producten;
  • het treffen en handhaven van alle veiligheids- en voorzorgsmaatregelen voor zover dat redelijkerwijs van de Klant kan worden gevergd.
  1. De Klant staat ervoor in dat de betreffende ruimte geschikt is voor de plaatsing en eventuele montage van de Producten.
  2. De door HorecaRama tewerkgestelde personen dienen kosteloos gebruik te kunnen maken van alle op de locatie van uitvoering van de Werkzaamheden door hen in redelijkheid gewenste zaken en voorzieningen.
  3. Indien de Klant tekortschiet in de nakoming van zijn verplichtingen als bedoeld in de vorige leden van dit artikel, is HorecaRama, onverminderd het bepaalde in artikel 13, gerechtigd de eventuele daaruit voortvloeiende extra kosten en geleden schade door te berekenen aan de Klant.

Kostenverhogende omstandigheden

  1. Kostenverhogende omstandigheden zijn omstandigheden die van dien aard zijn dat bij het tot stand komen van de Overeenkomst geen rekening behoefte te worden gehouden met de kans dat zij zich zouden voordoen en die HorecaRama niet kunnen worden toegerekend en die de kosten van het werk verhogen.
  2. Kostenverhogende omstandigheden geven HorecaRama recht op vergoeding van de daaruit voortvloeiende gevolgen.
  3. Indien HorecaRama van oordeel is dat kostenverhogende omstandigheden zijn ingetreden, zal hij de Klant hiervan zo spoedig mogelijk op de hoogte stellen. Vervolgens zullen Partijen zo spoedig mogelijk overleg plegen over de vraag of kostenverhogende omstandigheden zijn ingetreden en zo ja, in hoeverre de kostenverhoging naar redelijkheid en billijkheid door de Klant zal worden vergoed.
  4. De Klant is gerechtigd om in plaats van toe te stemmen in een vergoeding, het werk te beperken, te vereenvoudigen of te beëindigen. Het bedrag dat de Klant in dit geval is verschuldigd zal naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid worden vastgesteld.

ARTIKEL 10. | ONDERZOEK EN KLACHTEN

  1. De Klant heeft een eigen verantwoordelijkheid om vóór aankoop zorgvuldig onderzoek te doen naar de geschiktheid van het Product voor het beoogde gebruik. Hieronder wordt mede verstaan het controleren van de juiste afmetingen, aansluitmogelijkheden voor stroom, gas en water, en de vereiste capaciteit van het Product. Indien de Klant hierbij twijfelt, dient hij voorafgaand aan de bestelling contact op te nemen met de klantenservice van HorecaRama. Indien achteraf blijkt dat het aangeschafte Product niet geschikt is vanwege een gebrek aan onderzoek aan de zijde van de Klant, biedt dit voor de Klant geen recht op annulering van de Overeenkomst, retournering of vervanging, onverminderd het bepaalde in artikel 4 en 5.
  2. De Klant of een daartoe door hem gemachtigde dient op het moment van leveren van de Producten of in geval uitdrukkelijk en Schriftelijk is overeengekomen dat door of namens HorecaRama voor de plaatsing en/of montage daarvan zorg wordt gedragen, deze Werkzaamheden zijn voltooid, direct te onderzoeken of het (op)geleverde aan de Overeenkomst beantwoordt en vrij is van uiterlijk waarneembare schade of gebreken. Eventuele ten tijde van dit onderzoek zichtbare of anderszins merkbare tekortkomingen van HorecaRama of schade of gebreken van het (op)geleverde, dienen onverwijld ten tijde van het onderzoek aan HorecaRama te worden medegedeeld. Indien de betreffende tekortkoming, schade of gebreken aan HorecaRama toerekenbaar is/zijn, zal HorecaRama zo spoedig mogelijk voor herstel zorgdragen.
  3. In geval van ten tijde van de (op)levering redelijkerwijs niet zichtbare of anderszins niet merkbare gebreken, schade of tekortkomingen, dient de Klant daarvan zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen zeven dagen na ontdekking, althans het redelijkerwijs kunnen ontdekken daarvan, Schriftelijk en gemotiveerd mededeling aan HorecaRama te doen.
  4. In afwijking van het bepaalde in de vorige leden kan een Consument er geen beroep meer op doen dat een consumentenkoop niet aan de Overeenkomst beantwoordt, indien niet binnen twee maanden na ontdekking van het gebrek door de Consument ter zake bij HorecaRama is geklaagd.
  5. Indien de Klant niet tijdig of overeenkomstig het bepaalde in de vorige leden klaagt, vloeit er voor HorecaRama uit een dergelijke klacht van de Klant geen enkele verplichting of aansprakelijkheid voort.
  6. Klachten, alsook aanspraken op garantie of non-conformiteit zoals bedoeld in het volgende artikel, schorten de betalingsverplichtingen van de Klant niet op, behoudens voor zover de wet daaraan ten behoeve van de Consument dwingend in de weg staat.

