Bain-marie buffet

Een mobiel buffet is een uitkomst voor elk restaurant of hotel. U kunt met uw bain-marie buffet overal waar u maar wilt uw gasten warme gerechten serveren. Een bain-marie buffet is heel geschikt als aanvulling op een barbecue of als onderdeel voor een buffet voor een grote groep gasten. Een bain-marie buffet speciaal voor koude gerechten is eveneens verkrijgbaar. HorecaRama biedt een ruime keus aan bain-marie buffetten die u eenvoudig via de webshop kunt bestellen.

Bain-marie buffet

Materiaalsoorten bain-marie buffet

Bij HorecaRama vindt u een ruime keus in bain-marie buffetten van dubbelwandig roestvrijstaal. Roestvrijstaal is bij uitstek geschikt voor het warmhouden van gerechten en is eenvoudig schoon te maken. U vindt bij HorecaRama ook een bain-marie buffet van massief hout, een sieraad voor uw horecaonderneming. Het houten bain-marie buffet is verkrijgbaar in twee versies: voor gekoelde of voor warme gerechten.

Onderdelen van een bain-marie buffet

 Een bain-marie buffet is onderverdeeld in compartimenten waarin bakken kunnen worden geplaatst. In de uitneembare bakken kunt u eenvoudig uw gerechten warmhouden. Een bain-marie buffet heeft doorgaans twee, drie of vier compartimenten van 1/1GN, al naar gelang van de grootte van uw bain-marie buffet. Het bain-marie buffet is voorzien van een hoofdschakelaar en een elektronische thermostaat waarmee u de warmte kunt reguleren. Het geheel is eenvoudig in gebruik. Onder het bain-marie buffet bevinden zich 4 zwenkwielen waardoor het buffet gemakkelijk is te verplaatsen. Is een buffet uitvoering te groot? Overweeg dan ook eens de bain marie vitrine modellen.

Voordelen bain-marie buffet

Een bain-marie buffet geeft u meer mogelijkheden om te spelen met de ruimte in uw horecaonderneming. U kunt grote of kleine buffetten organiseren, zowel binnen als buiten en overal beschikken over warme gerechten. De bain-marie buffetten zien er voor de gasten aantrekkelijk uit en u kunt zowel kiezen voor uit serveren als voor zelf service. De meeste bain-marie buffetten zijn voorzien van verlichting, een duwstang en een beschermkap. Vaak wordt een buffet ook gecombineerd met tafelmodellen of chafing dishes voor het plaatsen en warmhouden van extra sauzen, bijvoorbeeld pindasaus bij de stokjes saté! Laat u inspireren door de ruime keus aan bain-marie buffetten bij HorecaRama. 

 

Vraag en antwoord over het bain marie buffet

 

Hoe werkt een bain marie buffet?

Een bain marie buffet werkt op een eenvoudige manier. Een bain marie wordt gevuld met warm water. Dit water wordt verhit tot een temperatuur van ongeveer 85 graden. Daarna worden de gastronorm bakken in het bain marie buffet geplaatst. In de GN bakken zit het eten dat warm gehouden wordt.

Wat is de capaciteit van een bain marie buffet?

De capaciteit van een bain marie buffet loopt uiteen van 2x 1/1GN  tot 6x 1/1GN. In de bain-marie zitten meestal 2, 3 of 4 gedeeltes van 1/1GN. Het is dus handig om na te gaan hoeveel gerechten u in het bain marie buffet gaat plaatsen. Aan de hand daarvan kunt u bepalen welke afmetingen van de GN bakken u nodig heeft.

Welke gerechten gaan er in een bain marie buffet?

In een bain marie buffet worden warme gerechten geplaatst. Hierbij kunt u denken aan heerlijke warme gerechten zoals, gebakken aardappeltjes, boontjes of rode kool. Ook kunnen er diverse sauzen in geplaatst worden zoals een lekkere champignon of peper saus voor over het vlees.