ARTIKEL 11. | GARANTIE EN CONFORMITEIT

  1. De toepasselijke garantietermijn per Product wordt vermeld op de desbetreffende productpagina op de website van HorecaRama. Indien geen specifieke termijn is vermeld, geldt een standaardgarantietermijn van één jaar. De garantietermijnen vangen aan op de dag van levering van het betreffende Product.
  2. Indien de eventuele toeleverancier van HorecaRama gedurende de garantietermijn die geldt op grond van het vorige lid, fabrieksgarantie op het betreffende Product verstrekt, betreft de garantie op grond van het bepaalde in het vorige lid de fabrieksgarantie van de betreffende toeleverancier en geschiedt afwikkeling van de garantie conform de toepasselijke fabrieksgarantievoorwaarden van deze toeleverancier. De eventuele kosten die de toeleverancier van HorecaRama in verband met een beroep op de fabrieksgarantie doorberekent, komen voor rekening van de Klant.
  3. Voor Producten met een gewicht tot 40 kg geldt een carry-in garantie. Dit betekent dat het betreffende Product, in geval van aanspraak op garantie, door de Klant dient te worden aangeleverd bij de showroom van HorecaRama.
  4. Indien sprake is van on-site garantie, geldt deze uitsluitend binnen Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden. On-site garantie is niet van toepassing in België.
  5. Het bepaalde in de vorige leden van dit artikel geldt met dien verstande dat dit niets afdoet aan de dwingende wettelijke rechten en vorderingen die Consumenten in het kader van een consumentenkoop jegens HorecaRama kunnen doen gelden (conformiteit).
  6. Gebreken die zijn ontstaan na levering als gevolg van een van buiten komende oorzaak of een andere niet aan HorecaRama toerekenbare omstandigheid, vormen geen geldige grond voor een beroep op garantie of non-conformiteit. Daaronder worden, niet-limitatief bedoeld, mede begrepen:
  • gebruikersschade;
  • gebreken als gevolg van achterstallig of ondeugdelijk onderhoud;
  • gebroken glas of deuken in apparatuur;
  • waterschade;
  • schade aan condensors van koel- of vriesapparatuur indien deze niet zijn gereinigd;
  • schade door het gebruik van niet-ontkalkt water of het niet (tijdig) ontkalken van apparatuur;
  • gebreken als gevolg van het niet schoonmaken van apparatuur;
  • normale slijtage;
  • ongelukken, beschadiging, kortsluiting;
  • misbruik, verkeerd gebruik of verkeerde toepassing van het Product;
  • het niet vakkundig en/of regelmatig onderhouden van het Product;
  • het aanbrengen van wijzigingen aan het Product, waaronder mede begrepen reparaties die zonder voorafgaande Schriftelijke toestemming van HorecaRama zijn uitgevoerd.
  1. Storingen die, al dan niet na raadpleging van de klantenservice van HorecaRama, zelfstandig en op eenvoudige wijze kan verhelpen, vormen evenmin een geldige grond voor een beroep op garantie of non-conformiteit. Daaronder worden, niet-limitatief bedoeld, mede begrepen:
  • het indrukken van een resetknop wanneer een maximaalbeveiliging is geactiveerd;
  • het ontkalken of reinigen van het Product;
  • het volledig ontdooien van een koel- of vrieskast gedurende ten minste 24 uur;
  • het juist instellen van het Product, waaronder begrepen temperatuur- of programmastanden.
  1. Voorts vormen gebreken of storingen geen geldige grond voor een beroep op garantie of non-conformiteit indien deze het gevolg zijn van een onjuiste installatie, niet-waterpas plaatsing, onvoldoende inpandige voorzieningen of een installatie die niet is uitgevoerd door een erkende monteur. Daaronder worden, niet-limitatief bedoeld, mede begrepen:
  • het ontbreken van een correcte stekker of onvoldoende stroomcapaciteit;
  • onvoldoende gasdruk of -capaciteit;
  • onvoldoende watertoevoer of afwezigheid van afschot bij waterafvoer;
  • niet-afgestelde branders van gasapparatuur;
  • plaatsing van het Product buiten of op een ongelijke ondergrond;
  • het ontbreken van noodzakelijke filters, (water)ontharders of andere installatiematerialen die nodig zijn voor een correcte werking.
  1. Krachtstroomapparatuur dient te worden geïnstalleerd door een erkend elektricien of installateur. Apparatuur die op gas of water wordt aangesloten, dient te worden geïnstalleerd door een erkende loodgieter of installateur. Indien installatie niet op correcte wijze en door de juiste erkende vakman is uitgevoerd, komt de Klant geen beroep toe op garantie of non-conformiteit.

ARTIKEL 12. | OVERMACHT

  1. HorecaRama is niet gehouden tot het nakomen van enige verplichting uit de Overeenkomst indien en voor zolang hij daartoe gehinderd wordt door een omstandigheid die hem krachtens de wet, een rechtshandeling of in het maatschappelijk verkeer geldende opvattingen niet kan worden toegerekend (overmacht). Onder overmacht wordt, naast hetgeen daaromtrent in de wetgeving en jurisprudentie wordt begrepen, verstaan, alle van buiten komende oorzaken waarop HorecaRama geen invloed heeft en die de (verdere) uitvoering van de Overeenkomst onmogelijk maken of ernstig bemoeilijken, waaronder mede begrepen brand, overstroming, epidemieën, werkstaking, rellen, oproer, terrorisme, terrorismedreiging, oorlog, oorlogsdreiging, transportproblemen, weersomstandigheden, natuurrampen, kernrampen, overheidsmaatregelen, in-, uit- en doorvoerverboden, niet aan HorecaRama toerekenbare tekortkomingen van zijn toeleveranciers, computer- en softwarestoringen, storingen in elektriciteit, telefonie, nutsvoorzieningen, netwerkverkeer en internetverbindingen, hacking en virusaanvallen.
  2. Indien de overmachtssituatie de nakoming van de Overeenkomst blijvend onmogelijk maakt of langer dan drie maanden voortduurt of zal voortduren, zijn Partijen gerechtigd de Overeenkomst met onmiddellijke ingang te ontbinden.
  3. Indien HorecaRama bij het intreden van de overmachtssituatie reeds gedeeltelijk aan zijn verplichtingen heeft voldaan, of slechts gedeeltelijk nog aan zijn verplichtingen kan voldoen, is HorecaRama gerechtigd het reeds uitgevoerde gedeelte, respectievelijk nog uitvoerbare gedeelte van de Overeenkomst, afzonderlijk te factureren als ware er sprake van een zelfstandige Overeenkomst.
  4. Schade ontstaan als gevolg van overmacht, komt, onverminderd het bepaalde in het vorige lid, nimmer voor vergoeding in aanmerking.

ARTIKEL 13. | OPSCHORTING EN ONTBINDING

  1. HorecaRama is bevoegd de verdere uitvoering van de Overeenkomst op te schorten indien en voor zolang de Klant zijn reeds opeisbare (betalings)verplichtingen uit de Overeenkomst (waaronder het bepaalde in deze algemene voorwaarden aldus mede begrepen) niet nakomt.
  2. HorecaRama is bevoegd de Overeenkomst met directe ingang geheel of gedeeltelijk te ontbinden, indien de Klant zijn verplichtingen uit de Overeenkomst niet, niet tijdig of niet volledig nakomt. Indien de nakoming van de verplichtingen van de Klant ten aanzien waarvan hij tekortschiet, niet blijvend onmogelijk is, ontstaat de bevoegdheid tot ontbinding pas nadat de Klant Schriftelijk door HorecaRama in gebreke is gesteld, in welke ingebrekestelling een redelijke termijn is vermeld waarbinnen de Klant zijn verplichtingen (alsnog) kan nakomen en de nakoming na verstrijken van de laatstbedoelde termijn nog steeds is uitgebleven. Het bepaalde in de vorige zin geldt niet indien HorecaRama uit een mededeling van de Klant moet afleiden dat de Klant blijvend in de nakoming zal tekortschieten, in welk geval een ingebrekestelling dan ook zinloos is en de ontbinding zonder ingebrekestelling kan geschieden.
  3. Het bepaalde in de vorige twee leden geldt tenzij de tekortkoming van de Klant, gezien haar bijzondere aard of geringe betekenis, deze opschorting c.q. ontbinding met haar gevolgen redelijkerwijs niet rechtvaardigt.
  4. Tenzij de Klant zijn (toekomstige) betalingsverplichtingen jegens HorecaRama reeds volledig is nagekomen, is HorecaRama gerechtigd om de Overeenkomst met onmiddellijke ingang geheel of gedeeltelijk te ontbinden, indien de Klant in staat van faillissement verkeert, enig beslag op zijn goederen is gelegd of anderszins niet vrijelijk over zijn vermogen kan beschikken.
  5. Voorts is HorecaRama gerechtigd de Overeenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden indien zich omstandigheden voordoen welke van dien aard zijn dat nakoming van de Overeenkomst onmogelijk is of ongewijzigde instandhouding daarvan in redelijkheid niet van hem kan worden gevergd.
  6. De Klant maakt nimmer aanspraak op enige vorm van schadevergoeding in verband met het door HorecaRama op grond van dit artikel uitgeoefende opschortings- en/of ontbindingsrecht.
  7. Indien de grond die tot opschorting of ontbinding van de Overeenkomst heeft geleid, aan de Klant kan worden toegerekend (wat slechts in geval van lid 5 niet altijd zo hoeft te zijn), maakt HorecaRama jegens de Klant aanspraak op vergoeding van de schade die HorecaRama dientengevolge lijdt.
  8. Indien HorecaRama de Overeenkomst op grond van dit artikel ontbindt, zijn alle eventuele nog openstaande vorderingen op de Klant onmiddellijk opeisbaar.

ARTIKEL 14. | PRIJZEN, BEZORGKOSTEN EN BETALINGEN

  1. Gratis bezorging geldt uitsluitend binnen Nederland en België voor bestellingen met een totaalbedrag van ten minste € 100,- exclusief btw, tenzij uitdrukkelijk en Schriftelijk anders is overeengekomen. Vorenstaande geldt met dien verstande dat voordat een Overeenkomst met een Consument wordt gesloten, de totaalprijs wordt vermeld, inclusief eventuele bezorgkosten.
  2. De in het aanbod vermelde prijzen zijn exclusief btw, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven dan wel de Klant een Consument is, in welk geval de in het aanbod vermelde prijzen (mede) inclusief btw worden weergegeven.
  3. Indien de Klant HorecaRama benadert voor onderhoud of melding van een storing en HorecaRama op verzoek van de Klant Werkzaamheden uitvoert of een afspraak inplant, is HorecaRama gerechtigd daarvoor kosten in rekening te brengen conform de op dat moment geldende tarieven. Vorenstaande geldt met dien verstande dat voordat ter zake een Overeenkomst met een Consument wordt gesloten, de bedoelde kosten vooraf expliciet aan de Consument worden medegedeeld.
  4. In geval van gehele of gedeeltelijke vooruitbetaling is HorecaRama niet eerder gehouden tot levering over te gaan dan nadat de vooruitbetaling door HorecaRama is ontvangen.
  5. Betaling dient te geschieden op een van de daartoe door HorecaRama aangegeven wijzen, op het daartoe door HorecaRama aangegeven moment dan wel binnen de door hem vermelde termijn. In geval van overboeking hanteert HorecaRama een standaardbetalingstermijn van 30 dagen na factuurdatum, maar kan daarvan in individuele gevallen afwijken.
  6. Betaling dient plaats te vinden zonder enig beroep op opschorting of verrekening, e.e.a. voor zover de wet daaraan ten behoeve van de Consument niet dwingend in de weg staat.
  7. HorecaRama is gerechtigd om de eventueel aan de Klant toekomende factuur uitsluitend per e-mail aan hem beschikbaar te stellen.
  8. Indien de Klant zijn onderneming liquideert of overdraagt aan een derde, in staat van faillissement verkeert, (voorlopige) surseance van betaling heeft aangevraagd, enig beslag op zijn goederen is gelegd, alsook in geval waarin de Klant anderszins niet vrijelijk over zijn vermogen kan beschikken, zijn de vorderingen op de Klant onmiddellijk opeisbaar.
  9. Indien tijdige betaling achterwege blijft, treedt het verzuim van de Klant van rechtswege in. Vanaf de dag dat het verzuim van de Klant intreedt, is de Klant over het openstaande bedrag een rente verschuldigd van 2% per maand, waarbij een gedeelte van een maand als volledige maand wordt aangemerkt. In afwijking van de vorige zin geldt in plaats van de daar bedoelde contractuele rente, de ten tijde van het betalingsverzuim geldende wettelijke rente indien de Klant een Consument is.
  10. Alle redelijke kosten, zoals gerechtelijke, buitengerechtelijke en executiekosten, gemaakt ter verkrijging van de door de Klant verschuldigde bedragen, komen voor rekening van de Klant.

ARTIKEL 15. | AANSPRAKELIJKHEID EN VRIJWARING

  1. De Klant draagt de schade veroorzaakt door onjuistheden in de door Klant verstrekte gegevens, iedere andere tekortkoming in de nakoming van de verplichtingen van de Klant die uit de wet of de Overeenkomst voortvloeien, alsmede een andere omstandigheid die niet aan HorecaRama kan worden toegerekend, waaronder mede begrepen de omstandigheden als bedoeld in artikel 11 lid 6 en verder.
  2. Indien HorecaRama in het kader van de Overeenkomst installatietekeningen of leidingschema’s verstrekt ten behoeve van de uitvoering van werkzaamheden door derden, zoals elektriciens of loodgieters, geschiedt dit uitsluitend ter ondersteuning. HorecaRama staat niet in voor de juistheid of volledigheid van deze documenten. De Klant is te allen tijde zelf verantwoordelijk voor controle van de verstrekte tekeningen en schema’s op juistheid en geschiktheid voor de beoogde toepassing. HorecaRama is niet aansprakelijk voor schade of kosten die voortvloeien uit fouten, onvolledigheden of ongeschiktheid van deze documenten.
  3. Aansprakelijkheid van HorecaRama voor indirecte schade, gevolgschade, gederfde winst, gemiste opbrengsten of bederf van waren wegens uitval van de Producten of om andere reden, gemiste besparingen, verminderde goodwill, schade door bedrijfsstagnatie, schade als gevolg van aanspraken van personeel of afnemers van de Klant, verminking of verlies van data en alle andere vormen van schade dan genoemd in het volgende lid, uit welken hoofde dan ook, is uitgesloten.
  4. De in deze algemene voorwaarden opgenomen beperkingen van de aansprakelijkheid van HorecaRama gelden niet indien de schade te wijten is aan opzet of bewuste roekeloosheid van HorecaRama of zijn leidinggevende ondergeschikten. HorecaRama is uitsluitend aansprakelijk te houden voor aan hem toerekenbare, directe schade. Onder directe schade wordt uitsluitend verstaan:
  • redelijke kosten ter vaststelling van de oorzaak en de omvang van de schade, voor zover de vaststelling betrekking heeft op schade in de zin van deze algemene voorwaarden;
  • de eventuele redelijke kosten noodzakelijk om de gebrekkige prestatie van HorecaRama aan de Overeenkomst te laten beantwoorden;
  • redelijke kosten, gemaakt ter voorkoming of beperking van schade, voor zover de Klant aantoont dat deze kosten hebben geleid tot beperking van de directe schade als bedoeld in deze algemene voorwaarden.
  1. In geval niettegenstaande bepaalde in het overige van deze algemene voorwaarden, enige aansprakelijkheid voor schade op HorecaRama mocht rusten, zal deze aansprakelijkheid beperkt zijn tot het herstel of vervanging van de Producten of het alsnog deugdelijk verrichten van de Werkzaamheden, e.e.a. voor zover een aanspraak op garantie of non-conformiteit daartoe recht geeft. Indien zodanig herstel niet mogelijk is of voor de Klant aantoonbaar zinloos is, zal de aansprakelijkheid van HorecaRama beperkt zijn tot eenmaal de factuurwaarde van de Overeenkomst, althans dat gedeelte van de Overeenkomst waarop de aansprakelijkheid betrekking heeft, met dien verstande dat de aansprakelijkheid van HorecaRama in ieder geval te allen tijde beperkt is tot ten hoogste het bedrag dat op grond van de door HorecaRama afgesloten aansprakelijkheidsverzekering in het betreffende geval daadwerkelijk wordt uitgekeerd, vermeerderd met het eventuele eigen risico van HorecaRama dat volgens die verzekering toepassing vindt.
  2. In geval van een consumentenkoop strekken de beperkingen van dit artikel niet verder dan is toegestaan ingevolge artikel 7:24 lid 2 van het Burgerlijk Wetboek.
  3. Onverminderd de vervaltermijnen als bedoeld in artikel 10, bedraagt de verjaringstermijn van alle rechtsvorderingen jegens HorecaRama 12 maanden na ontstaan van die vordering. In afwijking van de vorige zin verjaren aan Consumenten toekomende rechtsvorderingen en verweren die gegrond zijn op feiten die de stelling zouden rechtvaardigen dat een consumentenkoop niet aan de Overeenkomst beantwoordt, door verloop van twee jaren.
  4. De Klant vrijwaart HorecaRama van eventuele aanspraken van derden die in verband met de uitvoering van de Overeenkomst schade lijden en waarvan de oorzaak aan (een) andere(n) dan aan HorecaRama toerekenbaar is. Indien HorecaRama uit dien hoofde door derden mocht worden aangesproken, dan is de Klant gehouden HorecaRama zowel buiten als in rechte bij te staan en onverwijld al hetgeen te doen dat van hem in dat geval redelijkerwijs verwacht mag worden. Mocht de Klant in gebreke blijven in het nemen van adequate maatregelen, dan is HorecaRama, zonder ingebrekestelling, gerechtigd zelf daartoe over te gaan. Alle kosten en schade aan de zijde van HorecaRama en derden daardoor ontstaan, komen integraal voor rekening en risico van de Klant.

ARTIKEL 16. | EIGENDOMSVOORBEHOUD, PAND- EN RETENTIERECHT

  1. Alle Producten blijven eigendom van HorecaRama totdat de Klant al zijn betalingsverplichtingen uit de Overeenkomst volledig is nagekomen.
  2. Het is de Klant verboden de Producten waarop het eigendomsvoorbehoud rust te verkopen, te verpanden of op enige andere wijze te bezwaren.
  3. Indien derden beslag leggen op de Producten waarop het eigendomsvoorbehoud rust, dan wel rechten daarop willen vestigen of doen gelden, is de Klant verplicht HorecaRama hiervan zo spoedig mogelijk in kennis te stellen.
  4. De Klant geeft onvoorwaardelijke toestemming aan HorecaRama of door HorecaRama aangewezen derden om al die plaatsen te betreden waar de Producten waarop het eigendomsvoorbehoud rust zich bevinden. HorecaRama is bij verzuim van de Klant gerechtigd de hier bedoelde Producten terug te nemen. Alle hiermee in verband staande redelijke kosten komen voor rekening van de Klant.
  5. Als de Klant, nadat de Producten door HorecaRama aan hem zijn geleverd, aan zijn verplichtingen heeft voldaan, herleeft het eigendomsvoorbehoud ten aanzien van deze Producten als de Klant zijn verplichtingen uit een later gesloten Overeenkomst niet nakomt.
  6. HorecaRama heeft jegens eenieder die daarvan afgifte verlangt een retentierecht op de zaken van de Klant die hij in verband met de Overeenkomst onder zich heeft, bijvoorbeeld in verband met het verrichten van reparatie of onderhoud op locatie van HorecaRama of het afwikkelen van carry-in garantie. Tegenover de Klant kan HorecaRama het retentierecht eveneens uitoefenen voor hetgeen hem nog verschuldigd is in verband met voorgaande Overeenkomsten.
  7. Alle zaken die HorecaRama in verband met de Overeenkomst onder zich heeft, strekken hem eveneens tot pand voor alle vorderingen die hij op de Klant heeft.

ARTIKEL 17. | SLOTBEPALINGEN

  1. Op elke Overeenkomst en alle daaruit tussen Partijen voortvloeiende rechtsverhoudingen is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.
  2. Partijen zullen niet eerder een beroep doen op de rechter dan nadat zij zich optimaal hebben ingespannen om het geschil in onderling overleg te beslechten.
  3. Uitsluitend de bevoegde rechter binnen het arrondissement van de rechtbank Rotterdam wordt in eerste aanleg aangewezen om van eventuele gerechtelijke geschillen tussen Partijen kennis te nemen, onverminderd het recht van HorecaRama een andere volgens de wet bevoegde rechter aan te wijzen. Een Consument is evenwel gerechtigd de volgens de wet bevoegde rechter te kiezen binnen een maand nadat HorecaRama Schriftelijk heeft aangekondigd bij de door hem aangewezen rechter te willen procederen.
  4. Indien deze algemene voorwaarden in meerdere talen beschikbaar zijn, is de Nederlandstalige versie daarvan steeds bepalend voor de uitleg van de daarin opgenomen bedingen.
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!